Іван Корсак став фіналістом Всеукраїнського конкурсу

31 Серпня 2016, 13:00
1768 Джерело: volyn.tabloyid.com

Твір відомого волинського письменника Івана Корсака визнали однією з найкращих українських новел.

Конкурс «Новела по-українськи» вже вчетверте проводить журнал "Країна", пише Таблоїд Волині з посиланням на Gazeta.ua.

Всього редакція отримала 212 творів, з яких визначили 22 фіналістів. З них обрали 9 суперфіналістів - про ці твори можна теж почитати в журналі. Цьогоріч тема конкурсних творів була вільною, але мав бути присутнім мотив декомунізації.

Серед 22 фіналістів - і "Митрополит" волинського письменника Івана Корсака.

Хто ж стане переможцем конкурсу, можна буде дізнатися з нового номеру журналу "Країна" за 1 вересня 2016-го року.

 

 

Коментарі
01 Вересня 2016, 16:33
Камінь - Каширці через нерозторопність місцевої влади, у т.ч. і у царині культури, чимало втрачають від нереалізованої можливості поспілкуватися з відомими письменниками, просто мудрими людьми з числа відомих земляків, чи мешканців сусідніх теренів. До таких я відношу найперше Івана Феодосійовича, котрий, на мій погляд, охоче відгукнувся б зустрітися з мешканцями рідного для нього міста, району, зі своєю молодістю, якщо хочете...Свіжа думка творчих, небайдужих людей завше будила слухачів до роздумів, до осмислення свого місця і ролі у сьогоднішньому житті. Причому, ця самодостатня людина, думаю, не потребує від району якихось ресурсів, на кшалт доїхати, пообідати чи й переночувати, або якихось надмірних організаційних клопотів. Відділ освіти, культури району мав би заздалегідь прохати цього шанованого чоловіка приїхати 1 вересня до школярів чи й учнів місцевого Вищого профтехучилища, до місцевої громади. Даруйте, пане Іване, що за Вас у дечому розписуюсь, але я найперше, і не вперше, волаю до місцевої каміньської еліти, чи тих хто себе так позиціонує, заради ж їхньої користі, користі молодого покоління, яке мусить чути свіже слово і думку. До числа волинських мислителів я відношу Володимира Лиса, якого нема потреби рекламувати завдяки його журналістській, письменницькій і просто людській славі. Цей уродженець любомльських Згоран у своїй книзі "Столітті Якова" описав весь трагізм поліщуків у Другій світовій війні та велич людського духу, що здатен піднятися над суєтою і викликами життя... Є й інші більш чи менш відомі люди, котрі здатні запалити іскру у душі тих поліщуків, хто спраглий до істини, до пошуку новизни у минулому чи й, як це не дивно, - майбутньому! І треба ж небагато - запросити волинську еліту до себе в місто, певен, що вони відгукнуться на це із вдячністю доки Всевишній їм дає на це силу і можливість...
01 Вересня 2016, 18:54
А як же партія Івана Корсака ,яка є фактично "уламком" Партії регіонів?? І куди тут подівся "патріотізьмь" цього "відомого письменнка"?)) тут як кажуть в анекдоті : "або зніми хрест або труси одягни!"
01 Вересня 2016, 20:09
Ми всі є "уламками", якщо не совка, то компартії, у всякому випадку - "инвалиды Октября". Якщо не безпосередньо, то опосередковано через батьків або родину. І Корсак, і Лис були членами колишньої КПРС, але не були комуністами. Лук'яненко і Чорновіл "мали честь" працювати якийсь час у партійній пропагандистській машині того часу, доки не пізнали її зсередини. Дмитро Павличко колись у 90-х роках плакав перед величезною залою слухачів, які дорікали йому якимсь просталінським чи прокомуністичним віршиком у його юнацькі поетичні кроки, але не через своє розкаяння у цьому, а через псевдопатріотизм більшості у цій залі, що не може зв'язати толком два слова навіть у святковому тості за домашнім столом. Але жодного з них я б не проміняв на сьогоднішню дюжину-другу найвизначніших і найдостойніших вишиватників вищого ешелону, наших політичних лідерів сьогодення, котрі у часи Революції гідності, у час війни на Сході України у найвідповідальніші моменти або продавали державу Україна за гроші, або своїми ідіотськими діями спускали кров з її живого організму. Колись Корсак на сайті "Вісті Каменя" відповідав, що назва партії та бізнесового бренду "Наш край" - співпадіння й не більше. Але я не про цю партію і не про політику. Я про ПИСЬМЕННИКІВ та їх книги, про фіналістів Всеукраїнського конкурсу. Якщо не читати книг, не обов'язково Корсакових, то ми залишимось уламками не тільки партії регіонів, совка чи нашого спільного минулого, але й уламками цивілізації. Бо до цього, на жаль, йде!
01 Вересня 2016, 20:33
Стерх смішний, як мала дитина. Микола Островський із Шепетівки те ж ніби був "письменником", ним же був і Льоня Брежнєв (Мала земля, Відродження), до когорти письменників належав Фадєєв з "Молодою гвардією" та багато інших. Є "письменник", що написав "В диких заростях малини", так рекламований вами чимось відрізняється від нього?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024