Прокуратура відкрила кримінальні провадження щодо службових осіб РДА трьох районів Волині

16 Серпня 2016, 12:30
1626
За депутатським запитом першого заступника голови Волинської обласної ради, свободівця Олександра Пирожика прокуратура Волинської області відкрила кримінальні провадження щодо службових осіб управлінь соціального захисту населення Маневицької, Любешівської та Камінь-Каширської районних державних адміністрацій, повідомляє прес-служба Волинської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

У своєму запиті від 19 травня 2016 року націоналіст ставив питання про тіньові схеми «відмивання» бюджетних коштів через несправедливі – тендерні оборудки з коштами, які виділяються на харчування дітей у т.зв. «чорнобильській зоні» – територіях, які зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йшлося про 96 мільйонів гривень, які виставлялися на тендери з харчування школярів у трьох «чорнобильських» районах Волині, – Маневицькому, Любешівському та Камінь-Каширському.

У запиті до правоохоронців Олександр Пирожик вказував, що учасникам «чорнобильських» тендерів активно нав’язується думка, що їх має виграти саме «Транс Логістік Центр», за якою, як інформують поінформовані джерела, стоять гроші людей, пов’язаних із «донецькими» олігархічними кланами. Допоки процес знаходився на стадії вивчення та розгляду поданих тендерних пропозицій, депутат просив не допустити реалізації «тіньових» схем, внаслідок яких спритні ділки намагаються «відмити» близько 20 мільйонів бюджетних грошей.

Оскільки ж «чорнобильські» тендери у всіх трьох районах Волині виграла саме та фірма, на яку вказував свободівець, 14 липня 2016 року Олександр Пирожик озвучив черговий депутатський запит, уже на адресу керівників СБУ та прокуратури Волинської області, в якому вимагав здійснити перевірку законності тендерних процедур, об’єктивності та неупередженості щодо визначення переможця тендеру та фінансових оборудок, внаслідок яких державі може бути завдано збитків на значні суми.

З відповіді на депутатський запит, що надійшла з УСБУ у Волинській області, вбачається, що викладені у депутатському запиті відомості знайшли підтвердження. За цими фактами відкриті та розслідуються кримінальні провадження за ч. 2 ст. 364 КК України. Зокрема, цитуємо: «щодо надання службовими особами Управлінь соціального захисту населення Маневицької, Любешівської та Камінь-Каширської РДА Волинської області незаконної переваги суб'єкту господарювання, пропозиція якого була однією із найвищих під час придбання послуг з харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Волинської області, на загальну суму 96 млн. грн., що призвело до необ’єктивної та упередженої оцінки пропозицій конкурсних торгів та укладання угоди з учасником, який запропонував одну із найвищих цінових пропозицій».

У вказаних кримінальних провадженнях Слідчим управлінням ГУНП у Волинській області здійснюється досудове розслідування. Нагляд за додержанням законів під час його проведення здійснюється у формі процесуального керівництва прокуратурою області. Питання перебуває на подальшому контролі депутата-свободівця Олександра Пирожика.


 

Коментарі
16 Серпня 2016, 18:01
Як вам такі кроки Пирожика, що виконує роботу новобраного народного депутата незрівнянної Ірини Констанкевич по боротьбі з корупцією? Якось викручуйтесь за агітований вами особисто УКРОП та його нового представника у Парламенті від поліщуків, бо ж негоже її залишати сам на сам з проблемами району...Звісно, що вона СБУ та ГПУ не поспішає зачіпати своїми зверненнями, оскільки переживає за безплатні путівки виборцям в Буковель напередодні виборів на 23 окрузі, але ж ...А лобійований мною колишній кандидат у депутати якось пре того плуга, бо, як кажуть галичани , нема на те ради. А Рада є, правда ялова!
16 Серпня 2016, 19:08
Все на вар"ята
17 Серпня 2016, 01:46
На вар'ята підготовлена відповідь від УСБУ, оскільки слід було писати: "... що призвело до необ'єктивної та упередженої оцінки пропозицій...". Та й найвища цінова пропозиція ще не є явним порушенням умов тендеру, якщо найнижча ціна не обумовлена в умовах тендеру, оскільки високоякісні!!! продукти вимагають вищої ціни. Але, у такому разі, варто було обгрунтувати такий акцепт. Відтак, спецслужбі варто було писати, що "перевага необгрунтовано була надана учаснику конкурсних торгів, що запропоновував одну з найвищих пропозицій". А коли ще глибше копнути, то передача харчування місцевих школярів столичній харчевні, це нонсенс! Такі кроки були зроблені корумпованою владою у часи, коли всі вигідні фінансові потоки забирались до Києва для їх дерибану. Місцеві продукти, свіже м'яско, молоко, овочі, якщо вони відповідають радіаційним нормам, при контролі батьківського комітету та дирекції школи завжди забезпечать якісне харчування дітей.
23 Січня 2017, 13:06
З моєї точки зору хто на кого вчився і тому пан Пирожик певно має якісь претензії до правничої діяльності всяких роду РДА, а тим більше якщо до цього часу К-Каширський не має начальника юридичного управління. Про те й пані Констанкевич доволі успішно справляється зі своєю роботою через те,що самі бачите наскільки. Крім того "Транс-Логістик-Центр" це є фірма з централізованим постачанням продуктів які не пакуються на задньому дворі якогось там дядька на Поліссі, а отже якість продукції дійсно передбачає в деякій мірі більшу ціну ніж "ринкову"("базарну") то є факт. Крім того у свій час у Нас були дєятілі котрі працівникам задля економії коштів та торгів платили свінячими кістьми в натуральному вигляді так що це не вперше,тобто з Нас досить.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39