Священнослужителі передали волонтерам кошти на ремонт автомобіля для бійців АТО

11 Жовтня 2016, 21:20
2192 Джерело: kam-blag.church.ua

До Дня захисника України та свята, яке в церковній традиції має назву Покров Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, що відзначаються 14 жовтня,  в зону АТО буде відправлено відремонтований автомобіль для потреб наших бійців.

Найближчими днями камінь-каширські волонтери передадуть для потреб Захисників України позашляховик, який перед відправленням в зону АТО проходить ремонтні роботи, – повідомляє сайт Камінь-Каширського благочиння.

Священики храмів Каменя-Каширського і приміських сіл долучилися до цієї благородної справи та зібрали кошти на запчастини, які необхідні для повноцінного функціонування даного автомобіля.

Благочинний прот. Стефан Михалюк передав ці кошти на церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму волонтеру Сергію Шуміку, який розповів, що цей автомобіль буде наданий у користування “Кіборгам” – військовим, які у свій час були захисниками Донецького аеропорту, а зараз несуть службу в зоні АТО.


 

Коментарі
12 Жовтня 2016, 00:48
Запізнілий і надто відвертий піар! Ця фотка на фоні попелища втраченої церкви - блюзнірство і лукавість представників РПЦ, націлена на збереження свого панування на західних українських землях. Ця крапля єлею на душу місцевого населення на фоні підтримки Патріарха Кирила війни Росії у Донбасі є своєрідним кадилом, що не шкодить, але й не допомагає вмерлій репутації "русского мира"...
12 Жовтня 2016, 01:31
Краще почитайте "сайт Русской православной церкви" , де безпосередні начальники Михайлюків та Михайлова - Ніфонт та Онуфрій зазначені "деятели Руской Првославной Церкви ". тоді й ці попи хіба належать до Української Православної Церкви??
12 Жовтня 2016, 01:44
А Миколаївська церква УПЦ КП хіба нічого не пособляє атошникам? Чи не піариться на допомозі захисникам своєї держави? Для РПЦ рідною землею-матінкою є Москва, тим більше що москалики мають більше грошей заплатити укрозаробітчанам, щедріше розрахуватися за молочну телятину, що переправляють туди прихожани УПЦ МП. Так і воюємо самі з собою!
12 Жовтня 2016, 02:46
Ставлю лайк RED FOX
12 Жовтня 2016, 03:39
Тут були пости, що батюшки без заробітної плати, але дивлячись на трьох мужів у рясах бачимо небідних хлопців.
12 Жовтня 2016, 11:39
Це лише невелика частина, від того, що уже зроблено Камінь-Каширським благочинням для допомоги воїнам АТО. І не має вини наших священників у позиції патріарха Кирила, бо в складний для держави час вони обрали відверто патріотичну позицію, наперекір московському начальству, що на мою думку заслуговує на повагу.
12 Жовтня 2016, 13:55
Скільки б ви тут не писали "Слава Україні!" ,не відхрещувались від свого "патрона"-пахана сігаретного магната кіріла-гундяєва та московської церкви - ваше гниле нутро видно й через ті "данайські дари",що ви робите нібито для українських атошників ... Ваш "смотрящій" в Україні Ануфрій вже показав свою (і вашу до речі теж!) позицію , коли разом із іншими московськими попами так званої УПЦ тупо сидів ,коли вся Верховна Рада України ,всі іноземні гості стоячи вшановували пам'ять українських героїв,загиблих на Донбасі під час українсько-російської війни...
12 Жовтня 2016, 17:28
Ваша "відверто патріотична позиція наперекір московському начальству", якщо вона щира, дуже сьогодні потрібна українцям. У лоні УПЦ МП здавна було два крила - проукраїнське та промосковське імперського задуму. До проукраїнських сил належав і почилий у Бозі Митрополит Володимир(Сабодан), який на інтронізації Патріарха Кирила(Гундяєва) сказав, що хоче постати перед Богом 121 Митрополитом Київським, а не 16 Патріархом Московським, чим визнав материнське становище Київської митрополії над РПЦ. Цю проукраїнськість Сабодана яскраво засвідчує патріотична позиція його помічника Архиєпископа Олександра Драбинко. Я вже не кажу про предстоятеля УПЦ КП Філарета, який свого часу навчав у якості ректора Московської духовної семінарії РПЦ, а пізніше висвячував у сан преосвященства і покійного Сабодана, і пріснопам'ятного Кирила(Гундяєва) прости його, Господи, за останнього. Тому, не порушуючи канонів православної церкви, якщо ці дари АТОшникам справді не є данайські і гібридні, благочинню варто публічно зробити про це заяву. Позаяк, московитам дати слово, як, для прикладу у Будапештському меморандумі про цілісність і недоторканність України, нічого не вартує, а Бісмарк казав - навіть того паперу на якому написані ці обіцянки, то добре було б оформити цю "відверто патріотичну позицію" організаційно та відмежуватись у лоні цього православ'я не від цієї віри, а від тих її ОБРАНИХ віруючими, а не Богом, церковних діячів, які імперський "русский мир" перетворили на свою зброю та політичний інструмент. Принаймні, для початку, публічне засудження дій конкретних носіїв цієї гібридної "віри" дало б підстави молодим мислячим українцям, інтелігенції, проукраїнській пастві не шукати Божого слова під більш, даруйте, адекватним омофором православ'я. Бо молитви за мир, проти війни, допомога воюючим звучить і у капеланів ополченців Донбасу, вони також втомились від цієї розрухи, прагнуть миру і розтерзаної України, яка б приповзла на колінах під кремлівські стіни. У православ'ї МП є духовні лідери, хоча б той же Драбинко чи інші, які б з Богом у серці, з повагою до позиції своїх парафіян могли б заявити про це у прийнятний спосіб. Бо імперії таки вже не буде, не буде Путіна, Кирила і нас з вами, а от Україна, її духовний центр у Києві були з часів Володимира і залишаться навіки, як і пам'ять про тих, хто не продав свою землю, віру і вірних за трохи блискучіший єпископський хрест чи вищий церковний сан. Дуже хотілося б, аби православні духівники, які вважають себе канонічними, дотримувались канонів Церкви, а не канонів Кремля! І Вам воздасться! Не уподоблюйтесь до тих високосвященників МП - виходців з Волині, які не так давно порівнювали Януковича з Ісусом Христом! Амінь і Слава Україні!
12 Жовтня 2016, 19:14
І вм вірите в прозріння "ДРОЗДІВ" ?? Та вони просто злякались, що до них ніхто не прийде і нічого не пожертвує! Якщо такі "патріоти" України , то чому не йдуть разом із прихожанами колишньої 300-літньої (згорілої не без їх вини) Свято-Іллінської церкви молитись в Свято Миколаївську церкву, а проводять служби в невисвяченому приміщенні актового залу ВПУ???
12 Жовтня 2016, 19:56
Нам би багато чого хотілось вже, відразу і повною ложкою. Так не буває, навіть вагання, якщо вони щирі, священників МП на чий бік стати - Київської метрополії часів Володимира, православної віри своїх парафіян чи Кремля та Патріарха мордовського(його батьки мордвини) Кірила, сьогодні багато чого значать. Нинішній МП опирається переважно на пенсіонерів, що ностальгують за своєю молодістю, хлібом по 16 коп. і "стабільності", їх слабеньку освіченість та боязнь гріха через "зраду віри дідів і прадідів" , а молодь, яка гуляє просторами інтернету на такі забобони вже не клює, вона, якщо духовні провідники не будуть йти у ногу з суспільними процесами, до них вже прийде. Молодь знає, що всі держави Європи, окрім бувших радянських, мають свої помісні православні церкви, де правлять мовою титульної нації і вкладають таким доступним способом у голови прихожан слово Боже. А старообрядність РПЦ, яка не "соизволила" послати свою делегацію на Вселенський собор у Криті у червні цього року, хоча останній такий собор Нікейський відбувся у VІІІ(восьмому) столітті, це не данина давній традиції, це саботаж розвитку Церкви, намагання стати ІІІ Римом на руїнах імперії, що добуває свої останні роки.
12 Жовтня 2016, 22:39
Я прихожан Іллінської церкви ( прошу не критикувати написану назву церкви і її місце знаходження), я Українець, не частий відвідувач молитовних служб, я за Українську церкву. Церква в НАС в середині. Але батюшка Володимир допомогами не піариться. Сергію не давай себе використовувати.
13 Жовтня 2016, 01:18
Одні емоції та упередження. За совка компартійці говорили: "Тільки ми любимо Батьківщину...". Тут щось подібне.
13 Жовтня 2016, 01:20
А ці гроші, що взяв Сергій хіба від благочиння? Це ж гроші парафіян, камінь-каширців, що пожертвувані Церкві. Щось пішло на Москву, щось на утримання батюшок-матушок, а дещиця відірвана для ремонту репутації РПЦ на українських парафіях. Хитрощам Кремля нема меж, враз по команді зверху від МП пішла підтримка атошникам, одягнуто ризи патріотизму тощо. А де ж ви були на початках збройного конфлікту, під час анексії Криму, початку війни на Донбасі? Чому мовчите нині і не засуджуєте російську агресію на нашій землі?
13 Жовтня 2016, 02:07
Пане Саломон функція церкви передусім психотерапевтична, тобто остання надія нещасної людини, як правило немолодої, що вона незабута. Інша функція політична, а політика "російського світу" ніким і не приховується.
13 Жовтня 2016, 02:35
Зайдіть на сайт Камінь-Каширського благочиння і не полінуйтеся - промоніторте новини від початку збройного кофлікту на сході України. Інформація свідчить сама за себе, а потім зводьте нічим не підтверджені наклепи на місцевих священиків
13 Жовтня 2016, 21:16
Йой, не міг і подумати, що священники каміньського благочиння такі цнотливі. Ще й пропонують промоніторити їх сайт. Та я і так бачу ваші намагання через інтернет виставляти напоказ спеціальні промоакції для молоді, бо старші люди слухають тільки радіо, якщо ще десь воно працює і попа в церкві. А Саломон моніторить вашу братію давно і знає хто чим дихає з вас. Ви думаєте люди забули висловлювання-прокльони старшого Михалюка в спопелілій Іллінській церкві про прихильників Київської материнської для українців церкви? Чи хтось колись забуде уїдливе знущання над православними проукраїнського крила його ще безвусого синочка в Підцирївській церкві, яку йому подарували татуньо зі своїм приятелем Ніфонтом? Чи, можливо, ці церковні діячі раптом прозріли і стали великими патріотами України, що так показово для фото на згарищі втраченої для поліщуків святині дали людські гроші на ремонт атошникам? Пристосуванці та лицеміри, бо не можна служити Богові і кремлівській Мамоні одночасно!
13 Жовтня 2016, 22:37
То ви є парафіянином Іллінської та Підцир'ївської церков і буваєте там на проповідях - раз самі чули і "прокльони", і "уїдливе знущання"? Чи так до слова написали, бо це ж тепер в тренді!
14 Жовтня 2016, 02:13
Ага, і буваю, і чую особисто, і читаю газету Полісся, яка надрукувала статтю з приводу навернення "заблудших" навтлрства Ганни Чуракна шл
14 Жовтня 2016, 02:21
технічні проблеми: авторства Ганни Чурак, якою призупинилось трохи це повчання молодого дарування.
14 Жовтня 2016, 18:31
Склалось враження, що ви мене причислили до всященнослужителів, то мушу Вам повідомити, що являюсь лише простим прихожанином. До того ж хотів би добавити, що для створення єдиної помісної Церкви потрібна ще й воля держави та неабиякі дипломатичні зусилля, але на жаль ми цього не бачимо. Одиничні висловлювання погоди не зроблять, а лише добавлять хаосу.
15 Жовтня 2016, 11:06
Так, можливо, через те, що ви тільки прихожанин і цей ваш вислів про "відверто патріотичну позицію наперекір московському начальству" лишень ваше припущення? Бо команда Ніфонта у Камені на чолі з Нафанаїлом, які всі є виходцями зі старовижівщини не можуть собі дозволити такої опозиції до Онуфрія та Кірила у такий тєжкий для їх всіх час? Поліщуки народ винахідливий, частина прихожан ходять до церкви, частина церковного кліру допомагає атошникам, бо нині так модно...
15 Жовтня 2016, 11:55
Це не припущення, я в цьому впевнений!<br/> Одного разу став випадковим свідком розмови отця Благочинного із іншим священником і саме з цієї розмови зробив таки висновок. До того ж хотів би добавити, що саме під керівництвом владики Ніфонта, на Волині був надрукований переклад Біблії на українській мові. А також доходив слух, що у Волинській духовній семінарії священників вчать проводити службу на рідній, для нас мові. І це все робилось не в &quot;модний&quot; час, а уже доволі давно.
15 Жовтня 2016, 18:51
Ніфонт
16 Жовтня 2016, 13:35
А ось якими &quot;патріотами&quot; є ваші &quot;колєгі&quot; з Києво-Печерської Лаври:<br/>&quot;Смуток в моему серці та безсилля.....Моя дружина не була ніколи в Київопечерскій лаврі на покрову після маршу УПА сіли ми в метро встали на Арсенальній і пішли в Лавру хотіли піти в печери))І ось спустився вечір почало темніть і біля зачинених дверей в печери ми зрозуміли що запізнились.Поряд була церковна лавка я зайшов туди взнати до якої години відчинені печери до 16.30, я не звернув уваги якось дивно дивились на мене та мою форму як казав остап бендер служителі культа.Я вийшов на вулицю і ми з дружиною та друзями робили фото, коли іде товстий здоровий пьяненький піп і почав до мене чіплятись як алкаші біля наливайки з дурнуватими питаннями я почав відповідати він трохи почіплявся зрозумівши що зараз я йому щось скажу недобре пішов геть.Ввечері згадуючи цю історію з побратимами мені розповіли що в метро сіло декілька попів московскої секти патріархату православні церкви і почали чіплять хлопців такими словами &quot;а вам не стыдно убивать наших братьев&quot; на що звісно хлопці задали питання для чого в ваші руські Браття під Іловайськом розстріляли нізащо 3000 тисячі людей серед яких були і росіяни зробивши коридор а потім по кацапски зрадницьки просто розстрілювали людей . Сьогодні я йшов на службу стояли двірники люди далекі від політики і кажуть &quot;обрали до влади жидів і стало жити ще гірше&quot; бо жиди так само як і кацапи нас грабують .Та печаль в моему серці ще не від того ......Київ столиця Лавра!!!!!! і це московські церкви секта ......я на території своеї країни ,в серці її в самому центрі був названий вбивцею захищаючи свою землю це просто п...пець друзі,в церкві ці релігіозні діячі промивають мізки по всій Україні вдумайтесь.......Цікаво щоб було якщоб таке було при їхньому вождю всіх народів Сталіну та летілиб ті попи з церкви і розстріляли цю &quot;контру&quot; до третього коліна не пожалілиб комуняки не попівських жінок зрадників не дітей а ми демократи у нас тіпа закони а вони нас вбивають голови матерям в посилках присилають а у нас діе закон і право.А руським все можна ,коли ми вже почнем поважати свій народ Українців та свою країну.Ранїше я не розділяв церкву думав я з попами не спілкуюсь а Бог у всіх один та тепер я розумію приказку &quot;каков поп таков и приход&quot; і в поганому сенсі розумію комуняк бо церква це друга влада в країні і не може бути так що влада каже одне а церква каже інше бо це вже не церква а секта.Бо влада і церква повинна йти рука обруку для своеї України та її корінного населення.Не в одній країні світу такого немае, щоб я українець захищаючи свою територіальну цілісність чув осуд від самого святого від церкви .........Звісно цій владі ніколи зробити Лавру українською бо треба вспіти набити кармани поки не нагнав їх український народ як в 2014.Та не вже ця ганьба не щиме серце нікого з керівництва що в центрі Киева в святині іде пропаганда країни яка вбивае її громадян.....Безсилля і роспач іноді хочеться задіяти комунятські методи щоб життя українців стало краще..... .&quot;
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50