У ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» інвентаризували земельні ділянки

09 Серпня 2016, 17:40
2048

У Волинській області загалом проінвентаризовано 241,8 тис.га земель в межах населених пунктів, це становить 77,5% від загальної площі. Також здійснено інвентаризацію 312 тис. га, ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на площі (98,2 тис. га або 81%).

Щодо земель несільськогосподарського призначення, які розташовані поза населеними пунктами, то із загальної площі 561,7 тис.га проінвентаризовано  493,68 тис.га., що становить 87,9%

«Окрім того, важливим завданням волинських земельників у  2016 році і далі є  інвентаризація та оформлення документів земельних ділянок, що перебувають в користуванні державних підприємств установ, організацій, що належать до сфери управління міністерств, інших органів влади», - наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Зокрема, за І півріччя проведено інвентаризацію та затверджено документацію із землеустрою 34 земельних ділянок загальною площею 10,96 тис.га (ДП «Камінь-Каширське лісове господарство», ДП «Городоцьке лісове господарство», ДП «Любешівське лісомисливське господарство», ДП «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр», Волинський обласний центр гідрометереології).

Довідка: роботи із інвентаризації земель проводяться відповідно до положень Постанови КМУ №513 від 23.05.2012 «Про затвердження порядку проведення інвентаризації земель».

Коментарі
10 Серпня 2016, 14:12
ТО виходить, що так звані ліси бувшого підприємства Міжколгоспного лісгоспу /Спецлісгоспу та іншого не можуть вважатися лісами державного значення оскільки ще не пройшло інвентаризації? Таким чином до цього часу вони вважаються міжколгоспними лісами або ще й до того колгоспними лісами. Якщо військовий лісгосп мав змогу відсудити землі Повурського полігону які згідно судового рішення Верховного суду не правильно передавалися через те, що не було на те згоди десь в районі 1974 року Повурського полігону то можливо є сенс якомусь колгоспу або сільській громаді судитися за повернення лісів у їхню власність. Отож. Цікаво знати думку нашого "Хрін"- законника який знає все і навіть наперед, але швидше всього упереджене його ставлення до нашого незабутнього бувшого голови РДА який у свій час і розвалив систему міжколгоспної приватної власності на ліс в К-Каширському районі через злочинну бездіяльність останнього оскільки як бачите не своєчасно провів так звану інвентаризацію до встановленого терміну і не дасть цим панам на розумні висновки. Мені здається, пригадуючи попередню публікацію відносно Міжколгоспного лісгоспу оскільки він таки спочатку так називався, що усе майно відійшло тим панам через те, що у свій час бувший голова РДА мавши владу у своїх руках із-за безпосереднього халатного відношення К-Каширського Управління сільського господарства, К-Каширської районної ради, РДА у той час мали можливість приймати рішення відносно приватизації майнового міжколгоспного комплексу попросту закрили очі на злочинну бездіяльність останніх осіб. Крім того Міністерство агропомислового комплексу свідомо пішло на такий крок тільки через те, щоб ЛІС МІжколгоспний фактично став власністю Міністерства/державним на обмін майнового комплексу в одні відомо які руки через те, що фактично до цього часу так званий міжколгоспний ліс і до цього часу згідно Закону не є державною власністю, не проведено інветаризацію земель з лісовими угіддями. Якщо не проведена інвентаризація на користь держави тому до цього часу має діяти Закон за яким ліс має бути власністю міжколгоспного лісгоспу, оскільки усі книги таксологи знають у чім річ належать міжколгоспному лісгоспу і не інакше. Тому слід колгоспам або навіть громадам підіймати питання про свою власність на ліс. Що скаже у цьому випадку Волинський УКРОП який ратує за Волинь як за своє око.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024