На Камінь-Каширщині почалися жнива

04 Липня 2016, 13:16
3100

На території Камінь-Каширського району стартувала жнивна кампанія. Про це йшлося на апаратній нараді, яку сьогодні, 4 липня, провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

За словами начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Григорія Супрунюка, збиральна площа зернових і зернобобових культур по всіх категоріях господарств становить 14 319 га, з них: 6 852 га – озимих зернових культур, 7 487 га – ярих зернових і зернобобових культур. По агроформуваннях району врожай буде зібраний з площі 549 га, у тому числі 320 га – озимих зернових культур, 162 га – ярих культур. Про це повідомляють у Камінь-Каширський РДА.

Жнивна кампанія 2016 року на теренах краю за попередніми даними триватиме впродовж 15-23 днів. Доволі оперативно спрацювати аграріям дозволяє техніка. На полях збиратимуть урожай за допомогою 220 зернозбиральних комбайнів, зокрема 9 – в агроформуваннях.

У контексті вищезазначеного учасники апаратної наради розглянули питання забезпечення протипожежного захисту місць збирання, переробки та зберігання продуктів врожаю.

Начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк зазначив:

– На території району нараховується 6 сільськогосподарських підприємств, що будуть задіяні до жнивної кампанії. За кожним із цих підприємств закріплений працівник районного відділу, який згідно плану-графіка перевірок проводитиме планові та позапланові обстеження протипожежного стану зерноскладів, хлібних масивів, зернозбиральної техніки. За результатами перевірок керівникам сільськогосподарських підприємств вручаються акти перевірок та приписи про усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Коментарі
04 Липня 2016, 19:43
"по всіх категоріях господарств": вже й дядьків по-підрахували для підвищення показників. 211 комбайнів тільки в одних селянських господарствах. Раніше ці комбайни платили податок, для сільських бюджетів були помічними тепер все йде у чорну касу району. Чекаємо коли Гройсман з чорної тіні економіки перефарбує ЇЇ принаймі у сіру тінь.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024