На двох високопосадовців району та області поскаржилися Уповноваженому Верховної Ради

26 Вересня 2016, 21:09
2045 Джерело: image.jimcdn.com

«Асоціація фермерів та приватних землевласників Камінь-Каширського району: Об’єднання Вільних Селян» заявляє, що два високо поставлених волинських обласних керівники, які живуть за кошти платників податків порушили закон, так наче мають на те персональне право, а фактично привласнили інформацію на яку не мають права власності. Один керує районом, а другий обласним сільським господарством.

Про це Асоціація ФПЗ Камінь-Каширського району повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зокрема, також зазначає (текст подаємо без правок):

«Українська держава називає себе демократичною. Демократія - це народовладдя. Народовладдя не дає громадянину права втручатись у роботу чиновників, суддів, прокурорів, поліцейських, міністрів, Президента України. Натомість народовладдя дає право контролювати їх діяльність і життя. Не втручатись у роботу, але її контролювати. Форми контролю визначенні законами України.

Йдеться про обов'язковість оприлюднення інформації, яка немає відношення до державної таємниці, або не є конфіденційною. На початку 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон "Про відкритість використання публічних коштів (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 16, ст.109)" . Ще раніше, 13 січня 2011 року, тобто за часів сумно відомого Януковича набув чинності Закон "Про доступ до публічної інформації (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2011, № 32, ст. 314)", а ще раніше, 1996 року, за часів Кучми - Закон "Про звернення громадян (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1996, № 47, ст.256)". Але досі переважна кількість чиновників та особливо прокурорів, поліцейських про ці закони не знають, або удають, що не знають. Немає значення – просто вони ці закони регулярно порушують.

Ось і цього разу. Звернулись ми до голови Камінь-Каширської районної адміністрації із зверненням, в якому попросили пояснити, чому, відповідно даних за перший та другий квартали розміщених на сайті «Є data» видатки врази перевищують надходження до районного бюджету? Як таке могло статись? А якщо сталось то з яких причин і на які добрі справи пішли несподівані прибутки.

Пан Дунайчук, голова районної адміністрації відповів миттєво, але щось сказав невідомо про що, а потім послався на те, що він не володіє фінансовою інформацією, а тому фактично перенаправив нас до головного районного фінансиста. Фінансист теж відповів, але не з приводу того, про що його запитали.

Перше, що спадає на голову - панове чиновники не знають, як пояснити свої діяння, бо не звикли давати відповіді пересічним громадянам з приводу своєї фінансової діяльності, а тому роблять вигляд, що не зрозуміли суть та зміст запитання.
Ще більш оригінально повівся директор департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації Юрій Горбенко. Його запитали про те саме, але він зовсім ніяк не відповів, чим порушив закон України «Про доступ до публічної інформації» та закон «Про звернення громадян». Мабуть не вперше, то і порушив. З метою перевірити його реагування на звернення, ми вслід першому зверненню відправили ще одне, але з приводу інформації чого і скільки вирощували на Волині. Оскільки це не про гроші, то відповідь надійшла вчасно і майже в повному обсязі.
Звернення до районного та галузевого керівників було спрямовано від імені загальноукраїнської громадської організації «Центр Громадянських Ініціатив». Зроблено це з метою перевірити – як начальство виконує державні закони. Маємо перший досвід. Поки що негативний. Тому на цих двох керівників спрямовано скаргу на ім’я Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Чекаємо на відповідь.»

Коментарі
27 Вересня 2016, 01:39
Чесно сказати, то я би, мабуть, на місці чиновників дав приблизно таку саму відповідь, яку отримали скаржники. Бо з цієї статті на сайті толком розібратися, що конкретно хотіла довідатися «Асоціація ФПЗ Камінь-Каширського району: Об’єднання Вільних Селян» за посередництва і авторства, скоріше за все, Вероніки Романович, мені так і не вдалося. Ну, мета, зрозуміла - "Зроблено це з метою перевірити – як начальство виконує державні закони". А от про що запитували, хоч вбий? Ну, зокрема, в одному з запитань до районного чиновника йдеться, що "видатки врази перевищують надходження до районного бюджету? Як таке могло статись? А якщо сталось то з яких причин і на які добрі справи пішли несподівані прибутки". Це мова йде про зведений бюджет чи тільки за статтями агропромислового сектора району? Чи враховано такі "секретні дані", як субвенції, дотації району, що спричинили видатки більші від надходжень, також незрозуміло? А вже де тут взялися "несподівані прибутки", оскільки це не бізнес, а бюджетний розпис - взагалі головоломка. Думаю, що і від Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини відповідь надійде у формі "какой привет- такой ответ", бо що інакше придумаєш на таку словесну абракадабру, яка міститься у цій статті на сайті. Хіба сайт так наплутав, а у листуванні Асоціації ФПЗ, абревіатура якої так і не розкрита хоча б із-за поваги до його читачів, все розписано гладко і зрозуміло, які наміри їх авторів...)))
27 Вересня 2016, 12:38
Ось тепер, після внесення правок у текст статті, інша картина постає для читача. Зникли абревіатури, подається "текст без правок" і таке інше. Відрадно те, що чиновницький люд сайту сприймає зауваження, нехай і суб'єктивні, без штиків і образ, адже ми всі вчимося демократії та відкритості у спілкуванні...Дякуємо на тому))
27 Вересня 2016, 13:32
Яким треба бути оригінальним, щоб спочатку не зрозуміти очевидне, а потім несподівано прозріти. Але чого можна чекати від людини, яка"вчиться" демократії, не усвідомлюючи, що демократії навчитись не можливо, якщо перед тим все життя був з діагнозом чиновника. Це мабуть те саме, що поміняти стать. Чиновник типовий, або вульгарний, який нині складає основу основ кабінетів може лише, зціпивши зуби, коритись демократичним правилам і нормам. Це догоджати тим, чиїм коштом живеш, кого перед тим вважав людьми нижчого сорту і перед ким це щоразу демонстрував.
27 Вересня 2016, 14:16
Звісно, що прозріння, у т.ч. і щодо демократії, для чиновника штука непроста, вона не всім до снаги і не всяк його сприймає з належністю. Але ще гірше, коли "демократом" люди народжуються або, раптом зазирнувши у не зовсім рівне дзеркало, уздріли там обличчя революціонера і демократа у одній особі. Такі все знають, все вміють, на всіх дивляться звисока, з районного рівня вчать демократії чиновників вищих ешелонів, котрі, буває, більше забули зі своєї неоковирої практики, аніж новоявлені рятівники нації пізнали. І це не тільки новітні "лідери", історія завше мала під рукою як не Нестора Махна, то Нестора Шуфрича, як не Чапаєва, то Парасюка, як не його Анку-кулеметницю, то ще якусь Ганку чи Наталку Королевську...Це у верхніх ешелонах влади, а про нижні її яруси не варто й сайт марудити конкретикою, там і голови райадміністрацій, як он пишуть вільні аграрії не тямляться у двох циферіях з бюджету, що вже казати за аматорів демократично-революційного спрямування від народження... )))
27 Вересня 2016, 15:23
Вероніко краще іди свої кредити поплати, а не займаєшся дурнею. Тільки і думаєш як обдурити державу.
27 Вересня 2016, 19:16
ШОТО заголовок по-дєбільному напісан : &quot;На двох високопосадовців району та області ...&quot; <br/> Гдє ви відєлі в Камені чи області ВИСОКО посадовців?? рабській інстінкт сработав??
28 Вересня 2016, 10:37
А ти сам хто такой, шоби тут указивать встрявать мінє чи нє? Я тєбя на ноль памножу,сучій пьос..
28 Вересня 2016, 12:56
А я той, хто тебе вже помножив. Невже не зрозумів?
28 Вересня 2016, 19:57
Ти ішо і множить вмійош?Шото в тебе тєксти по дєбільному напісани ))
29 Вересня 2016, 00:22
Я вже знаю хто ти є. Але щоб я не сумнівався, скинь ще кілька своїх пздурів, абия мав можливість заявити на всіх що ти є. Чекаю.
29 Вересня 2016, 19:35
Ну,давай,поскріпі шестєрьонкамі))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024