У Ветлах не хочуть бачити Савченко і Семенченка

15 Жовтня 2016, 11:57
1627

У Ветлах вже тривалий час не стихає конфлікт щодо несправедливої, на думку місцевих мешканців, делімітації і демаркації державного кордону, відповідно до якої значна частина української території, стверджують люди, відходить до Білорусі.

У липні у Ветлах відбулася міжвідомча нарада з участю голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та народного депутата Тараса Батенка, – пише «Кордон».

Обласна рада створила міжвідомчу комісію, аби спільно вияснити хід проведення демаркаційних процесів на кордоні з Білоруссю та підтримала звернення до Верховної Ради України щодо утворення тимчасової спеціальної комісії із проведення ревізії документів делімітації кордонів. На обласну насамперед комісію і покладають останні надії ветлівчани. Бо відповідь, яку отримав днями депутат Любешівської районної ради Михайло Кирилюк на свій запит до народного депутата Надії Савченко, глибоко ветлівчан розчарував.

Савченко побувала у Ветлах (будучи на фестивалі “Бандерштат” у Луцьку) у серпні. Начебто “на прохання громади”, проте хто її запрошував, залишилося таємницею. Ветлівчани показали їй межу між Україною та Білоруссю, меліоративні канали, навколо яких і точаться суперечки щодо того, де чий. Бо за межею одного і мала б пройти лінія державного кордону. Тоді Савченко коментувала побачене словами, що “ветлівське” питання” є загальнонаціональним, а тому потребує детального вивчення і швидкої реакції з боку офіційного Києва”. Нині ж вона повідомила Кирилюку, що бачила документи у справі делімітації і демаркації кордону, і у них нічого вже не змінити.

Ветлівський сільський голова Любов Павлік каже, що тепер ветлівчани не хочуть більше бачити у себе в селі Надію Савченко, Семена Семенченка, котрий також “залітав” у село і обіцявся вияснити й допомогти. Адже ветлівчани мають чимало підстав не довіряти офіційним документам та запевненням чиновників різного рангу.

Любов Павлік вже має на руках документи, що спірний канал споруджували таки українці, Камінь-Каширський лісгосп. Яким чином він за новими угодами відійшов Білорусі, і треба було вияснити, і про те й просили заїжджих “обранців”.

Коментарі
15 Жовтня 2016, 15:40
Ядам Мартинюк баламутить?
15 Жовтня 2016, 18:05
Який там Мартинюк, за матню тре брати землевпорядників, що підписували папери та акти звірки лінії демаркації ще у 90 х роках. Тоді за 100 долярів могли продати рідну маму, а не те що клапоть землі на карті. Тепер тільки суди можуть врегулювати цю важливу для гідрогеологічного балансу міжнародного рівня ділянку землі. Причому, це варто робити поетапно. Перший -визнати злочинними дії посадової особи, яка ставила підпис під картами звірки теритрій у 90і роки, притягнути його до відповідальності хоча б юридично. Друге і основне- визнати неправочинними акти, прийняті на основі зфальшованих карт про лінії розмежування людьми, які у кримінальному порядку визнані злочинцями...Провадження слід віддати СБУ та контролю громаді!!!
15 Жовтня 2016, 18:39
Тобто чиновник за 100 баксів таке натворив на початку 90-х? Якщо він ще живий, то мабуть має під 70 років. Проте мабуть не в ньому справа, а Мартинюка я на вар"ята згадав, бо він звідтам.
16 Жовтня 2016, 18:35
По-перше, він не Семен, а Гриць Грішин, по-друге його інтереси тут чомусь через посередництво відомого ексбійця "Донбасу" (не аватара). Адам Мартинюк нині, чим сі займається?
16 Жовтня 2016, 22:36
Зараз за те, що назвав Семена (Семенченка) "Гриць Грішин" отримаєш звіздюлєй від "відомого ексбійця "Донбасу""...
17 Жовтня 2016, 03:20
Та Костян він, а мо холєра його знає скільки у нього псевдо.
17 Жовтня 2016, 10:44
І за це теж ))
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024