Нафанаїл провів збори духовенства Камінь-Каширського району

19 Листопада 2016, 18:21
2240 Джерело: kam-blag.church.ua

18 листопада в Свято-Петро-Павлівському храмі Михнівського Свято-Стрітенського жіночого монастиря відбулись збори духовенства 3-ох благочинь Волинської єпархії, які територіально відносяться до Камінь-Каширського району: Камінь-КаширськогоМихнівського та Личинівського.

Очолив зібрання керуючий Волинською єпархією Преосвященніший Нафанаїл єпископ Волинський і Луцький, – повідомляють на сайті Камніь-Каширського благочиння.



 

Під час зборів Владика Нафанаїл обговорив зі священиками актуальні питання духовного життя на парафіях Камінь-Каширщини, звернув особливу увагу на важливість інформаційно-просвітницького, молодіжного, соціально-благодійного та інших напрямків церковного служіння.

В завершенні зустрічі архієрей побажав усім присутнім Божого Благословення та наснаги для подальшої праці на духовній ниві.




 

Фото із сайту  kam-blag.church.ua

Коментарі
19 Листопада 2016, 23:05
"Інформаційно-просвітницький" напрямок. Цікаво.
20 Листопада 2016, 00:05
Хоч би не забули від зібрання вдарити вітальну телеграму своєму патрону Патріарху РПЦ Кірилу(Гундяєву) з нагоди його 70 річчя, яке він святкуватиме 20 листопада ц.р. Повідомити, що відбувся урочистий молебень за здравіє, многая і благая літа, успіхи у досягненні поставленої мети, у т.ч. і на канонічних територіях всієї Русі... Кирило, у бренному житті - Володимир Михайлович Гундяєв, мордвин за національністю, відомий тим, що у свої 24 роки досяг високих санів і посад в церковній ієрархії. Так, ієромонахові Кирилові у 1970 році, фактично через рік після закінчення ним духовної академії, був присуджений ступінь кандидата наук з богослів'я. Після захисту дисертації його залишено при академії професорським стипендіатом, опісля став викладачем богослів'я, а 30 серпня того ж року його призначено особистим секретарем митрополита Ленінградського Никодима. У той же час він брав активну участь в зовнішній діяльності Московського патріархату і зробив багато поїздок за рубіж: так, в 1970-71 роках як представник Всесвітньої православної молодіжної організації «Синдесмос» побував на конференціях в США і країнах Західної Європи, а в 1972 році супроводжував Патріарха Пімена в поїздці по країнах Близького Сходу, а також до Болгарії, Югославії, Греції і Румунії. 1971 року зведений в сан архімандрита і призначений представником РПЦ при Світовій раді церков в Женеві.<br/>Зрозуміло, що у цей період стати представником Церкви у Женеві без благословенства &quot;всевишніх&quot; своєї держави було неможливо. Варто підкреслити, що на той час більш освіченого в теологічному плані молодого чоловіка, зі знанням іноземних мов, мабуть, таки не було. Та й погляди на розбудову світських відносин у світі на ті часи, вочевидь, були також співзвучні з великими світу цього, принаймні в Москві. Кирило відомий й іншими чеснотами та досягненнями, але ж перед ювілеєм не прийнято розпорошуватися по дрібницях. Ще буде час і можливість, адже людина, можна сказати, в розквіті сил серед представників духовенства, встигає багато і не тільки у церковних справах. Тому три благочиння на своєму зібранні, думаю, також не вдавались у дрібниці, а вознесли молитви до Господа за ювіляра! Цікавинкою ювілею є хіба те, що &quot;Как сообщает РИА «Новости», Патриарх Московский и всея Руси Кирилл попросил московские храмы направить средства на закупку оборудования для неизлечимо больных людей вместо того, чтобы присылать цветы ему на 70-летие&quot;. Ну і правильно, квіти зів'януть, а передані Патріарху кошти, яких так бракує через різноманітні витрати в Росії, скерують у потрібне русло...<br/><br/>Джерело: http://sobesednik.ru/obshchestvo/20161116-patriarh-otkazalsya-ot-cvetov-na-yubiley-radi-neizlechimo-bo
20 Листопада 2016, 15:26
Одне тільки цікавить чому там клірику чи як там Його, Свято-Іллінського храму дали право носіння золотого хреста. По- перше Храму Вже немає. По-друге Якщо дали право то за які заслуги? За заслуги спалення цього Храму перед цим подіями за якийсь там рік чи півтора перед Цим? Тому найбільшої ганьби Я ще не бачив. Останнє було як цей Храм горів.
20 Листопада 2016, 17:12
Харизматичний він,-палій старовини.
20 Листопада 2016, 20:48
По-моєму це те саме що збори податкової на яких обговорюються шляхи та методи як більше і без втрат особового складу.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024