Революція – це боротьба ницості з благородством в умовах безладу

24 Вересня 2016, 11:05
1905 Джерело: ichef.bbci.co.uk

«За особисту мужність і героїзм, професійне керівництво військовими підрозділами, збереження життя і здоров’я своїх підлеглих під час захисту незалежності та територіальної цілісності України нагородили найвищою нагородою Громадської Спілки «Спілка воїнів АТО Волині» орденом «Народний герой Волині І-го ступеню – золотий тризуб»: голову Громадської Організації «Спілка ветеранів бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів «Безпека Волині» – підполковника Стасюка Андрія Андрійовича, голову ГФ «Спілка воїнів АТО Волині» старшого прапорщика Твердохліба Олега Анатолійовича». Повідомлено 22 травня 2016 року на сайті «Волинські новини». Назва публікації «Тим, хто не шукає визнання: у Луцьку нагородили героїв АТО», здавалось би, промовляє більш, аніж можна сказати з приводу героїв війни на сході України.

Але якби ж то так було. В житті все набагато складніше. В житті тимчасове завжди протистоїть довговічному, а брехливе істинному. Саме в такий в послідовності, бо справжнє та життєдайне ніколи не нападає на щось примітивне. Воно навіть не вміє боронитись від цього примітиву. Ось чому державну незалежність України використали на свою користь шахраї та злодії, а Майданом 2004 року – скористались псевдоукраїнські та псевдопатріотичні елементи. Саме ця «братія» привела Україну не до економічного та духовного процвітання, а до війни зі споконвічним загарбником. Перед тим вони зробили все можливе і неможливе, щоб Президентом нашої держави став злодій. Не захоплював Янукович зі своєю командою державну владу. Злодії на це не здатні. Злодій бере лише те, що ніким не охороняється, або відбирає в того, хто немає сили боронити своє.

Коли ж злодій оволодіває державною владою, то перше, що він робить – закріплює за собою право безкарно та одноосібно красти. Колись, багато років тому це зробили більшовики. Згодом цю систему сталінці, скориставшись загальноєвропейським безладом, встановили у центральній Європі та в Азії. Коли злодійський режим СРСР занедужав і занепав, послідовники більшовиків і Сталіна утвердили злодійство в ранг державної політики на всій території Російської Федерації, стали надійним союзником українському злодійству. Тепер всіляко підтримують українських популістів високого та середнього рівня.

Популіст – це злодій. Йому потрібна країна-територія, а не країна держава. Він потребує простору безкарності й безвладдя. Для цього він обіцяє золоті гори, яких ніколи не буде. Він оббріхує кожного, хто здатний творити міцну українську державу. Міцна держава – це закон, це стабільність, це нестерпні відносини для злодійства в суді, правоохоронних органах, органах державної влади, органах місцевого самоврядування, в армії.

І поки що єдиним способом протистояти цьому потоку ницості є повага і шана простих людей. Нехай у вигляді простих, але щирих народних нагородах. Тому нагородження цих ветеранів АТО та багатьох інших – солдат, офіцерів, матерів загиблих є важливою справою, про що треба говорити і говорити, допоки злодії до кінця не охлянуть, і допоки люди не зрозуміють кому слід вірити і за ким слід іти.

Вероніка РОМАНОВИЧ.

Коментарі
24 Вересня 2016, 15:32
На мій погляд питання поваги до ветеранів АТО та злодіїв зовсім не пов"язані. Бо злодії-це не злодії в прямому розумінні слова, а продукт розвитку радянської номенклатури.
24 Вересня 2016, 22:41
Повага до ветеранів АТО - це повага до своєї держави, до нації, до самого себе, якщо ти громадянин. Бо село і громада поняття не тотожні, населення і нація - поняття відмінні. Не всі здатні в силу різних причин стати у перші ряди захисників Вітчизни та взяти до рук зброю, але повага до тих хто став до оборони рідного краю - свята справа! І жодні дискусії з цього приводу недоречні. Тут не йдеться, як дехто каже маніпулюючи, - а чи варто боронити владу Порошенка та його команду? Всі Президенти, їх команди явище тимчасове, а Батьківщина у всіх одна! Бійці захищають Україну а не владу. Так само як і прості солдати у роки Другої світової війни захищали не Сталіна та його владу від Гітлера, а свою землю і свою родину...
25 Вересня 2016, 05:50
<p>Ви  ніколи святою не станете.</p>
25 Вересня 2016, 14:05
Для всякого нечистого кожний нормальний є святим, тобто небезпечним.
25 Вересня 2016, 14:29
Святими не народжуються, ними можна стати, пройшовши довгу дорогу від пересічного, інколи грішника до святості. Заявити людині, що вона не стане святою, може лише той, хто рухається в зворотньому напрямку - від можливості стати святим до смерті душі ще в живому тілі. Це щось на кшталт смітника - порожнина для непотребу.
25 Вересня 2016, 14:43
"Популіст – це злодій. Йому потрібна країна-територія, а не країна держава.": саме популіст й репетує тримайте популіста. Тому сьогоднішня влада і є популістом через те, що популіст це той хто говорить але нічого не робить.
25 Вересня 2016, 18:41
Це ви про яку владу? Районну? Обласну? Верховну? Уряд? Президента? Суддів? Поліцію? Прокуратуру? Це все влада. А що б ви зробили, перебуваючи на одній з перелічених посад чи в інституції? Чи ощасливили народ наш? Чим? Як? З яких ресурсів? Але почніть з району. Рада. Адміністрація. Чих. Гордійчук. Вони є хто?
25 Вересня 2016, 21:40
Чих то є борець з паліями трави і не більше
25 Вересня 2016, 21:46
За що Чих захищає траву? Що з цього приводу думає і робить Гордійчук?
25 Вересня 2016, 23:12
<p>Хто його знає, але на паліїв трави (стерні, сміття тощо) він дивиться з інтересом. Може турбується за чистоту повітря або дим не подобається.</p>
26 Вересня 2016, 13:42
Що Ви зробили в цій країні??? Хіба, свій генделик розпусти. Чим Ви можете показати приклад для наслудування??? Десятою дорогою треба нормальним людям Вас обминати
26 Вересня 2016, 21:31
Який пафос. Яка патетика. Так можуть висловлюватись лише жінки, яких не хочуть або чоловіки, яких не помічають навіть жінки, яких не хочуть.
26 Вересня 2016, 22:20
Давно живу серед полішуків. Вивчив. Так кажуть навіть не мєнти. Мєнти слова не кажуть, вони їх відригують. Так може сказати наприклад Козік - вчитель, який вступив в "Свободу", або якась її подруга, яка навіть в "Свободу" боїться вступити.
26 Вересня 2016, 23:09
Не можу не відреагувати на цю, як кажуть козікову мову, яка гірша навіть за язик міліціонерів. "Що Ви зробили в цій країні???" - Що? а після цього уявляє себе Романович, ну явно комплексує і каже - "Хіба, свій генделик розпусти" . Розпустити перед ким? І як його можна розпустити. Це ж не коса. "Чим Ви можете показати приклад для наслудування???" - А чим? Ну наприклад спиною чи ще чимось. А що таке гаслудувати. " Десятою дорогою треба нормальним людям Вас обминати" - мабуть не обминати а оминати, так само як не наслудувати, а наслідувати. А що робити, якщо замість того, що хотів побачити, узрів тільки спину й ту одягнуту.
26 Вересня 2016, 23:26
Таке воно життя, що тільки в дітей для ейфорії достатньо погуляти на свіжому повітрі. Дядьки ж, немотивовані на сімейні цінності, мають два джерела ейфорії-жінку (поки не досягли років 37-40) та генделик (відповідно після 37-40). Тому, не дивлячись на моральний аспект, генделик належить до сфери виробництва послуг зі зміни свідомості психотропними речовинами (у нашому випадку алкоголем). Хто лавочник тут і не дуже важливо.
27 Вересня 2016, 23:01
Таки так. Є дірка і в неї може затекти. Але коли дірка, каже, що вона не-дірка, то ???
02 Жовтня 2016, 01:11
Читаючи ваші "перли" ,можна зрозуміти,що ви старждаєте на "словесний понос" або демагогію)) Ще одна назва - словоблудство. Спілкувалась не раз із Козіком - нормальна адекватна людина. Усім нашим ментам(чи вже поліцаям) до нього далеко, і в мові теж. Щодо генделика - то скажу так ,що ні вам, ні будь кому іншому ніхто в горло горілку не заливає .
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024