Земля, житло і спадок: з якими запитаннями зверталися у бюро правової допомоги

20 Жовтня 2016, 11:00
1906

18 жовтня у селі Сошичне відбувся виїзний прийом громадян, який провели працівники Камінь-Каширського  бюро правової допомоги.

Чимало сошичненців скористалися консультаціями бюро. Великою мірою посприяв цьому сілький голова Ігор Волосюк.

Як повідомляє заступник начальника відділу Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар, до  фахівців Камінь-Каширського бюро зверталися найчастіше з житловими та сімейними проблемами. Також цікавили людей земельні питання. Окремі розпитували про порядок оформлення запрошення для іноземців.  


 

Зокрема, не одного цікавило питання, чи мають право діти успадковувати майно після смерті батька, якщо він не проживає з ними в сім’ї. На це фахівці бюро дали наступне пояснення:

Вдповідно до статті 1261 Цивільного кодексу в першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті. Необхідно зазначити,  що  до  спадкоємців  належать  також діти, народжені  у  незареєстрованому шлюбі, але якщо батько добровільно визнав своє батьківство, або воно визнано у судовому порядку.


 

Багато хто запитував також, чи опікун (піклувальник) повинен проживати разом з підопічним? Сошичненцям відповіли: згідно із Правилами опіки та піклування опікун (піклувальник) повинен проживати разом з підопічним і може бути прописаний на житловій площі останнього на період виконання своїх обов'язків.


 

Зрештою, прийом був довготривалим та насиченим великою кількістю інформації. Відвідувачі, звичайно, залишилися задоволені оперативністю консультації та відзначали, що давно чекали на створення такої установи, де можна буде отримати безкоштовні правові відповіді.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024