Освятили відновлене джерело біля озера Озюрко

21 Вересня 2016, 20:05
4102 Джерело: kamadm.gov.ua

21 вересня відзначають релігійне свято Різдва Пресвятої Богородиці, яке у народі називають Другою Пречистою.

Саме сьогодні в околицях озера Озюрка відкрили відновлене джерело, позаяк його назва доволі символічна – «Пречисте», – повідомляють на сайті РДА.

Варто зазначити, що «примхи природи» не завадили святковому настрою, адже ця направду урочиста подія зібрала навколо себе чимало люду.             

Участь у даному заході взяли голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, міський голова Василь Бондар, начальник управління водного господарства району Панас Матвійчук, директор ДП «Камінь-Каширський лісгосп» В’ячеслав Кузьмич, настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району протоієрей Володимир Мицько, представники медіа-спільноти.

На церемонію відкриття джерела прибув також начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук, який у своїй промові підкреслив важливість відповідального ставлення до водних ресурсів і наголосив, що така екологічна акція варта значної уваги.

Представники місцевої влади звернулися зі словами щирої подяки до працівників водного господарства, лісівників та усіх тих, хто долучився до хорошої справи з облаштування джерела та прилеглої до нього території.

Після урочистого перерізання стрічки відбулося таїнство освячення джерела. Далі ж, усі присутні мали можливість оглянути місцину та скуштувати води з криниці.

Тематичні виступи вокалістів районного будинку культури додали ще більшої святковості цьому дійству.




























 

Коментарі
21 Вересня 2016, 23:32
Звичайно, що добру справу зробили, відновивши і осв'ятивши джерело біля рекреаційного пункту та місця масового відпочинку мешканців райцентру. Але найбільш мене розчулила присутність представника обласного центру, оскільки "На церемонію відкриття джерела прибув також начальник обласного управління водних ресурсів Ростислав Кравчук". Посадовець обласного рівня, відклавши вбік всі інші нагальні справи, оформивши службове відрядження, заправивши службове авто якісним пальним, на крилах полетів у найвіддаленіший куточок області з нагоди такої втішної для управління події. Хотілося б вірити, що хіба по дорозі чи де в районі заглянув принагідно в якийсь рівчак від колишньої меліорації чи на водосховище в Брониці чи Видерті. Мій сарказм можливо й перебільшений, але, спостерігаючи за ритуальними походеньками перших керівників району з однієї церемонії на іншу, скільки справді важливих і принципових справ залишаються поза їх увагою. І так якщо не щодень то через день. Нині має бути складений чіткий графік зустрічей голови адміністрації, голови районної ради з людьми по селах. Туди варто брати основних фахівців - фінансового, соціального, правового, медичного й освітнього спрямування. Люди мають купу запитань до влади, потребують роз'яснень щодо позиції Президента, Уряду, обласної влади щодо тарифів, вій
21 Вересня 2016, 23:36
Перепрошую, технічна помилка. ...військового розвитку подій, мобілізації та купу всього іншого. Але це, звичайно, важче аніж церемоніальні функції. А джерело могли б освятити разом з учасниками і меценатами його відновлення сільський голова Воєгоща, на території якого й знаходиться Озюрко з джерелом разом. Якщо я, звичайно, нічого не наплутав у адміністративних межах району
22 Вересня 2016, 00:09
Так і трансляція цієї церемонї велась мабуть на обласний рівень, он скільки мікрофонів понаставляли. Клоуни та й годі...
22 Вересня 2016, 01:08
Хрін трохи неправий, бо ця подія передусім культурологічна, покликана впливати на свідомість поліщуків, розвивати їх світогляд, ставлення до природи і до себе. А юдина культурна вже буде робити те, про що говорить колега Хрін.
22 Вересня 2016, 01:08
пропустив "л"
22 Вересня 2016, 01:22
тільки б не нашкодили!!! Бо влітку після початку того "облагородження" джерело замулилось...
22 Вересня 2016, 01:24
поясніть хто-небудь нащо свічки запалили?!
22 Вересня 2016, 02:54
Далися вам ті свічки. Виховує тут факт впорядкування природного об"єкта, а не свічки. Природно, що технічне рішення може бути і помилковим, бо як видно з фото тут нема жодного креативу, а лише шаблонні технічні підходи (що вже раз було десь на кінці 80-х років). Але наголошую, що це дієвий спосіб змінювати світогляд людей, тому ідея правильна.
22 Вересня 2016, 11:36
джерело було там вже багато століть. освячене без нас із вами. і з тим "світоглядом людей" дійшло до нашого часу. люди його берегли і без цього нау-хау, бо знали що вода цілюща. "подія передусім культурологічна, покликана впливати на свідомість поліщуків, розвивати їх світогляд, ставлення до природи і до себе" - поліщуки - не дикі люди, в криницю плювати не будуть . правильно каже ХРІН
22 Вересня 2016, 12:43
123 ви плутаєте Божий дар з яєчнею. Освячення йде від людини, а джерело-об"єкт природи, а не свідомості людини. Поліщуки може й не дикі, вони байдужі, еталонно байдужі люди, тому ця подія, відбудова джерела, важлива в плані боротьби з байдужістю туземців.
22 Вересня 2016, 12:47
777 та що ви кажете???!!! "освячення йде від людини".... "боротьби з байдужістю туземців"... ??!! кінець зв,язку
22 Вересня 2016, 12:49
123, якщо ви не розумієте мене, то я ж не буду нав"язувати вам свої погляди, залишайтеся зі своїми.
22 Вересня 2016, 14:24
Та воно і не освячувалось вчора.<br/>Де ви там бачили священика??
22 Вересня 2016, 14:24
Та воно і не освячувалось вчора.<br/>Де ви там бачили священика??
22 Вересня 2016, 16:25
Цікава редакційна політика цього сайту. Вранці ще був коментар де Володимира Мицька було названо &quot;псевдопопом&quot;. На даний час цей коментар відсутній. От цікаво: коментарі, в яких всіляко принижуються честь та людська гідність родини священиків Михалюків, доступні для всіх, а тут бач зачепили &quot;священну корову&quot; і зась. Свобода слова у всій красі...
22 Вересня 2016, 17:13
Хе я спостерігав за поведінкою Михалюка, мав ситуаційну інтеракцію з ним (де він наказував мені) тому сформувалася думка, що людина фальшивить (у масці) та не зовсім інтелігентна. По вербальності нагадує політрука або інструктора райкому. Подобаються мені у ньому вокальні здібності та церковні співи під його орудою. Мицька спостерігав менше, але враження, що людина без маски, патріот України.
22 Вересня 2016, 17:19
Хочу розставити деякі свої, звичайно суб'єктивні, акценти. Перше - повторюю, добру і корисну справу зробили люди впорядкувавши відоме всім поколінням каміньчуків джерело біля Озюрка, честь і хвала меценатам та працьовитим людям, які до цього долучилися. Безумовно, що це культорологіча подія, яка потребує уваги влади, церкви і засобів ЗМІ, оскільки це потрібно молодим людям і прийдешнім поколінням, як матеріальне у вигляді чистої води, так і духовне, як джерело чистоти людської, людської уваги для подорожуючих і дар Божий. Шана і повага отцю Володимиру, який займає виважену духовну і громадянську позицію у цей непростий для українців час, бачить необхідність у спільних діях з владою, яка турбується за рекрекацію матеріальну і духовну своєї громади. Друге - я писав свій коментар до цієї статті щодо зайвої помпезності при освяченні джерела, непродуктивного витрачання першими особами міста і району золотого робочого часу у період війни і реформ, уникнення ними спілкування з людьми на селах в період формування громад, останнього місця в області з питань мобілізації до ЗСУ, інших злободенних питань життя району не зі своїх корисливих, кар'єрних чи інших меркантильних міркувань. Я нічого не маю проти особистостей Суса і Дунайчука. Але я хочу від ПОСАДОВЦІВ бачити відчутні позитивні зміни у своєму районі, а не їх участь у дрібних церемоніальних заходах, які мабуть мали б свідчити про їх активність у адміністративному житті району. Неприпустимо обом керівникам району майже постійно бувати разом на дрібних урочистостях, це применшує вагу і авторитет кожного з них, забирає дорогоцінний час для вирішення кожним з них державної ваги справ. Один має управляти районом, а інший, по черзі, тормошити обласних і київських керівників управлінь і відомств для залучення активів і ресурсів для району. Третє - не робити помпи з упорядкування джерела, це робота лісників, меценатів, голови Воєгощанської сільради і небайдужих людей, які біля Озюрка за кілька заїздів витрачають на випити-закусити чи не половину вартості цього облаштування. І останнє - правильно робить адміністрація сайту, яка модерує образливі персональні коментарі на будь-яку особу і о. Володимира у т.ч. Якщо він робитиме щось таке, яке не личить священнику, як це роблять часом Михалюки і їхні покровителі від Луцька і до білокам'яної, тоді критикуйте і цього духівника. Адже вони, як і ми живі люди, а не намісники Бога на Поліссі...
22 Вересня 2016, 17:32
Я щось тут Суса не бачу
22 Вересня 2016, 18:12
Я також здивувався, що чомусь його там не було)).
22 Вересня 2016, 20:01
Зауважте, якісь люди, якогось &quot;канонічного&quot; патріархату, вперто стараються нав'язати тему релігійної нетерпимості , ворожнечі і розколу. А потім роблять телячі обличчя і плачуться що українці не люблять і їх і їхнього вчителя Кирила.
22 Вересня 2016, 20:10
Та який Мицько патріот!))))<br/>Це ж піар.Тож потрібно якось народ заохотити ходите до нього,а то бач не виправдовуюиься слова його керівництва що говорить ніби храми УПЦ &quot;переходять&quot; в УПЦ КП.<br/>2 храм на район це дуде мало ,а захопити як це роблять на Рівненщині чи Тернопішині не вийде тут народ розумніший і твердо стоїть в істиній церкві,тай Мицько так і строіть з себе патріота.<br/>Але записи на фейсбці не зовсім християнські,там заклики до ворожнечі між УПЦ і УПЦ КП.<br/>Немає заклику ні до молитви ні до покаяння а лиш політичні лозунги.<br/>Чому людина яка вважає себе священиком лізе в політику,сили молись помагай народу арміі і все а то ні закликає людей до ворожнечі до розділення,справжній патріот не ділитиме людей а об'єднуватиме них.
22 Вересня 2016, 20:37
вован у тебе лексика недоброї людини, ти не вмієш мислити, а послуговуєшся емоціями, але й твої емоції фальшиві. Ти очевидно з категорії лакеїв та п&quot;яничок.
22 Вересня 2016, 21:22
777,якби ви знали хто то так не говорили б)))))
22 Вересня 2016, 22:44
Добре що тепер є колодязь, але навіщо стільки начальства ? що роботи немає???
22 Вересня 2016, 23:13
Та пофіг хто ти, зрозуміло ,що московсько-кацапський холуй
22 Вересня 2016, 23:13
Вовану. Судячи з твоєї безграмотної писанини, та нульової підтримки з боку учасників, у вас, в московському патріархаті, ну ДУДЕ мало розумних. Ти там, очевидно, найграмотніший. І не потрібно з себе СТРОІТЬ користувача ФЕЙСБЦЯ, і так видно, що ти убогий холуй.
23 Вересня 2016, 00:07
Хіба Михалюки служать в УПЦ? Вони є служителями РПЦ в Україні під керівництвом Кіріла (Гундяєва), тобто колабораціоналістами,п'ятою колоною кремля
23 Вересня 2016, 13:48
Справа дійсно гарна. Та переглядаючи світлини бачу тільки як-то кажуть &quot;наближених&quot; . Люблять у нас похизуватись. Олена Зубко (&quot;Наш край&quot;) зі своїм чоловіком та ще декілька чоловік із тих хитрих. Думають як будуть першими біля священика то і в раю їм пощастить))) Брехуни і лицеміри. Царство Боже не купується! <br/>А в Бондара та Олени Зубко хочу запитати: вже 10 років працює магазин &quot;Наш край&quot; а чому і досі в бюджет не надходять кошти за оренду землі до місцевого бюджету? Нам що гроші не треба? Чи може вони осідають в кишені пана Бондара?
23 Вересня 2016, 16:53
Тут такі одкровення та заздрощі, а я ніц не знаю. О.Зубко якесь має відношення до моєї вчительки, хірурга, що вирізає дядькам простати та колишнього голови колгоспу?
23 Вересня 2016, 18:12
У так званого &quot;хірурга, що вирізає дядькам простати &quot; прізвище Зубок ,а не Зубко
23 Вересня 2016, 20:42
Дякую буду знати. Як не як народився в Камені, (хоч і не живу в ньому) тому все цікаво знати.
23 Вересня 2016, 23:12
Арсен,ви спочатку почитайте церковні правила,а тоді говоріть.
23 Вересня 2016, 23:12
І у вчительки (маму хірурга) теж прізвище Зубок Ганна максимівна
24 Вересня 2016, 00:02
Очевидно тоді, що й голова колгоспу мав прізвище Зубок. А Ганна Максимівна таки була в мене вчителькою, трошки гонористою, емоційною.
24 Вересня 2016, 01:33
Ви Руслана віддайте те що ви накрали зі своєю родиною а тоді блейте за податки <br/>У Бондара нахапали аж по пять участків і пальцем тичете<br/>Вам теж казали щоб ви прейшли на це дійство то ви сказали що я з того помийного відра пити не буду і нічого там мені робити
25 Вересня 2016, 01:11
А що ж там читати, вони хоч пишуть УПЦ,а фактично є в РПЦ і являються аполегетами кремля і господіна іхнєго Кіріла, цілують т.зв.ікони царя Миколи!!, Сталіна
29 Вересня 2016, 19:16
Руслане, ви мене з кимось перепутали))))) Я немає жодного участка в Камені)))) а за податки правда!!! І ще, якби ви були уважні то я написала що &quot;Справа дійсно гарна.&quot; Все що стососується розвитку міста - це добра справа! І біля Озюрка я прибираю щороку!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром