Для роботодавців району провели бліц-навчання

24 Вересня 2016, 12:16
1638

20 вересня з метою прискорення працевлаштування людей з інвалідністю, які шукають роботу, створення умов для їх соціального захисту, легалізації трудових відносин в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбулося бліц-навчання для роботодавців на тему: «Сучасні механізми соціального захисту людей від безробіття».

У заході взяли участь головний спеціаліст Камінь-Каширського відділення оподаткування доходів і зборів фізичних осіб Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Петро Соловей, заступник начальника Управління Пенсійного фонду в Камінь-Каширському районі Любов Оласюк, начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці Камінь-Каширської райдержадміністрації Володимир Шуляр. Проце йдеться на сайті Волинського регіонального центру зайнятості.

Директор районного центру зайнятості Лілія Дзямко розповіла присутнім про те, що за останні роки на законодавчому рівні створенні сучасні дієві механізми соціального захисту людей з інвалідністю від безробіття. Питання забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю є пріоритетним в діяльності Державної служби зайнятості. Основною перешкодою залишається невідповідність попиту на робочу силу та її пропозиції.

Спеціаліст Камінь-Каширського відділення оподаткування доходів і зборів фізичних осіб Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Петро Соловей розповів присутнім про регламент дій роботодавців при прийому працівника на роботу.

Начальник відділу праці та соціально-трудових відносин управління праці райдержадміністрації Володимир Шуляр повідомив учасникам навчання про зміни та нові вимоги у трудовому законодавстві, порушення норм Закону України «Про оплату праці».

Заступник начальника Управління Пенсійного фонду в Камінь-Каширському районі Любов Оласюк роз’яснила поняття трудового стажу при виконанні робіт за цивільно-правовим договором.

Про зміни до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення» щодо додаткових гарантій у сприянню працевлаштуванню учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, можливості застосування компенсації єдиного внеску у разі створення нових робочих місць більш детально розповіла фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Юлія Іщик.

Учасники навчання отримали відповіді на питання, що їх цікавили, інформаційні матеріали, обмінялись думками та досвідом. В підсумку роботодавці подякували за запрошення на захід і відзначили значимість тісної співпраці.

 

Коментарі
25 Вересня 2016, 14:37
Певно Вони усі знають, що направляючи на тимчасові роботи з Центру зайнятості на "фірму" яка займається переробленням деревени з усієї області з майже тридцяти працівників які там же працюють тільки заледве п"ять-шість зареєстровані належним чином. Інші працівники вже на совісті тих самих завсідників які "засідають" періодично раз чи два в місяць.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром