Єпископ Камінь-Каширський відслужив літургію в Луцьку

02 Серпня 2016, 19:53
1917

У день святого пророка Божого Іллі престольне свято свого храму відзначають настоятель, клірики і прихожани величної Свято-Іллінської церкви міста Луцька, яка є осередком духовності та архітектурною окрасою мікрорайону ЛПЗ обласного центру.

Місце під будівництво тут православного храму на честь святого пророка Божого Іллі було освячено у травні 1996 року митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом, і вже з цього часу розпочались тут богослужіння у тимчасовому приміщенні. Розпочалось і будівництво церкви, яка у грудні 2007 року була освячена, блаженної пам’яті, Предстоятелем нашої Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром. Про це повідомляють у Волинській єпархії УПЦ.

Божественну Літургію у Свято-Іллінському храмі, в день його «другої Пасхи» очолив, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл. Йому співслужив сонм священнослужителів, серед яких були настоятель парафії протоієрей Миколай Гоменюк, благочинний Луцької міської округи протоієрей Володимир Літвенчук, речник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз, клірики Свято-Іллінського храму. Окрасою богослужіння став спів двох місцевих хорів – чоловічого і мішаного.

Храм був вщент заповнений вірянами, велика кількість людей молились на подвір’ї. Цього дня багато парафіян причастились святих Христових Таїн, серед причасників було також багато дітей.

По завершенні Літургії з архіпастирським  словом проповіді і вітаннь до настоятеля, кліриків та прихожан Свято-Іллінського храму звернувся вікарій Волинської єпархії єпископ Каімнь-Каширський Нафанаїл. Владика розповів про життя і подвиги святого пророка Іллі, які є прикладом того якою твердою має бути віра у Бога, і яким міцним – уповання на Нього і Його милість. Він також переказав благословення і вітання від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Своєю чергою, настоятель протоієрей Миколай Гоменюк щиро подякував владиці Нафанаїлу за те, що він розділив із ним та парафіянми храму радість престольного свята і очолив тут цього дня Божественну Літургію.

Відбувся також і традиційний Хресний хід навколо храму.

Варто зауважити, що в день пам’яті святого пророка Божого Іллі відзначається в Україні і день високомобільних десантних військ ЗСУ. Настоятель Свято-Іллінського храму протоієрей Миколай Гоменюк, свого часу, сам служив у повітряно-десантних військах, а православні  лучани, чиє життя було чи є пов’язане із цим родом військ, дуже люблять цей храм. Отож, вікарій Волинської єпархії єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл також привітав настоятеля та присутніх десантників з їх святом, побажавши їм Божого благословення та мирного неба.


















 

Коментарі
03 Серпня 2016, 01:20
Таке враження, що цей сайт співфінансується Московським патріархатом, оскільки левова частка матеріалів спрямовується на возвеличення та висвітлення вояжів новоявленого єпископа Камінь-Каширського. Чи не забагато честі церковному чиновнику, який найнятий громадою вірян у якості фахівця з церковної догматики та клірики? При цьому зовсім нема навіть згадки, що у Камені у цей день доки стояла Святоіллінська церква відзначалося храмове свято Пророка Іллі... Чудні діла твої, Господи!
03 Серпня 2016, 01:35
Але, які цікаві фотографії тут, прямо мов картини середньовічних художників (особливо 2 і 3). Фотографу респект.
03 Серпня 2016, 13:50
Ще побачимо і в К-Каширську таку ганьбу як в Луцьку - квіти до ніг Московського патріархату.
03 Серпня 2016, 14:11
Тут такі справи; Іллінська церква згоріла або через злочинну недбалість або дійсно через рука Господа яка вже не витримувала людських гріхів на цім світі. Про те цими днями в К-Каширську укладатимуть трудовий договір з Новим-старим начальником управління культури так званий контракт на п"ять років. Але про те, що управління культури зовсім недало до цього часу абсолютно ніяких висновків з приводу "спалення" Свято-Іллінського Храму також є визначальним поступового наступу руського миру на Поліських землях. Крім того на сьогодні ні однією політичною силою в К-Каширську також не дано оцінок К-Каширському управлінню культури це говорить про дефіцит розуміння важливості роботи у цьому напрямку політичним бомондом міста хіба що нашим Мером задля проштовзування свого іміджу в плані святкування дня міста в парку серед генделиків та пам"яток минулого, що вже застелили весь район який раніше називався парком.
03 Серпня 2016, 16:03
http://kam-blag.church.ua/2016/08/02/vshanuvannya-pamyati-svyatogo-proroka-illi-v-kameni-kashirskomu/
03 Серпня 2016, 16:52
Ну, а з якого місця храму почалося займання хоч встановили? Пан Хрін слушно сказав, що користь із втраченого храму є тим, хто завіз туди бетонні блоки, перемички та поставив альтанку, бо у разі побудови нового храму він за документами належатиме Гундяєву.
04 Серпня 2016, 00:57
Тут пані депутат звичайно дала маху оскільки бюрократичні перепони з приводу хто спалив, далі буде хто поставить зовсім відсутнє. По-перше відсутній висновок про те хто ж ту святиню спалив, тож не може бути що рука господа й спалила цей Храм тому для К-Каширців цей висновок є визначальним оскільки якщо у цьому висновку компетентних органів для Нас буде очевидним, то слід сказати що будувати Цим особам цей Храм як то не з руки. Якщо ці особи бажають відшкодувати втрату музейної ціннності яка для К-Каширців є безцінною оскільки це була душа К-Каширців незважаючи Хто там правив по цей час, то будь-ласка нехай валить бетонні блоки скільки бажає, може десь там і зарахується. Але Вже хтось казав що Це місце не тільки намолене віками але й освячене попередніми від Цих осіб поколіннями тому для Нас варта пам"ять про Них і тому для Нас варто Хто буде Його, цей Храм будувати, та з яких уст доноситиметься слово Боже. Крім того земля на якій буде стояти цей Храм повинна залишитися за містом як до цього часу і тому до слів пані депутатки воно ніяким чином не співвідноситься. К-Каширський говорить, що земля є Нашою і тому з Цим треба обережно навіть попри більш як 57 відсотків Ми не продаємося. Взагалі то не слід було ставати так однозначно на чиюсь там сторону, не розібравшися в ситуації оскільки за Цим стоїть зовсім інші справи і не тільки прості бюрократичні проволочки. Тут така справа і справа в тому щоб Хтось не робив помилок подібно Савченко.
04 Серпня 2016, 02:25
Хто спалив випливе саме по собі, якщо встановити конкретне місце займання, бо вогонь і пожежа починається із займання. Після того варто дослідити причину займання. Коли місце займання і його причина встановлена, тоді можна робити висновок "Хто", а до цього ніяк не можна.
04 Серпня 2016, 02:29
Але це можна було робити на згарищі, а його давно нема. Тому на площадці, посипаній піском ні займання, ні причини знайти неможливо.
04 Серпня 2016, 12:26
Раніше вже говорилося на сайті "Полісся", що причиною займання була несправна проводка, тобто від проводки. По-моєму таке - старий алюміній плюс нова мідь дає потенціал у вигляді нагрівання. Крім того ще до того за кілька днів говорять що запах йшов по Храму від розігрівання.
04 Серпня 2016, 18:01
Пане Камінь, то не те. Це Ви про електрохімічну корозію говорите, бо один з дротів перетвориться в оксидний порошок.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024