Виходець із Каменя-Каширського знає, як реагувати на агресію Польщі

05 Серпня 2016, 16:43
1500

Музикант та художник Юрко Журавель вважає, що на агресію Польщі потрібно реагувати стримано і мудро.

Про це лідер гурту «От Вінта» розповів 5 серпня на фестивалі «Бандерштат» у Луцьку, - пише Волинь-24.

«В якийсь момент ми називали Польщу адвокатом України, а тепер це скоріше прокурор. Як на мене, сейм Польщі ніколи не був настільки тупим та проросійським, як зараз. Ситуація просто жахлива», - наголосив митець.

Чоловік нагадав, що в першій половині липня гурт «От Вінта» запросили на фестиваль у Перемишль, але згодом мер польського міста отримав попередження від місцевих скінхедів, фанатів футбольної команди «Полонія» про те, що вони палитимуть сцену, зчинятимуть бійки та інші провокації, якщо український гурт виступить на фестивалі. Зрештою, мер зробив звернення із закликом не пускати нас до Польщі.

Згодом команді доволі швидко вдалось перетнути український кордон, проблеми ж виникли на польському боці.

«Нас завели в будівлю, де мурижили 9 годин, ставили незрозумілі питання. Врешті-решт нам сказали, що нас депортують, а візи анулюють. Тоді ми показали прикордонникам свої кліпи, розказали, що не глорифікуємо Бандеру, що ми є мирними патріотами. Пізніше вони все ж зглянулись і заборонили нам в’їзд до Польщі на 2 тижні. Через це нам довелось відмінити кілька концертів», - пригадує Юрко Журавель.

З його слів, звернення до посла України в Польщі Андрія Дещиці нічого не дають. Мовчить й український Уряд.

«Моя бабуся, як і я сам з Камінь-Каширська. Так от вона пам’ятає, як свого часу мирно уживались поляки і українці, а потім раптово почали різати один одного. Тому, якщо Польща робить якісь нерозумні кроки, відповідати тим же нерозумно, потрібно бути мудрішими.

Потрібно відкривати правду, бо тільки вона є силою», - наголосив художник та музикант.

Коментарі
05 Серпня 2016, 20:05
Поліція нарешті зацікавилася "гречкою" у вигляді безкоштовних путівок в Буковель, які безцеремонно роздавали виборцям кандидати в депутати від УКРОПу. Це кадило для "мертвого" електорату та олігархії звичайно ситуацію не виправить, але сам факт "наліцо" та на деяку морду...
05 Серпня 2016, 20:34
Ти шо, больной? Стаття про одне, а хєр про інше. Це що проявив місцевого дебілвзму????????????
05 Серпня 2016, 21:50
Зємєля "Від вінта", чи "Від гвинта"? Скажете дрібниця, але істотна дрібниця. Щодо пана Хріна, то це надзвичайно інформована, ерудована та просякнута духом Полісся людина. Це, розумієте, земляк, а Журавель зємєля.
06 Серпня 2016, 12:15
Ізя = Хрін ???
06 Серпня 2016, 16:17
Ні, він старший за віком трошки. Тай публікацій мабуть більше 150 має, а в мене лише 102 публікації.
06 Серпня 2016, 17:49
Дякую на доброму слові. Але моя хрінова натура не може сприйняти Вашу градацію - земляк/зємеля. Юрко Журавель надзвичайно талановита, обдарована, дотепна та патріотична людина. Я, признаюся, не знав, що він народився у нашому районі, хоча його прізвище поширене в Запрудді, Сошичне та інших селах. Я до цієї статті його знав, як мешканця рівненщини, вчителя малювання, що завдяки своїм талантам яскраво проявив себе під час Революції гідності своїми малюнками, піснями та іншим. Щодо наших русифікованих та омоскалених землячків, котрі асоціюють український хрін з російським хреном, то дивного нічого у цьому нема. Бо Ви, пригадую, колись проіронізували цей кавер з васабі, а це ж щось та й значить... Найперше -про широту кругозору, по-друге, - почуття гумору та самоіронії. Та й асоціативність мислення часами добре характеризує людину. Адже стаття з Журавлем є чисто політична, оскільки йдеться про відновлення протистояння правих польських та українських сил, що вмотивовані в цей непростий час російськими грошима. Ну не буду ж я тут на сайті цитувати Ґжеґоша Мотику - найавторитетнішого польського "фахівця" з питань Волинської трагедії, оскільки на сайті практично нема з ким полемізувати. Бо більшість тему ще розрізняють, а от суть проблеми - зрідка...А політика - це й нещодавні дочасні вибори, де новоспечений депутат Констанкевич активно роздавала замість знаменитої гречки безкоштовні путівки в Буковель, як і її однопартієць - укропівець Шевченко, що потрапив за це під кримінал. Тому, шпильки таких коментаторів мене не хвилюють, надто вони простакуваті та примітивні, аби на них реагувати...))
06 Серпня 2016, 21:31
Дякую шановному земляку. Скажу відверто, що я Ю. Журавля взагалі не знаю, бо вперше про нього прочитав минулого літа в газеті "Полісся" тут у Камені. Робити висновки, не маючи інформації не можна, я зробив грубу помилку. Асоціації люблю з тих пір, як прочитав декілька старих книг про аналогії в технічній творчості прибалтійських фахівців, зокрема, Г. Буша та Ю. Чяпєлє (хоча привили любов до них камінські вчителі української і російської літератури). Про українсько-польські проблеми можна знайти ще в Т. Шевченка, але нині все інспіровано Росією. Маю знайомого ксьондза на Поділлі, був у нього в гостях-цікава людина. Звісно, що тут не місце для аналізу і синтезу інформації щодо цих прецедентів.
06 Серпня 2016, 23:50
Для того, щоб хоча б побіжно зрозуміти проблему тих трагічних подій на Волині у 1943 році, навколо яких нині розігрується російська карта, варто уважно продивитися дві частини інтерв'ю з професором В.Сергійчуком: <br/>част.1 - https://www.youtube.com/watch?v=Q0J8Iyo3lPY<br/>част.2 - https://www.youtube.com/watch?v=oUtV2auSHFY
07 Серпня 2016, 00:09
&quot;на сайті практично нема з ким полемізувати.&quot;: що б ти тут робиш шановний? На інших сайтах також немає х км полемізувати? Полеміка достатньою може бути тоді коли та бачиш &quot;полеміка&quot; в лице. А так хто тут буде прислуховуватися до якогось там &quot;Хрін&quot;-а.
07 Серпня 2016, 13:22
Про що можна полемізувати навіть коли є &quot;лице&quot;, обличчя чи й морда, якщо воно/вона живе гібридним мисленням щодо можливості поєднання радянських назв, символів, планового способу життя та господарювання, допустимістю роздачі гречки/путівок виборцям напередодні виборів і т.п.? Якщо візаві агітує затурканих земляків примарними обіцянками-цяцянками представників олігархії, можливістю вирішити господарські проблеми району засобами якогось Фонду одного олігарха, то як порозумітися з ним щодо справді жахливих сторінок багатостолітнього конфлікту між двома народами на нашій землі, що вибухнув в полум'ї Другої світової війни?
07 Серпня 2016, 16:31
&quot;гібридним мисленням щодо можливості поєднання радянських назв, символів, є планового способу життя та господарювання, допустимістю роздачі гречки/путівок виборцям напередодні виборів і т.п.?&quot;: живеш тим способом як начитався в книжках? Саме так зване &quot;гіридне мислення&quot; як ти тут говориш й дає громадянам виживати у цьому непростому світі. Що ти пропонуєш, жити так як Ти або інший написав в своїх книжках та дотримуватися твої керівних &quot;пропозицій&quot;. Далекий Ти шановний від народу. Стосовно так званих назв &quot;радянських символів&quot; то вибач твої керманичі позиціонуються подібними формами та методами які викорстивували комсомольці які на початку минулого століття скидали куполи церков, вчора як і сьогодні пропонують громадянам світле тепер українське (тільки назва) майбутнє, заживем Ми браття. Майже кожний на твоїй вулиці запитає що ТИ зробив, щоб Наш світ став справедливим та гідним життя цих на майбутній поколінь? Абсолютно нічого. З іменем України тільки брешуть, крадуть і ворують. Але про те так зване &quot;радянське минуле&quot; ще тепер у кожного під ногами - дороги, лікарні все що Нас оточує на відсотків 70 з &quot;радянського минулого&quot;. Де шановний Ваший &quot;Маслозавод&quot; який був роздержавлений з іменем Україна, в руках найбільшого &quot;українця&quot; який був при владі майже останніх 15 років ))))))). Написано тепер - Шиномонтаж. Ось у чому секрет. І Ти пропонуєш, перейменувавши тут всіх налагодиться життя на краще? Ти шановний утопіст як в минулому через те, що швидше всього виховувався комсомолом, ком. партією так і тепер пропонуєш в найближчий час утопічні пропозиції. Якщо ти пропонуєш не брати, голосувати як совість та інше - утопія поскільки пропонуєш жити як заповідав Ісус Христос якого навіть Ізраїльтяни розіп&quot;яли. Тут шановний якщо не зробити хоч півкроку до мети яку ти нам пропонуєш то вже досягнення, а ти пропонуєш стрибати через десять, геть як твої любі комуністи які годували народ комуністичним майбутнім. Відносно моєї заяви до Міської ради, якщо ти такий грамотний, поскільки у нашої Міської ради грамоти нуль, напиши для Мене та інших якою статтею Закону можна було перейменувати вулицю Радянську, а не в цілому використовуючи тільки якусь преамбулу в Законі. Ти ж грамотний, аж цілий професор напевно. Це ж Закон, ти ж теж за Закон чи цим Законом як дишло. Теж саме вулиця 8 березня, вулиця Спортивна, вулиця 1 травня де тут скажи Мені твоя &quot;декомунізація&quot;. Відносно планового способу життя то Ти повний профан у цій сфері оскільки плановий спосіб це спосіб сьогоднішнього розвитку Західного світу через те що бюджет держави і є плановий спосіб. Інші справа ринкова економіка якої у Нас небуло й небуло науки про ринок, що таке толком ніхто не знав але й зараз наприклад ціну на Нашому ринку ставлять хто яку від 5-50 відсотків на вхідних накладних незважаючи на крам вже не дивлячись на довідник Стеля.
07 Серпня 2016, 18:06
Як на мене не розумію Каменя з тією &quot;Радянською&quot;. Все тлінне і ми лише гості на цьому світі. Нові покоління, з новими проблемами житимуть по-своєму. Чи буде там нинішній принцип &quot;хто встиг заскочити в правильний потяг, той і їде все життя безтурботно&quot;? Мабуть буде. На підтвердження припущення: читав, колись царську газету кінця 19 століття, де описувалися людські якості італійських міщан, які хотіли і хліб з маслом мати, і щоб спина не була в милі. Але де нині Італія, а де ми?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024