Субсидії: скільки нараховано та які зміни у призначенні

13 Жовтня 2016, 11:00
1566 Джерело: prozak.info

В управлінні соціального захисту повідомляють, що за призначенням субсидії звернулося 8056 жителів району. На даний час її отримують 6803 домогосподарства. Їм з початку року нарахували 20,2 мільйона гривень субсидій. У той же час списали по актах звірки до державного бюджету – 42,7 ммільйона гривень.

Окрім того в управлінні звертають увагу жителів району на те, що 21 вересня вступила в дію постанова Кабінету Міністрів, якою уточнено порядок обчислення сукупного доходу для призначення населенню житлових субсидій. Тож варто звернути увагу на наступні зміни:

 

  • До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від  розміщення депозитів, оплата праці членів виборчої комісії, а також осіб, які залучаються до роботи в комісії, у тому числі в день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, вартість безоплатно отриманих санаторно-курортних путівок, протезно-ортопедичних виробів, засобів реабілітації, суми, які виплачуються в порядку відшкодування шкоди, заподіяної працівникові за ушкодження його здоров’я, що пов’язане з виконанням ним трудових обов’язків.

 

  • Якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, або в якої відсутні доходи, але вона навчалася за денною формою навчання у загальноосвітньому, професійно-технічному, вищому навчальному закладі, для розрахунку субсидії середньомісячний дохід такої особи визначається на рівні одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

 

  • Якщо в особи, яка досягла 18-річного віку станом на 1 січня року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму, але яка отримувала пенсію, стипендію, допомогу при народженні (усиновленні) дитини, допомогу по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, допомогу по догляду за інвалідом I та II групи внаслідок психічного розладу, допомогу особам, які не мають права на пенсію та інвалідам, допомогу по безробіттю або будь-які доходи, отримані особою, яка не досягла 18-річного віку, то у розрахунок субсидії включаються фактичні розміри отриманих такими особами доходів.

 

  • Для осіб, які протягом року, за який враховуються доходи для призначення субсидії, перебували на строковій військовій службі, середньомісячний сукупний дохід незалежно від отриманих (не отриманих) такою особою доходів визначається на рівні половини розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних. Прожитковий мінімум визначається станом на 31 грудня року, за який враховуються доходи.

 

  • У разі, коли на час звернення за призначенням субсидії особа є непрацюючим пенсіонером, який не має інших доходів, крім пенсії, до її середньомісячного сукупного доходу враховується розмір пенсії за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром