В районі провели семінар з питань соціальної адаптації учасників АТО

27 Серпня 2016, 10:00
1078

Як повідомляють працівники Камінь-Каширського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді нещодавно вони провели семінар «Соціальна адаптація учасників АТО та їх сімей». Участь у ньому взяли 20 учасників АТО. Мета заходу – визначення потреби та надання комплексу соціальних послуг, покращення соціальної адаптації учасників АТО та їх сімей.

До роботи в такому форматі залучалися: головний спеціаліст відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни, праці та контролю за пенсійним забезпеченням управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Півницька, доцент кафедри медичної психології та психодіагностики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, кандидат психологічних наук Антоній Мельник.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Анатолій Філюк розповів про основні проблеми учасників АТО. На семінарі обговорювалися питання соціального захисту як самих воїнів, так і членів їх сімей. Присутні не оминули увагою тему оздоровлення учасників АТО, надання одноразової матеріальної допомоги.

Упродовж семінару психолог надавав практичні поради щодо адаптації до умов мирного життя, подолання посттравматичного синдрому. Фахівці Центру ознайомили учасників АТО з інформаційним матеріалом «Пільги учасникам АТО».

Костянтин Борбич і Михайло Оліферчук спільно з побратимами організували роботу стосовно оформлення посвідчення учасника АТО Парфенюку М. І.

Всі учасники семінару високо оцінили важливість цієї зустрічі та зазначили, що більш чітко стали розуміти проблеми адаптації учасників АТО в суспільстві та важливість їх  вирішення.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024