У Камінь-Каширській РДА говорили про бурштинову ситуацію

28 Липня 2016, 10:10
1651

27 липня голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук провів робочу нараду за участю представників поліції, прокуратури, лісових господарств, фахівців управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, відділу Держгеокадастру в районі.

Учасники наради розглянули питання правового регулювання використання земель, опрацювання стратегії усунення головних причин незаконних рубок та перевезення деревини, - повідомляють у Камінь-Каширський РДА.

Не менш, ніж нелегальні рубки, працівників лісової галузі та громадськість наразі хвилює проблема всихання лісів, розповсюдження шкідників, які несуть загрозу масового ураження лісових насаджень.

У рамках обговорення присутні акцентували увагу на бурштиновій тематиці. І хоча на Камінь-Каширщині ситуація контрольована, однак, на думку керівника виконавчої гілки влади в районі, вкрай необхідно тримати руку на пульсі.

Коментарі
28 Липня 2016, 14:14
"проблема всихання лісів, розповсюдження шкідників, які несуть загрозу масового ураження лісових насаджень.": якщо масове ураження лісових насаджень несе саме проблема всихання лісів через зниження грунтових вод, а інакше чогось там вони всихають?, то хоча б абияк робився аналіз чому на Поліссі край боліт та водних запасів Західної України понижується водний баланс? Що може сказати наприклад начальник УОС, його позиція з цієї точки зору чому понижується водний баланс з всеохоплюючим підвищенням грунтових вод через підвищенням рівня світового океану, чи робився аналіз наприклад того в яких місцях переважно всихають ліси згідно ландшафту, географічного розташування ділянок. А так найкраще вирізати, а тим більше сусідні ділянки. Це те саме як бути струсом і голову в пісок.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024