Камінь-Каширське ВПУ пройшло акредитаційну експертизу

11 Липня 2016, 16:55
3756 Джерело: 3222.ua

Експертна комісія Міністерства освіти і науки України зробила висновок про можливість акредитації спеціальності «Будівництво та експлуатація будівель і споруд» з  ліцензованим обсягом 30 осіб денної форми навчання.

В період з 29.06.2016 по 01.07.2016 р. була здійснена перевірка діяльності Камінь-Каширського ВПУ щодо підготовки молодших спеціалістів із спеціальності "Будівництво та експлуатація будівель і споруд", - повідомляє kamvpu.ucoz.ua

Акредитаційну експертизу здійснювали: Володимир Очеретний, заступник декана з навчально-методичної роботи факультету будівництва, теплоенергетики та газопостачання Вінницького національного технічного університету; Тетяна Герасимик-Чернова, заступник директора з навчальної роботи Любешівського технічного коледжу Луцького НТУ. 

З висновками акредитаційної експертизи можна ознайомитися тут.

Коментарі
12 Липня 2016, 02:02
Ну якщо є авторитетне слово "заступника директора з навчальної роботи Любешівського технічного коледжу Луцького НТУ" то можна й не сумніватися у високому рівні підготовки фахівців за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд». То файно, раз така штука! Пасувало б у такому випадку й Брянику В.М. присвоїти якогось доктора фалософії, як тепер "по-новому" постановили у МОН України. Бо таки одного разу у Київському філіалі "Коломийського університету нанотехнологій та дискретного аналізу сублімації" не змогли підтвердити свій акредитаційний рівень, оскільки не назбирали належної кількості "аргументїв"...)))
12 Липня 2016, 02:11
ОЧЕРЕТНИЙ Володимир Петрович, к.т.н., доцент. Чим не достойний?
12 Липня 2016, 02:22
Та і в славній Коломиї теж не все так просто: "Навчально-виховну і науково-дослідну роботу на спеціальностях інституту здійснюють кафедри філології, педагогіки і психології, соціально-економічних та природничих дисциплін, на яких працюють 21 кандидат наук (з них 18 доцентів), 3 старших викладачів". Погодьтеся, що для Коломиї 21 кандидат наук це щось.
12 Липня 2016, 14:55
Ви посадіть одного чи другого кандидата "наук" за парту і заставте його написати заяву, диктант чи розв'язати кілька контрольних завдань зі спеціальності, з якої він є кандидатом, ось тоді і побачите результат. Тільки 3-5%, ну, аби не ображати, нехай 10% кандидатів наук є справжніми, решта "дуб" перетворений в "липу". Профанація освіти набрала таких розмахів, що жоден керівник, приймаючи на роботу спеціаліста, не покладається на його диплом і виписку до нього. Тільки випробувальний термін, рекомендації знайомих та практика роботи новопризначеного визначають подальшу долю спеціалістів. Для того, аби навчати за спеціальністю «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», потрібно мати викладачів дисциплін опір матеріалів, вища математика, хімія та інших предметів. А де візьмуться ці викладачі, коли у ПТУ десятиліттями навчали малярів-шляпатурів та зварювальників, ну ще готували швей, кухарів і т.п. Тому спеціальність "будівництво та експлуатація будівель і споруд" у місцевому профтехучилищі потребує доповнення словами "типу ПАСАЖІВ", або "торговельного призначення" - тогових будок. Але це стосується не тільки Каменя, тому я й проіронізувала з Київською філією Коломийського університету...
12 Липня 2016, 16:35
Опір матеріалів вивчає напружений стан елементів конструкції та використовується в перевірних розрахунках на міцність, стійкість, довговічність тощо. Вища математика більше для теорії, чим для практики, хоча безумовно швидкість зміни якихось характеристик фізичних чи технічних явищ можна описати за допомогою поняття про диференціювання, а об"єми визначати за допомогою інтегралів. Хімія описує природничий зміст технологічних процесів за допомогою окисно-відновлювальних реакцій, а вони потрібні лише вузькому колу інженерів-технологів та металургів. Більшість кандидатів технічних наук толкові люди, звісно що можна при бажанні знайти і слабаків (пригадайте випускника Козятинського ПТУ "доктора Пі", що мав фальшивий диплом доктора медичних наук, викладав у Львівській політехніці, копирсався в черепах нещасних). Стосовно Камінського ПТУ, то там уже років з 30 була спеціальність "Майстер сільського будівництва" (чи якось подібно, бо я не вникав глибоко в кухню цього ПТУ).
12 Липня 2016, 16:46
Вінницький НТУ досить таки цікавий навчальний заклад, де гарно поставлена наука (систематично захищаються, патентують винаходи і т.п.), а навчальний процес чи не єдиний в Україні організований в так звані "триместри".
14 Липня 2016, 15:26
Ізя, ну не вводьте людей в оману зі своїми інтегралами. Бо Ви пишете, що зміни якихось характеристик, явищ слід описувати через вищу математику, зокрема "...об"єми визначати за допомогою інтегралів". І в нашому рідному ВПТУ це візьмуть до практики, а це вже загрожує непідтвердженням акредитації. Ви ж, як освічена людина, мали б підкреслити землякам, що ці інтеграли мусять бути потрійними, де функція має три змінних. А звичайний інтеграл обчислює тільки площу, яка обмежена певним графіком нелінійної функції в заданих координатах площини...))
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром