Центр зайнятості провів профорієнтаційний квест «ТВІЙ вибір»

13 Листопада 2016, 19:07
2020

Фахівці Камінь-Каширського районного центру зайнятості впроваджують нову форму роботи з учнівською молоддю – профорієнтаційний квест «ТВІЙ вибір».

7-10 листопада проведено робочі зустрічі з представниками відділу освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації, педагогічними працівниками, під час яких обговорювались питання мотивації молоді до трудової діяльності та свідомого вибору професії, – повідомляють на сайті Волинського регіонального центру зайнятості.

Головна мета дорослих – допомогти дитині визначитись, розкритись, підняти самооцінку, правильно обрати майбутній фах та з повагою ставитись до праці. Цьому сприяють різноманітні форми роботи з молоддю: тестування, вікторини, ігри, анкетування, професіографічні екскурсії, презентації професій та навчальних закладів, ярмарки професій.

В рамках другого етапу профорієнтаційного квесту«Пізнай себе» розпочато проведення анкетування серед школярів 9-11-х класів на тему: «Чи знаєте Ви що?».

9 листопада відбулася профінформаційна зустріч з старшокласниками в Камінь-Каширському міжшкільному навчально-виховному комплексі. Учнів ознайомлено з актуальними професіями на ринку праці, вимогами, які пред’являє та чи інша професія до людини, навчальними закладами та підприємствами, де можна навчитись і працювати за професією. Задля розширення уявлення дітей про професії, виховання зацікавленості до свідомого вибору майбутньої трудової діяльності запропоновано заповнити відповідні анкети. Попрацювавши над анкетами, школярі розширять власні знання про бажані професії, оволодіють способами пізнання професії.

 

Квест (від англ. quest - пошук, пошуки пригод) - аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями.

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024