Журналіст із Камінь-Каширського району подав скаргу на дії поліції

11 Серпня 2016, 15:33
1768

Журналіст інтернет-видання «Район» Нестор Ліпич заявляє, що працівники поліції перешкоджали його професійній діяльності під час позачергових виборів до Верховної Ради України на виборчій дільниці в селі Черче (Камінь-Каширський район, Волинська область) і провели з ним незаконну «профілактичну бесіду».

Про це він повідомив у своєму Facebook, - пише «Детектор медіа».

За словами Нестора Ліпича, 17 липня на виборчій дільниці № 070262, що знаходиться в селі Черче Камінь-Каширського району, на проміжних виборах народного депутата України два працівники безпідставно здійснювали на нього психологічний тиск і намагалися перешкоджати у проведенні зйомки на виборах.  Він також стверджує, що поліціянти проігнорували його журналістське посвідчення та факт реєстрації на виборчій дільниці.

«Незрозуміло з яких причин погрожували викликати наряд поліції, спілкувалися зі мною зневажливим зверхнім тоном, як із порушником, та переконували, що, мовляв, зйомка на виборчій дільниці є забороненою, бо, нібито я порушую таємницю голосування виборця .

Зазначаю, що жодного порушення до моменту розмови з поліцейськими я не здійснив і навіть не мав такого наміру, всього лише розпочав проводити зйомку, зробивши 2 знімки», - повідомив Нестор Ліпич.

За словами журналіста, поліціянти стверджували, що заборонено фотографувати кабінку для голосування зовні, а також урну.

«Я заперечував, адже в таких діях немає порушення таємниці голосування конкретного виборця.

Та моїх пояснень правоохоронцям було замало. Ще вони запевняли, що і виборців, а також членів виборчої комісії фотографувати я не маю права, якщо вони цього не бажають. У відповідь я доводжу до відома їм, що члени виборчої комісії, як і будь-який виборець, що з’являється у дільниці в момент виборів – є публічною особою, адже вибори – це публічний захід, відповідно до статті 13 ЗУ «Про вибори народних депутатів України». А, отже, при здійснення зйомки у публічних місцях спеціального дозволу просити не треба, що передбачає і стаття 307 Цивільного кодексу України», - зазначив журналіст.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром