Лісівники звертають увагу на всихання лісів та масове розмноження шкідників

20 Липня 2016, 19:15
2052

Проблема всихання соснових деревостанів у волинських лісах назріла не за один день.  Її наслідки вже відчули у Київській, Житомирській, Рівненській та багатьох інших областях. Згідно з дослідженнями науковців, шкідники не лише псують деревину, а й спричиняють різноманіті захворювання.

Про це та про ряд інших проблем функціонування лісового комплексу йшлося на виїзному тематичному семінарі з питань проведення санітарно-оздоровчих та інших лісогосподарських заходів.

Участь у ньому взяли голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар, а також представники районних осередків політичних партій та громадських об’єднань, ЗМІ.

Захід відбувся учора, 19 липня, на базі ДП «Камінь-Каширський лісгосп».

– Згідно з дослідженнями науковців, на території сьогодні присутній цілий комплекс шкідників і пов’язаних із ними хвороб. Йдеться про найбільш поширеного короїда вершинного,  лубоїда соснового, синю соснову златку, короїда шестизубого (стенографа), рагія ребристого, кореневу губку та інших. За словами наукового співробітника поліського філіалу Українського Науково-дослідного інституту Василя Бородавки, який обстежував заражені шкідниками ділянки, колись подібних жуків-комах не спотерігалось. Нині ж їх присутність є масовою і це спричиняє непоправну шкоду лісові. Саме тому камінь-каширські лісівники хочуть привернути до цієї проблеми увагу громадськості, – пояснює директор ДП «Камінь-Каширський лісгосп» В’ячеслав Кузьмич.

До речі, загальна площа лісів цього господарства, вражених шкідниками, вже сягає 220 гектарів. На окремих таких ділянках побували учасники семінару та на власні очі побачили як всихає ліс. 







 

Коментарі
21 Липня 2016, 00:38
"камінь-каширські лісівники хочуть привернути до цієї проблеми увагу громадськості,": де 220 гек. там і 1220. Однозначно на проблему звертають увагу оскільки попереду велика рубка. Так само постійно звертають увагу і на ліси Закарпаття яких ледь-ледь вистачить. Цікаво що вони можуть сказати про ліси німецького государства які навіть доплачують своїм імпортерам за те що Вони імпортують ліс до свого государства. Ліси Німеччини та ліси Польщі не рубаються Їм достатньо Українських. Підприємство яке розташоване на території бувшого АТК ріжуть ліс з усієї Волинської обл та розшифровується як спільне Німецько-Українське підприємство.
21 Липня 2016, 01:44
Тут змішали все до купи. Коренева губка має одну причину, а різні там вусачі зовсім іншу.
21 Липня 2016, 21:13
Спільне в цих двох бідах лісу, що вони обоє "лікуються" вирізанням проблемних деревостанів, бо корнева губка-це як інфекція, а вусачі там, де мертві або вмираючі дерева. А деревина з них на палети піде на ура.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром