Камінь-каширським роботодавцям розповіли про професійний відбір працівників на замовлення

09 Вересня 2016, 15:55
1613 Джерело: dcz.gov.ua

"Організація профвідбору на замовлення роботодавців". На таку тему в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся семінар для роботодавців. Участь у заході взяли представники 15 підприємств, організацій, установ району.

Директор районного центру зайнятості Лілія Дзямко наголосила, що для чіткого та успішного функціонування підприємства дуже важливо правильно підібрати персонал. Якщо всі співробітники підібрані правильно, це може бути ґрунтовною основою для подальшого просування та розвитку підприємства. Серед низки послуг служби зайнятості є проведення конкурентного відбору претендентів з числа незайнятих громадян на замовлення роботодавця. Про це повідомляє Волинський регіональний центр зайнятості.

Керівник підприємства чи фірми, подаючи до служби зайнятості заявку на підбір кадрів, обов’язково має певні вимоги до претендентів на вакансії. Передусім, щодо фахового рівня, досвіду роботи. А ще – особистісних якостей, адже, добираючи персонал, бажає сформувати цілісну команду, здатну на високому рівні виконувати те чи інше завдання.

Провідний фахівець з питань зайнятості Юлія Іщик повідомила про те, що задля вирішення кадрових питань роботодавця фахівці центрів зайнятості працюють у двох напрямах. Перший полягає у здійсненні професійного підбору, тобто вибору серед певної групи безробітних, котрі мають відповідну професійну підготовку та кваліфікаційний рівень, претендента або групи претендентів, що найбільше відповідають замовленню роботодавця.

Інший напрям, власне, стосується професійного відбору. Він передбачає такі аспекти, як медичний, професійно-кваліфікаційний і психофізіологічний. Відбір працівників здійснюється шляхом психологічного тестування особи задля визначення відповідності індивідуальних особливостей людини вимогам посади або професії. Разом з тим, тестування дозволяє самому безробітному впевнитися, чи зможе він успішно виконувати роботу, на яку претендує. Та й роботодавець, згідно з висновками тестувань, зможе прийняти рішення щодо доцільності працевлаштування того чи іншого претендента.

Якщо претендент не має необхідної професійної підготовки, але за результатами професійного відбору відповідає вимогам роботодавця, то можлива професійна підготовка, перепідготовка чи підвищення кваліфікації, в т. ч. на базі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, чи організація стажування безпосередньо на робочому місці.

Директор районного центру зайнятості Лілія Дзямко наголосила, що правильно організований профвідбір сприяє підвищенню рівня професіоналізму, збереженню здоров’я та працездатності працівників за рахунок зменшення аварійності та травматизму на підприємствах.

Професійний відбір працівників на замовлення - дієва та ефективна допомога роботодавцям у вирішенні кадрових питань!

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024