Короп заважив як трирічна дитина

04 Жовтня 2016, 16:47
7294

Настоятель храму святої Мучениці Параскеви П'ятниці села Осівці отець Сергій Приходько нещодавно підчепив на гачок ось якого 14-кілограмового коропа.

Впіймати рибину такої солідної величини йому вдалося на вудочку.

Секретів про те, як це у нього вийшло, та де рибні місця, він не розповідає. Зазначає лише, що поки був настоятелем храму Покрова Божої Матері у селі Піщане, то про риболовлю і не думав – любив ходити по гриби.

«О-о батюшка, то ви найкращий грибник у селі», – казали піщанці. А тепер у Осівцях насолоджуюсь риболовлею на місцевому озері. – розповідає отець Сергій.

А цей короп, який заважив майже 14,5 кг, є поки що, як зазначає батюшка, найбільшим серед впійманих на осівецькому озері цього року.  

До речі, навесні отець Сергій разом із сільськими головами сіл Осівці та Грудки організував зарибнення місцевого озера Лебське (Ольблє). Ця ініціатива дуже сподобалась громаді та рибалкам.   

7

 

А ви вмієте так ловити рибу?

Якщо вам є що показати - надсилайте нам свої фото і ми залюбки опублікуємо їх.

 

Коментарі
04 Жовтня 2016, 20:18
Надіюсь, сину і слуго Божий, Сергію, ти відпустив це творіння Господнє у його водну стихію для продовження роду карпового? Бо засмажити маточне поголів'я і натомість запустити в озеро сотню-другу малька це якось не по господарськи, негоже...., та й не зовсім по-рибацьки!
05 Жовтня 2016, 00:19
А скільки років живе короп? Хто знає? Якщо він похилого віку, то лагідність Онуфрія сумнівна, але , якщо може жити ще дуже довго, то Онуфрій раціональні пропозиції висловлює.
05 Жовтня 2016, 01:46
Дідо Ґуґол розповідає, що короп звичайний, а до батюшки на сповідь з довірою приплив саме такий, може мати довжину тіла — до 1 м, жива маса може сягати понад 20 кг. Найбільші відомі екземпляри сягають ваги більше 45 кг. Ще цікавим є те, що від однієї самиці в умовах природного нересту вдається одержувати в середньому до 200 тис. і більше 3-4-добових личинок. Тому смаженина таких коропових особин у розквіті їх репродуктивних можливостей і при вазі 14, 5 кг в умовах їх краснокнижності в озері Лядському з боку отця Сергія є гріхом. Наступна його зустріч з єпикопом Нафанаїлом неодмінно мусить пройти при великому покаянні, триманні 30 денного додаткового посту та утримання від різного роду пристрастей та спокус, у т.ч і до матушки. Владика, якщо підійде до цієї покаянної сповіді відповідально, мав би рекомендувати удачливому рибалці 5 літ поспіль зарибнювати озеро, аж до відчуття виконаного обов'язку за жертвоприношення останнього з родовитих коропів з роду тих, що, можливо, колись запускав ще сам волинський князь Сангушко...
05 Жовтня 2016, 02:54
У такому разі нема мови-коропа у воду і крапка. От, чи є у культурі поліщуків елементи екологічної вихованості, хто зна. Інтуїція підказує, що той короп уже приймає участь в кругообігу речовин у природі.
05 Жовтня 2016, 22:33
зазвичай справжні карпятники особини більше 10 кг відпускають на зад у воду!!!
06 Жовтня 2016, 01:24
От і я про те ж саме - справжні рибаки мають дар віддячувати природі і удачі щедрістю, відпускаючи маточне поголів'я у водну стихію. А це ж таки батюшка, а не дяк, він займає, як це називають світські люди, особливо відповідальне становище, тому й вимоги такі високі до нього...
06 Жовтня 2016, 03:28
<p>Хто на рибалку ходить із безменом, чи терезами? (тай ще в Ольблі). 14 кг, а чому не 12 , чи 16 кг? Отже, короп був зважений не на березі озера, а тому ніхто його не випускав.</p>
06 Жовтня 2016, 03:52
<p>нічого собі!</p>
06 Жовтня 2016, 18:25
Якась дивна історія. То отець Сергій прославився на всю Україну як браконьєр, а тепер розказують, яка він хороша людина, рибку запускає. Кому потрібно, то можу кинути посилання на відео цього брака!
06 Жовтня 2016, 20:41
скинь будь ласка ссилку на відео
06 Жовтня 2016, 22:10
Починаючи з 20-ої хвилини https://www.youtube.com/watch?v=S2L5fp_WCX4
07 Жовтня 2016, 00:07
Ай-яй-яй, батюшко, батюшко - стидотія та й годі! Джигіт вас злив, що називається, зі всіма рибацькими причандаллями - сітками, зізнанням у гріхові і нестриманні від спокус... Тепер я точно впевнився, що той бідний маточний короп вагою 14,5 кг зловлений таки не вудочкою, а у спосіб більш ефективний і, мабуть, не зовсім законний. Тому й населення не вважає ловлю риби сіткою браконєрством, тому існують електровудочки, що стерилізують рибу від репродуктивної здатності, тому ми не сприймаємо інших гріхів, які ви так милосердно і з пристрастю закликаєте з амвону позбуватися, розмахуючи кадилом... Мало того, попавши в телевізію з браконєркою ще вистачає тями піаритися на спійманому коропі. Тільки тепер невідомо хто кого впіймав в тенетах інтернету))) Бог таки покарав за згублене маточне поголів'я!
07 Жовтня 2016, 01:25
Батюшка не має стабільного доходу, бо щомісячну заробітну плату не одержує. Щоб зменшити стрес організму від білкового голодування вимушений час від часу ловити рибку.
07 Жовтня 2016, 13:28
Нехай не плачеться про відсутність стабільного доходу, бо парафіяни стабільно кладуть на тацю пожертви, є данина від хрещення, поминання, шлюбу, посвяти будинку, дитячого садочка, купленого авто, буса, аби нормально провозити контрабасик через кордон і Господь беріг від митників та прикордонників та багато чого іншого, продажу свічок, проскурок, хрестиків, іконок і таке інше. Тоді батюшка, як і ребе в синагозі, бере ту тацю у руки і промовляє: " Господи, я ось зараз на таці підкину трішки всі ці гроші вгору, візьми собі скільки Тобі потрібно/угодно, а решта, що впаде назад - моє!"
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39