Зміни у законодавстві: діятиме інститут приватних виконавців

20 Жовтня 2016, 15:10
1312

5 жовтня 2016 року набрали чинності  Закон України "Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів” та Закон України "Про виконавче провадження".

 

Найбільшими революційними змінами є впровадження інституту приватних виконавців та правового поля для регулювання їхньої діяльності.

 

Загалом, зміни, внесені, новою редакцією Закону України «Про виконавче провадження», на думку багатьох  експертів, мають підвищити ефективність виконання судових рішень і рішень інших органів.

 

А передбачені цим законом наступні нововедення:

 

*      Створення Єдиного реєстру боржників — бази даних про боржників, яка повинна вестися з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов'язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна. Відомості про боржників, включені до Єдиного реєстру боржників, будуть відкритими та розміщуватимуться на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції.

*      Вилучено положення щодо стадії добровільного виконання, тому відкриття виконавчого провадження може здійснюватися виключно для примусового виконання.

*      Збільшено строк для пред'явлення виконавчих документів до виконання з одного року до трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред'явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

*      Встановлюється плата за подання заяви про примусове виконання рішення –  2 відсотки суми, що підлягає стягненню, але не більше 10 мінімальних розмірів заробітної плати, а за рішенням немайнового характеру — у розмірі одного мінімального розміру заробітної плати з боржника — фізичної особи та в розмірі двох мінімальних розмірів заробітної плати з боржника — юридичної особи.

*      Збільшено суму боргу, за наявності якої можливо здійснити звернення стягнення єдиного житла боржника. Відтепер  така сума повинна перевищувати 20 розмірів мінімальної заробітної плати, а не 10 як раніше.

*     Виконавчий документ про стягнення періодичних платежів (зокрема аліментів) може бути самостійно надісланий стягувачем безпосередньо підприємству, установі, організації, фізичній особі - підприємцю, фізичній особі, які виплачують боржнику відповідно заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи. Разом із тим, у разі наявності заборгованості за такими виконавчими документами або заперечення її розміру боржником стягувач має право пред’явити виконавчий документ для примусового виконання.

*     У постанові про відкриття виконавчого провадження виконавець зобов'язує боржника подати декларацію про доходи та майно, попереджає боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей (накладення штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян).


Примітка: від сплати авансового внеску звільняються стягувачі за рішеннями про: стягнення заробітної плати, поновлення на роботі та за іншими вимогами, що випливають із трудових правовідносин; обчислення, призначення, перерахунок, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг; відшкодування шкоди, заподіяної каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, а також смертю фізичної особи; стягнення аліментів; відшкодування майнової та/або моральної шкоди, завданої внаслідок вчинення кримінального правопорушення. 

Від сплати авансового внеску у разі їх звернення до органів державної виконавчої служби також звільняються:

1. Державні органи (Президент України, Верховна Рада України, органи судової влади, Кабінет Міністрів України, міністерства, державні комітети та інші центральні органи виконавчої влади, статус яких прирівнюється до Державного комітету України; Рада національної безпеки та оборони України; інші центральні органи та установи; інші державні органи);

2. Інваліди війни (у відповідності до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” № 3551-ХІІ від 22.10.1993 а також інші особи, визнані інвалідами війни в установленому Законом порядку); 

3. Інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів I та II груп (відповідно до ст. 3 Закону України “Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” № 875-ХІІ від 21.03.1991 та ст. 7 Закону України “Про реабілітацію інвалідів в Україні” № 2961-ІV від 06.10.2005 та постановою Кабінету Міністрів України № 1317 від 03.12.2009 “Про затвердження Положення про медико-соціальної експертизи та Положення про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності”).

4. Громадяни, віднесені до категорій 1 та 2 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Відповідно до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” для встановлення пільг і компенсацій визначаються такі категорії осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи:

1) інваліди з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи, щодо яких в установленому порядку встановлено причинний зв'язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, хворі внаслідок Чорнобильської катастрофи на променеву хворобу категорії 1;

2) учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які працювали у зоні відчуження:

- з моменту аварії до 1 липня 1986 року - незалежно від кількості робочих днів;

- з 01 липня 1986 року по 31 грудня 1986 року — не менше 5 календарних днів;

- у 1987 році — не менше 14 календарних днів, а також потерпілі від Чорнобильської катастрофи;

- евакуйовані у 1986 році із зони відчуження (в тому числі особи, які на момент евакуації перебували у стані внутріутробного розвитку, після досягнення ними повноліття);

- особи, які постійно проживали у зоні безумовного (обов'язкового) відселення з моменту аварії до прийняття постанови про відселення, - категорія 2.


Любов БАЛИЦЬКА,

начальник Камінь-Каширського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області

 

Коментарі
20 Жовтня 2016, 21:41
А що Балицька уже в приватні виконавці піде??? Гроші на вибори є, знайдуться і на приватну діяльність, а юрист вона досить хороший.
20 Жовтня 2016, 23:37
Куда,куда???В приватні виконавці???Я в шоці...То в верховну раду,а тепер приватним.Може відразу в президенти.Я в шоці
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024