Камінь-Каширська лікарня отримала нове обладнання

13 Липня 2016, 15:52
4063

Камінь-Каширська районна центральна лікарня відтепер матиме два апарати для штучної вентиляції легень: один для дітей, інший – для дорослих.

«Два тижні тому звернулися у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», аби допоміг нам з цією покупкою. Навіть здивувалися, бо Фонд відреагував дуже швидко, хоч обладнання не з дешевих, загальна вартість – 200 тисяч гривень. Це чималі кошти», – каже головний лікар Людмила Потягайло.

Лікарі розповідають, що користуються дуже старими апаратами, які уже своє відслужили. Зверталися до багатьох фондів, аби допомогли з коштами. Але відреагував тільки Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Це обладнання дихає за людину під час операції, – каже хірург Валерій Соловей. – У нашій лікарні є апарати, яким понад 20 років. Вони застарілі і не годяться для використання. У Європі такий мотлох викидають на смітник, а ми вимушені з ним працювати. За рік проводимо 700 операцій. Тому ця річ незамінна у нашій роботі й має бути у кожній операційній. До цього у нас був тільки один апарат штучної вентиляції легень. Ми перевозили його з операційної в пологовий. Це незручно, адже в одну ніч можуть виникнути пологи та термінова операція».

Крім застарілих апаратів, Камінь-Каширська лікарня має ще низку проблем. Медики кажуть, що їм загрожує скорочення ліжкомісць. 

«Тут може бути госпітальний округ з центром у Камінь-Каширську. Вважаю, що це непогане рішення. Адже у нас є кадри та приміщення. Єдине, що треба оновити апаратуру. Однак ми непокоїмося через скорочення ліжкомісць. З триста ліжок треба скоротити до 69-ти. Вважаю, що це в медицині нічого не вирішить», – розповіла головний лікар.

Людмила Потягайло також розповіла, що лікарня потребує новий гастрофіброскоп. Бо той апарат що є, куплено ще за радянських часів. 

Кандидату народні депутати від партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» Ірина Констанкевич порадила працівникам медустанови звернутися із цим зверненням у Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».До слова, у фонді вона працює заступником голови правління.

«Я не прихильниця скорочення ліжкомісць, – сказала на зустрічі з колективом районної лікарні Ірина Констанкевич. – Ми не готові до цього. Нині маємо проводити реформу медичної галузі, але брати з Європи тільки найкращі приклади. А без страхової медицини жоднареформа у цій сфері не запрацює. Важливо розвивати медицину у районних центрах. Дорослі, діти чи старші люди мають мати гідне медичне забезпечення незалежно від того, де вони проживають – в обласному центрі, містечку чи селі. Аби система охорони здоров’я працювала належним чином, необхідно вдосконалити, передусім, надання первинної медичної допомоги у поліклініках, амбулаторіях, ФАПах та ін. Адже саме від якості первинної допомоги залежить ефективність використання ресурсів у сфері охорони здоров’я», – наголосила Ірина Констанкевич.


 

Коментарі
13 Липня 2016, 19:04
"Тут може бути госпітальний округ з центром у Камінь-Каширську": госпітальний округ може бути тільки у тому випадку коли в К-Каширську буде повіт. Якщо його тут не буде то ніякого округу не буде і нічого не буде з часом буде дільнична лікарня яких навалом сьогодні у кожному селі. Тому Нам потрібно підтримати Констанкевич, разом приблизно до 25 тисяч голосів, щоб Наш голос перекривав їхні напрацювання разом з бувшими єремеєвим.
13 Липня 2016, 19:42
Такі так. То є дуже добре. Але на певний час. Чому? Тому, що не повинна система, в тому числі медична жити з вливань багатія. А раптом він помер. І за ним померли всі пацієнти. А за ними пішли по світу з торбами, ну тіпа «врачі». Якщо той пан, рукам тої пані, тіпа «кандидатки» дає гроші на медицину, то це не на довго. Ну це тіпа клізма від раку. Я так висловлююсь, бо про таке йдеться. Камінь!!! Встань і скажи! Констанкевич! Що Ви, тіпа, зробите, що б люди жили без участі Палиці! Тіпа, щоб система охорони здоров’я не залежала від конкретних спонсорів, а стосувалась життя конкретних людей. Ну ви пойняли!!! Шлях до розуміння йде через первинні поняття.
13 Липня 2016, 20:11
Віталій Трохимович Мельник бачу замінив Івана Шевчука. За шахматною термінологією це така місцева рокіровка, за якою король з турою взаємозмінюють позицію для досягнення кінцевої мети - перемоги у грі. Що ж, гра затіяна неабияка, адже шоколадний Король з головною БЕНІфіціарною турою взаємозмінили позицію за якою Корбана та вибочий округ розміняли на лояльність олігархів у майбутньому голосуванні за зміни до Конституції при розгляді особливого статусу Донбасу. Але ці вибори, як і війна - гібридні, тому головним "шахматним" тренерам-кукловодам варто нагадати особливості правил, які застосовуються при рокіровці. Зокрема, якщо поле, на якому перебуває король, чи поле, яке він має перестрибнути чи зайняти, перебуває під ударом фігури суперника - рокіровка тимчасово неможлива! А суперником у цій грі в шахмати є виборці, які, особливо молодь, вже не ті, що були при Шевчуку! Тому, Віталій Трохимович може отримати МАТ! А це означає, що і плакало бабло, і матюків в спину можна дістати та ще й Палицею по сраці...Якщо рокіровка вдасться - незабаром довірена особа буде кататися на відносно новій вживаній іномарці, благо Закон про зменшення акцизів на автівки підписано Президентом. А от виборці і далі муситимуть по ночах пиляти ліс, аби вижити і вивчити дітей поза межами Камінь-Каширського ВПТУ, не дивлячись на те, що тут готують висококласних спеціалістів з будівництва...
14 Липня 2016, 03:36
Тільки з Балицькою бачу майбутнє
14 Липня 2016, 14:03
"Тому, Віталій Трохимович може отримати МАТ!": не думаю щоб Шевчука поміняли на Мельника. Не такий вже Шевчук дурний щоб задурно віддавати роки напрацьованих виборців. Тут скоріше всього, що існує якась вертикаль яка витягла пана Мельника на цю орбіту тому якщо хто думає, що таки молодь тут порядкує то скоріше всього неправда. Розбудувати вертикаль за якою розбудовуються виборці які йдуть голосувати за того чи іншого кандидата то потрібні роки праці. І взагалі якщо говорити про Мельника та порівнювати Його з Шевчуком то тут існують непорівнюючі речі оскільки у свій час пан Мельник кинув тепле місце комсомол тільки задля того щоб піти у виробництво. Цей пан уміє виживати тому думається, що він там не з проста там з"явився.
14 Липня 2016, 16:33
Ти дебіл
14 Липня 2016, 17:01
Може тобі з нею і добре, але чи зможе вона зробити добре іншим?
14 Липня 2016, 17:14
Кажете:"пан Мельник кинув тепле місце комсомол тільки задля того щоб піти у виробництво"? Я так не думаю, оскільки з районної ланки комсомолу на пенсію не йдуть, там вік лімітований. Та й у системі побуткомбінатів Віталій Трохимович, скажемо м'яко, ребу за пейси не вхопив... Щодо "розбудови "вертикалі за якою розбудовуються виборці які йдуть голосувати за того чи іншого кандидата то потрібні роки праці", то розчарую вас шановний апологете УКРОПу. Ні Шевчук, ні Мельник не удостоювалися такої честі, та й не з їхнім шишланням, розбудовувати виборчу вертикаль. У них завдання набагато банальніше, у т.ч і,можливо, - організаційне забезпечення виконання наказу №200 у часи Єремеєва, і №300 у нинішні, з поправкою на інфляцію та репутаційні ризики. А слухати чи читати політтехнологічну беліберду, себто вибудовувати виборчу вертикаль, сьогодні нема дурних, бла-бла-бла вже не проходить, питання вирішується через кількість того бабла. Тому, не прикидайтесь, пане Камінь, рязанським сиротою, можливо хіба ви особисто криштально чистий у цьому відношенні, і пишете тут про "распрекрасний" УКРОП чисто з ідейно-повітових міркувань. Та й то я зі своєю жіночою підозрілістю, пальця під сокиру щодо цього вашого альтруїзму б не клала))), бо чим кляцатиму по клаві...
14 Липня 2016, 18:11
Підтримую Степана і Балицьку, дебіли ті хто ведеться на подачки. В нас свої є толкові люди
14 Липня 2016, 23:40
Ви помиляєтеся через те, що до прикладу коли Ви згадуєте свій заклад то не говорите про свого незмінного керівника який будучи любителем зеленого змія видубув заклад незважаючи на свій до нього потяг. Залишається головне. Так само і з Мельником незважаючи на негаразди він все-таки залишаються для друзів, колег таким самим кристально чистим як Ви тут необачно сказали про інших. Ось тому у принципі залишається те загальне про яке Ви навіть й толком не можете сказати оскільки швидше всього що Ви цю людину добре не знаєте. Про Ваше:"пальця під сокиру щодо цього вашого альтруїзму б не клала))), " можете сміло класти і Вам нічого не буде хіба що холод за Вашою тендітною спиною але тут вже я не причому.
15 Липня 2016, 02:18
Мельник виглядає на свої роки ого як, тобто в комсомолі не спився. Який з нього виробничник, то лише Хрін та Камінь знає, я на ніц не знаю.
15 Липня 2016, 03:10
РЕСПЕКТ БАЛИЦЬКІЙ, ВОНА ТИЖДЕНЬ НАЗАД НАВІДАЛАСЬ В НАШЕ СЕЛО ТА ТЕКЛИНЕ І НЕ МИНУЛА НЕ ОДНІЄЇ ХАТИ, РОЗУМНА ТА ТОЛКОВА. А ПРО КАМСАМОЛ УКРОПУ НЕ ХОЧУ ГОВОРИТИ.
15 Липня 2016, 15:56
Бог у поміч молодим та розумним, так тримати оскільки за Вас Вашу роботу ніхто не зробить і побільше таких людей. Крім цього звичайно, крім молодих та розумних є територія К-каширського району якого хочуть віддати в прийми Маневвичанам з їхнім янтарем та чкі купили Київ давно і вже з патрохами. Сьогодні молодим це не під силу але нехай нарощують свою силу, щоб змінити старих.
15 Липня 2016, 17:13
От знаєте Камінь поки не був у К.-Каширську, то Ваші емоції щодо Маневичів не розумів. Але, глянувши на дикту що на прокуратурі, трошки почав розуміти.
16 Липня 2016, 17:12
Я народився в Камені, Любу Балицьку знаю із шкільної парти. Коли дізнався, що балотується зрозумів, що молодь починає творити майбутнє. Це не проста людина, водночас дуже сильна, але з вразливою душею. Чи вистачить їй сили це все подолати. Можливо в цей раз не пройде, але майбутнє за нею велике. Знаю, що ніколи не продасться.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024