Для дітей провели гарбузовий парад

08 Листопада 2016, 09:50
1519

Гарбуз напряму асоціюється з осінню. Тому що саме цієї пори святкується Хеллоуїн, а гарбуз  – основний символ цього свята. 

Відтак Камінь-Каширська районна бібліотека для дітей провела цікавий і водночас пізнавальний захід для дітлахів, присвячений гарбузові. Про це повідомляють на сайті бібліотеки.


 

У казках чарівники гарбуз перетворюють на карету, а в реальному житті їх ростять як корисний і дуже цінний овоч. Гарбуз вважається одним з найбагатших овочів за вмістом вітамінів і мікроелементів. Мякоть його містить в собі буквально всі вітаміни груп А, В, С, D,Т та інші, а також - клітковину, магній, залізо, калій. Але ми вирішили використати цей овоч не за прямим призначенням. Трошки пофантазували... і ось що у нас вийшло.



 

У кулінарії теж не забувають цей продукт. З гарбуза роблять всілякі смачні страви та соки. Їх використовують як гарнір до мяса, печуть оладки і виготовляють десерти. А наші відвідувачі з апетитом смакували варення та "ананаси" з дині.


 

Гарбуз це джерело вітамінів і корисних речовин, цей овоч популярний і доступний абсолютно кожному. Важливо вміти знайти йому правильне застосування і він стане не тільки смачним, але й принесе велику користь.










 

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024