До уваги учасників АТО

25 Вересня 2016, 09:45
9408 Джерело: kurs.if.ua

До 30 вересня потрібно встигнути подати заяву на доотримання додаткові 4730 грн.

Шановні учасники бойових дій, інваліди війни! Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захиступередбачено виплату одноразової грошової допомоги до 5 травня. Учасникам бойових дій виплачується разова грошова допомога у розмірі п'яти мінімальних пенсій за віком. Інвалідам війни виплачується разова грошова допомога у розмірах: інвалідам I групи - десять мінімальних пенсій за віком; II групи - вісім мінімальних пенсій за віком; III групи - сім мінімальних пенсій за віком.

Влада вирішила зекономити на щорічній разовій допомозі (ЩРД) до 5 травня для учасників бойових за найскромнішими підрахунками близько 1 мільярда гривень. А тому 02.03.2016 року прийняла постанову КМУ №141, якою визначила розмір ЩРД до 5 травня для УБД на рівні 920 грн., в той час, коли чинним залишався ЗУ №3551-ХІІ, який має вищу юридичну силу та визначає розмір ЩРД на рівні 5 мінімальних пенсій за віком (5650 грн для 2016 року).

Вони розрахували, що переважна більшість учасників бойових дій задовільниться ЩРД до 5 травня у розмірі 920 грн та не піде судитися.

А тому той, хто хоче отримати додаткові 4730 грн, може звернутися до органів соціального забезпечення з відповідною заявою про перерахунок ЩРД, а у разі відмови в перерахунку - піти до суду.

Заяву (адресовану або управлінню (за зразком), або начальнику управління)  потрібно занести в соцзабез (обов'язково зареєструвати) до 30 вересня, бо фінансування відповідної програми закривається в цей день.

Заяву складайте у 2 примірниках і подавайте особисто із вимогою зареєструвати її і поставити на вашому примірнику дату і номер вхідної кореспонденції. Ваш примірник із квитанціями зберігайте до повного вирішення питання. Не виключаються і судові вирішення.

Камінь-Каширський координаційний центр Ветеранів АТО.

1


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром