У Камінь-Каширському районі виплачувалися зарплати нижчі від мінімального розміру

15 Липня 2016, 11:25
2055 Джерело: rbc.ua

За даними податкової звітності за І квартал 2016 року у списку тих, хто нарахував середню заробітну плату менше мінімального розміру, опинилися і роботодавці Камінь-Каширського району.

З цього приводу, як повідомив начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інфраструктури та туризму апарату райдержадміністрації Олександр Нікітчук, відбулося засідання районної комісії по легалізації робочих місць. На ньому і обговорили стан дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, передбачених чинним законодавством.

Участь у ній взяли голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Леонець, фахівці відповідних контролюючих органів. А також юридичні та фізичні особи, які нараховували заробітну плату меншу від мінімального розміру.

Загалом в районі за підсумками І кварталу цього року 56 страхувальників (підприємства, установи, організації, ФОП), які виплачували найманим працівникам зарплату нижчу від мінімальної. Однак на засідання комісії прибули не всі. Відповідно проаналізувати фактичний стан нарахування та виплати заробітної плати, податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджету вдалося лише окремих підприємств.

Стосовно тих, що не з’явився на засідання, комісія буде направляти відповідні матеріали правоохоронним та контролюючим органам для відповідного реагування - повідомив Олександр Нікітчук.

Коментарі
15 Липня 2016, 15:11
"обговорили стан дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, передбачених чинним законодавством." - Ото подія !!!, що взяли участь та обговорили. А було дати аналіз причинам цього та розробити стратегію подолання безгрошів'я та мізерних зарплат. Але для цього потрібні професійні знання, розум, а не застигла на віки посмішка на обличчі.
15 Липня 2016, 15:51
"для цього потрібні професійні знання, розум, ": для того щоб робити висновки з проблем заробітної плати та зайнятості населення відповідно до Законодавства в районі відсутній інспектор праці ось вже приблизно четвертий рік підряд. Останнього з представників Інспекції праці репресували так званою правоохоронною діяльністю Української держави той же самий прокурор м. Луцька який був перед тим К-Каширським прокурором, а зараз один із можливих кандидатів на прокурора Волинської області разом з представниками тієї ж К-Каширської РДА. Взагалі то інспектор праці в районі невигідний оскільки завжди знайдуться люди які зможуть дати завдання для його роботи. Наскільки знаю Інспекція праці завжди працювала згідно Законів більш-менш рівно та правильно тому якщо в район заходить інспектор праці багатьом з"являється мандраж навіть в РДА та Районній раді тому, що майже 50 відсотків законодавства цих шанованих організацій основані на Законодавстві про працю яких по суті ніхто не регулює. Наприклад, час в якому район перебував після революції коли пані керувала районом більш як півроку. Підписувалася відомостя на заробітну плату, премії та інші негаразди до яких вони не мали ніякого стосунку, отже шановні інспектор праці району невигідний оскільки на інспектора праці ніколи Вони не мали впливу хіба що через прокурора та МВС по тому і робота району по виконанню Законодавства про працю фактично на нулі.
15 Липня 2016, 16:20
В чому причина? В інспекторі? А чого вартий той інспектор в умовах старої адміністративної системи, в якій від голови держадміністрації до останнього клерка в кращому випадку тупо виконують вказівки зверху, не розуміючи чого вони значать, а тому перекручуючи їх зміст. Жодний місцевий начальник не відповідає за фактичний, а не статистичний добробут людей. Відповідають за папери, а не за життя. Головне, щоб звіт був складений правильно. Таке їхнє життя - бреши паперами, збагачуйся з посади, годи начальству і удавай з себе людинолюбного. Систему треба міняти, а не інспекторів розводити.
15 Липня 2016, 17:20
Запропонуйте ще скасувати папір на яких пишуться Закони, видумуєте свою систему. Ще з однією системою не справилися, а Ви пропонуєте вже іншу.
15 Липня 2016, 18:10
Папір тут не до чого, на ньому і розумні речі можна писати. По-друге, останнім часом закони пишуться не на папері, а на комп'ютері. Систему вже давно видумано, точніше, розроблено. Це сталось в країнах, які завдяки цьому стали цивілізованими. Тепер цей досвід поволі перетягують в Україну. І справи б йшли на краще, якби не впиралась система попередніх десятиріч, з якою не справились, бо вона для суспільства несправна, але для чиновника живуча.
15 Липня 2016, 20:37
Зовсім недавно господин Обама видав/прийняв у своїй держав Законодавство при якому працівникам які працюють у нічний час та понаднормово яким надалися преференсіїї у вигляді збільшення заробітної плати. Вперше за 300 років якщо я не помиляюся. У Нас з 1974 року в КЗпП України передбачені збільшені виплати працівникам за понаднормові та нічний час виплати заробітної плати. Для чого змінювати систему, достатньо ЇЇ дотримуватися і Захід/ Європа у Вас в кармані. Хто бажає. Бувший голова РДА якого вже має відповідні статті рекомендував не дотримуватися але хто тепер із Них говорить дотримуйтеся?
15 Липня 2016, 21:21
По-перше, Обама не господин, а сер. По-друге, в США, як і в Україні законодавство не приймають, бо це сукупність законів та інших нормативних актів з певного питання. По-третє, в США, як і в Україні закони приймає парламент, а не президент. У них – Конгрес, а у нас Верховна Рада. По-четверте, США ніколи не були соціалістичною державою, в якій всі об’єкти власності належали державі, і вона вирішувала все і одним нормативним актом, бо все було її. Сучасна Україна також не є соціалістичною, а тому норми соціалістичного законодавства для неї є неприйнятними. Бо не має права держава розпоряджатись об’єктами приватної власності. Тільки своїми і тільки на них встановлювати свої правила оплати праці. По-п’яте, в США, ЄС, Японії діють правила і закони захисту життя людини. Відповідно до цього виробляються і встановлюють різні вимоги щодо працедавців, аби вони платили стільки, щоб людині вистачило на життя за місцевими стандартами, а ще обов’язковим є страхування працюючих. Щось станеться – платить не держава, а страхова компанія з коштів працедавця. А ще в Європі профспілки є справжніми, а не тим, чим вони є в нас. На приватних об’єктах немає ставок, є погодинна оплата і за контрактом. Є ринок робочої сили, є конкуренція між працюючими. Багато заробляє висококваліфікований спеціаліст або вправний бізнесмен. Тому там немає безграмотних слюсарів, лікарів, і т.п. ті що не мають кваліфікації прибирають вулиці, миють посуд і мають погодинну платню за контрактом. Але ця платня відповідає їхнім місцевим прожитковим стандартам. А Дунайчук і його команда знає скільки треба платити поліщуку, щоб він на пролетаря не перетворився. Ото з цього і треба починати, а за соціалізмом ридати.
16 Липня 2016, 02:48
" норми соціалістичного законодавства для неї є неприйнятними": якщо Ви про норми трудового законодавства говорите як про норми соціалістичного законодавства то вже вибачте. Сьогодні тільки КЗпП України дає змогу не перетворювати наших людей в рабів. Якщо Вам не знайоме КЗпП то очевид Ви абсолютно нічого не знаєте і тому говорите про такі банальні речі як:"не має права держава розпоряджатись об’єктами приватної власності. " через те, державою України відрегульовані питання між працівником та роботодавцем у той час коли роботодавець наймає працівника для виконання певної роботи і в ніякому разі держава не втручається в об"єкти приватної власності. Ось такі пани як Ви і дійсно керують державою та думають що у Нас все приватне тому пущать чи не пущать моє право як і право на працю працівника. Шановний повчіться трохи, а то Ви Америку знаєте, а що під своїм носом ніц нічого не знаєте.
16 Липня 2016, 13:25
Не впадайте і не поширюйте популізм. Для цього є Ляшко і відставлені від влади комуністи. Наші люди в більшості були (від часів СРСР) і лишаються рабами. Суть рабства у безправності. Рабство породжує соціально-політична система. І ніякий кодекс тут не допоможе. Не чваньтесь своїми право- трудовими знаннями – це чиновницька хвороба. В нас були і є інші кодекси, які тупо не виконуються чиновниками, правоохоронцями, суддями. Закони є, а їх ніхто не виконує. Значить потрібно створювати таку соціально-політичну систему, за якої порушення закону має боком виходити порушнику, ким би він не був. А тепер втямте. Ця нова система має бути орієнтованою на життя людини, а не чогось абстрактного. Коли районне начальство знатиме скільки людина повинна мати, щоб не деградувати, якщо за суспільну деградацію відповідатиме кожний чиновник, який має забезпечувати розвиток, а не занепад, тоді вони, начальники, гунчики, дунайчуки робитимуть все для виконання законів та прийняття ще кращих нормативних актів. Але ви цього ніколи не зрозумієте. Сподіваюсь, що хтось з читачів зі сказаного мною щось підчерепне.
16 Липня 2016, 20:15
"потрібно створювати таку соціально-політичну систему, за якої порушення закону має боком виходити порушнику, ким би він не був. ": ну і створюйте собі скільки заманеться але якщо не цей кодекс (КЗпП) то інший мусить відрегулювати проблеми роботодавця та працівника інакше це буде саме те рабство про яке Ви говорите. Про тих панів про яких Ви тут зробили скріншорти то давно Їх пора туди. Але я застав наприклад часи коли мій безпосередній начальник робили роботу незважаючи на чини в області на жаль сьогоднішній цим не похвалиться, що й було доказати К-Каширському району.
16 Липня 2016, 20:17
Між іншим у Волинській обл. вже більш як два місяці затриманий нач. інспекції з питань праці також з цих причин але поо цього пана чомусь не чик-чирик. Може він там Їх і поздавав усіх. Це їхні проблеми.
16 Липня 2016, 22:46
На жаль я не помилився. нічого ви не зрозуміли. Вся істина для вас і таких як ви - це минуле. Ви ним милуєтесь, бо не можете пристосуватись в сучасному, а про майбутнє навіть думати боїтесь. Пишіть мемуари.
16 Липня 2016, 23:10
Ніхто не знає що буде в майбутньому але кивають зараз на Європу, про те в Європі вибач шановний, тебе яка держава Європи найбільш цікавить? Наприклад Чехія. У Чехії таж сама Інспекція праці мають право на штрафи на астрономічні суми за невиконання умов законодавства про працю. Якщо говорити про ментальність то найближча держава Європи до Українців це Польща в якій також є Законодавсто про працю та таж сама інспекція праці тому шановний, Я й можу писати мемуари але інші прийдуть і будуть працювати якщо Ви так наполегливо хочете мати тут Європу, а інакше не буде і не видумуйте колесо, велосипед. Вже давно видуманий тільки слід навчитися з Ним працювати.
17 Липня 2016, 12:45
Невгамовний ви наш. Не хочу я мати "Європу" в нас, а хочу в нас порядку на користь людині. Поки що такий порядок є в ЄС, а не у всій Європі, Канаді, Японії і навіть в РК. Втямте ви нарешті. Питання не в інспекторі, а в системі соціального страхування, системі, яка забезпечує за людиною зарплатню чи пенсію, на яку не те, що прожити можна, а людиною залишатись. Тобто не деградувати. Про Чехію і Польщу не згадуйте. Не варто говорити про те, на чому не знаєтесь. Зупиніть свій монолог на запитаннях для себе - інспектори тіньові зарплати зупинили? не оформлення на роботу зупинили? невиплату платні зупинили? затримання у виплаті платні зупинили? звільнення без грошової компенсації зупинили? То кому, крім ваших амбіцій, потрібен цей інспектор? Який не рідко зжовував справу, отримавши хабара. А скількох людей цей інспектор позбавив пенсії через потурання "конвертованим" зарплатам? Меню доводилось розслідувати не одну справу порушення трудових прав людини. І я можу багато що розповісти про інспекторів та інші контори.
17 Липня 2016, 14:20
Камінь - старий совкодрочер.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024