Камінь-Каширському єпископу встелили доріжку живими квітами

02 Серпня 2016, 12:36
2392

Освячення нового престолу у Свято-Стрітенському храмі села Залісоче Ківерцівського благочиння за благословінням митрополита Волинського і Луцького Ніфонта звершив вікарний єпископ Волинської єпархії УПЦ єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл.

З великою духовною радістю чекали парафіяни приїзду владики Нафанаїла, адже останній раз у цю древню церквицю приїжджав архієрей ще двадцять років тому. Владику зустріли короваєм, йому проклали доріжку з живих квітів, вихованці недільної школи підготували віршоване привітання, - повідомляє «Україна православна».

Вікарному єпископу під час Божественної Літургії співслужили благочиний Ківерцівського округу протоієрей Олександр Кондратюк, ієромонах Афанасій (Герман), настоятель Свято-Стрітенського храму отець Павло Шматюк, священики з сусідніх парафій, протодиякон Ростислав Петров. Храму у селі Залісоче сповнилося вже 232 роки. Новий дерев яний престол після освячення покрили металевим окладом, який освячується окремо. Його пожертвував парафії благодійник Леонід Стефанович. Наявність такого металевого окладу на престолі, каже отець Павло Шматюк, означає, що служитиме престол ще кілька століть.

У своєму слові до парафіян владика Нафанаїл говорив про те, що дуже важливо, аби люди, як їхні предки кілька століть до сьогоднішнього дня, приходили у храм Божий, бо спільна молитва в ньому особлива, бо тут присутній Господь. І щоб люди не відстоювали просто на службі, а були її учасниками.

Храм – один з найстаріших у Волинській єпархії, його за кошти тодішнього власника села князя Радзивілла було споруджено у 1784 році. Церквиця вражає не тільки давньою датою своєї появи, а й своїм виглядом. Вона є одним із небагатьох збережених в регіоні зразків українського бароко волинської школи і пам’яткою архітектури національного значення. Тут багате внутрішнє вбрання: дерев’яна різьба, живописні картини зі Святого Письма, карбовані ризи на святих образах, іконостас, який є ровесником храму.

Коментарі
02 Серпня 2016, 16:17
"Храм – один з найстаріших у Волинській єпархії, його за кошти тодішнього власника села князя Радзивілла було споруджено у 1784 році." - цитує сайт церковного високодостойника. А от в день Святого Іллі про його однойменний спалений храм у Камені -Каширському, що постав тут щонайпізніше у 1700 року, ні сайт, ні місцеве благочиння - ні гу-гу!!! Пасувало б новоспеченому КАМІНЬ-КАШИРСЬКОМУ єпископу бути у цьому місті, згадати біблейного пророка Іллю, його висловлювання про вогонь очищення, за пом'янути однойменний чи не найстаріший в цих краях Храм, котрий не вберегли його підлеглі, та завдяки чому, бо не виключено цю церковну посаду хутейко придумали аби зберегти місце на попелищі для РПЦ в середмісті, він отримав таке високе призначення...
02 Серпня 2016, 19:39
Пора речі називати своїми іменами. Не УПЦ, а РПЦ.
02 Серпня 2016, 21:07
Дві тисячі років назад по приїзді до Єрусалиму Ісуса йому встеляли лавр, клали до його ніг коври. Тепер якомусь там єпископу Камінь-Каширському Нафанаїлу через дві тисячі років кидають до ніг:" проклали доріжку з живих квітів,". Тепер запитаємо вірних УПЦ чи є у Них віра в Господа коли людині віддаєте таку честь за які заслуги почтуєте за ті, що Вас Господь візьме до свого раю?
02 Серпня 2016, 21:21
У сучасному світі існує 13 помісних автокефальних церков, чия самостійність і канонічність не оскаржується ніким у православному світі, і 2 церкви — в Америці та в Чехії і Словаччині, чий автокефальний статус визнається не всією Повнотою Православ’я. Серед них РПЦ, яка колись мала назву РусЬка, але з часом москалі лукаво забули про силу м'якого знаку "Ь" аби витравити з пам'яті справжню історію та Київську Русь і тепер офіційно називається "Ру́сская правосла́вная це́рковь". А УПЦ МП - це назва для бабусь, які окрім того, що це давня батьківська церква з діда-прадіда, нічого більше не знають. Святоіллінська церква а Камені-Каширському, яка згоріла при нинішніх церковних діячах міста, була українською та збудована майже на 100 літ раніше, ніж на ці землі прийшла російська влада. Тому, якщо ця пожежа й справді сталася через безгосподарність настоятеля, іншими словами - через його халатність і ненавмисно, то не виключено, що хтось з ярих прихильників московщини поставив з цієї оказії свічку, оскільки новобудова вже юридично буде власністю РПЦ.
02 Серпня 2016, 23:59
Прихід Рускаго мира не за горами:<br/>http://www.bbcccnn.com.ua/svit/set-vzorvalas-ot-video-iz-detskogo-pravoslavnogo-lageria-na-rossii-video/
04 Серпня 2016, 14:15
Встеляти живому єпископу доріжку живими квітами погана прикмета, бо вселяють тим, кого проводжають в інший світ.
04 Серпня 2016, 15:26
МП мертвяки?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром