Грудки: провели урок реального трудового життя

25 Вересня 2016, 11:00
2661

Фахівець Камінь-Каширського районного центру зайнятості відвідав загальноосвітній навчальний заклад с. Грудки, де спільно з психологом та класним керівником провів профорієнтаційний захід.

Діти дізнались про актуальні на сучасному ринку праці професії, перспективи їхнього розвитку в недалекому майбутньому, опрацювали «барометр професії» та формулу правильного вибору професії «Хочу-можу-треба», – повідомляє Волинський обласний центр зайнятості.

Увагу школярів акцентували на здобутті робітничих професій, адже саме вони на цей час користуються найбільшим попитом серед роботодавців. Учням рекомендували використовувати корисну та змістовну інформацію в профорієнтаційному терміналі, який розміщений в навчальному закладі. Всім бажаючим запропонували пройти профдіагностичне тестування за допомогою сучасних методик та отримати кваліфіковану профконсультацію в районному центрі зайнятості.

Сподіваємося, що такі заходи допоможуть старшокласникам зайти себе в цьому житті, стати успішними в майбутній трудовій діяльності.

Коментарі
25 Вересня 2016, 15:21
"запропонували пройти профдіагностичне тестування": якщо хоч один пройде таке подібне тестування до кінця запропонованого у терміналі то таким слід навчатися вже принаймі на якого-небуть програміста, а не на "з числа робітничих професій". Ви покажіть до прикладу майбутню заробітну плату такого "з числа робітничих професій", щоб така людина могла реально усвідомити куди Їй йти чи в робітники чи трохи бути освіченим, а потім будемо говорити що й почім.
25 Вересня 2016, 16:34
Слушну думку висловлює колега Камінь (не те, що "Варта", яка не знає і нечула американського слова "даунтаун"). По профорієнтації,-коньку радянської середньої школи, є цілі монографії. Але, на мій погляд, "трохи бути освіченим"-це ключ до розв"язання цієї проблеми.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром