Ірина Краглик із Камінь-Каширського району – у числі переможців обласного конкурсу

05 Серпня 2016, 13:01
1605

4 серпня на Волині провели 32 обласний конкурс операторів по відтворенню сільськогосподарських тварин. До слова, Волинська область – єдина, в якій проводиться цей конкурс.

На базі ДП «Волинське обласне сільськогосподарське виробниче підприємство по племінній справі у тваринництві» зібралися начальники структурних підрозділів агропромислового розвитку райдержадміністрації, начальники управлінь – начальники відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарії у районах, зоотехніки-селекціонери, кращі оператори по відтворенню сільськогосподарських тварин в районах. Про це повідомляють у департаменті АПР Волинської ОДА.

Звертаючись до учасників конкурсу, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зауважив: «Професія техніка штучного осіменіння – одна із найважливіших на селі, адже завдяки вдосконаленню племінних і продуктивних якостей тварин, збільшується виробництво тваринницької продукції, що сприяє підвищенню економіки, благополуччя сільських родин та розвитку сільських територій».

Очільник головного аграрного відомства краю разом із начальником управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії в області Богданом Лозинським та директором ДП Волинське обласне сільськогосподарське виробниче підприємство по племінній справі у тваринництві» Василем Шухом побажали операторам по відтворенню сільськогосподарських тварин успіхів у конкурсі, та наголосили, що вони уже є кращими фахівцями у своїх районах.

Конкурс проходив у 2 етапи. Учасники складали іспит, демонстрували свої знання, вміння та навички.

Третє місце у конкурсі посіла Ірина Краглик – технік штучного осіменіння із Камінь-Каширського району.

Переможців та учасників обласного конкурсу нагороджено грамотами і подяками департаменту агропромислового розвитку та цінними подарунками.

Коментарі
05 Серпня 2016, 18:15
Це є одне з вдалих проектів так званого розвитку сільського господарства на Волині. Але цікаво таке питання чи досягнуто чогось наприклад такими заходами з питань розвитку племінної худобини тут на Волині чи ні. Але про те думається що якщо й чогось досягнуто то це досягнення все йде під ніж на ринок не доживаючи двох-трьох місяців від роду. Ніхто не говорить що племінний бичок має доживати десь хоча б до шестимісячного віку або й ще двох річного дивлячись на запаси сіножатей на кормів на Волині.
05 Серпня 2016, 21:57
Пане Камінь племінні бички за совєтів розводили на обійсті Івана Вовка. Чи були там досягнення хто зна, хоч я був знайомий з експрацівником того племрадгоспу,-царство йому Небесне, Миколою Солов"йом (він напевно знав, але я по-молодості на час знайомства його не розпитав).
07 Серпня 2016, 11:42
"на Волині провели 32 обласний конкурс операторів по відтворенню сільськогосподарських тварин. До слова, Волинська область – єдина, в якій проводиться цей конкурс."- типова совдепія на новий лад .Конкурс провели - тварин, худоби немає!!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024