Добренські лісівники стежитимуть за лісом за допомогою сучасної системи відео нагляду

18 Серпня 2016, 10:18
1629 Джерело: lis.volyn.ua

Камінь-Каширські лісівники встановили сучасне обладнання для відеоспостереження

Воно дозволяє проводити  фотофіксацію в реальному часі, а також  відеонагляд – уночі.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Щороку Камінь-Каширський держлісгосп вкладає додаткові кошти у зміцнення протипожежної системи заходів, пов’язаних з охороною лісових масивів від пожеж.

Цього року, наприклад, для господарства додатково придбано два нових плуги ПКЛ та два культиватори (КЛБ-1,8). Окрім того, як і планувалося торік, придбано й встановлено в Добренському лісництві сучасну систему відеонагляду. Аби зекономити кошти підприємства і вкласти їх в інші важливі потреби колективу,  для навчання із обслуговування системи відеонагляду  було відряджено помічника лісничого Добренського лісництва Віталія Карпука. Він і виконав усі необхідні роботи.

Як розповідає директор ДП “Камінь-Каширське лісове господарство” В’ячеслав Кузьмич, у планах на наступний рік передбачено встановити ще одну подібну систему для відеоспостереження. За його словами, це забезпечить контроль за основними лісовими масивами підприємства.  Зокрема камера, що встановлена в Добренському лісництві, контролює не лише лісовий фонд Добренського і Видертського лісництв, а й  Бузаківського, що належить до фонду сусіднього державного підприємства СЛАП “Камінь-Каширськагроліс”.

– Немає різниці в тому, до яких лісгоспів належать лісові масиви, – зауважує В’ячеслав Кузьмич. – Головне – вберегти ліси від пожеж. Це спільне і першочергове завдання для усіх лісівників краю на даний час.  Бо ж відомо, до яких катастрофічних наслідків може призвести лісова пожежа…

Між іншим,  новопридбане відеоспостережне обладнання відповідає найсучаснішим вимогам  експлуатації. Відеокамері властива чітка якість зображення, вона також може здійснювати фотофіксацію в реальному часі та відеоспостереження на необхідній відстані навіть уночі.





 

Коментарі
18 Серпня 2016, 19:18
а не ефективніше штат інформаторів мати? капати їм копійку, а вони донесуть
18 Серпня 2016, 19:32
Ідея нормальна, але інформатора в селі за рік викриють. Набагато ефективніше усунути економічні причини розкрадання. Сьогодні крадуть, бо це для більшості вигідно. А треба зробити так, щоб вигідно було не красти. Тоді більшість буде не красти, а виявляти крадіїв.
18 Серпня 2016, 23:07
Думаю, що з того відеоспостереження толку, як з козла молока. Адже найсучасніша відеокамера за доброї погоди в сонячний день бачить на відносно недалеку відстань, ну, можливо, на кілька кілометрів. А в сиру, дощову, туманну та іншу капосну погоду і того менше. Тому, голь, яка на видумку хитра, скоренько адаптується, як табачники на закарпатському кордоні і дубочки "всохнуть" непомітно. То чи вартує шкірка вичинки, якщо не рахувати відкати начальству за закупівлю обладнання? Навіть супутникове спостереження не врятує ситуацію, якщо енергоносії не подешевшають чи не зросте зарплата з пенсією... Ще трохи і люди відкрито і масово почнуть різати ліс, а лісники за свою зарплату не схочуть наражати себе на небезпеку, пов'язану з охороною лісів...
18 Серпня 2016, 23:59
100% погоджуюсь. + лісники перші і ріжуть без розбору
19 Серпня 2016, 04:33
камери тре на екскачиній птахофермі поставити
19 Серпня 2016, 20:57
Собі постав на лоб
19 Серпня 2016, 21:34
от ромцьо, курвин син
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024