Експерти з децентралізації провели тематичні семінари у Пнівне та Полицях

22 Листопада 2016, 18:35
1897

У Волинській області працює група експертів, які проводять інформаційну, просвітницьку, організаційну роботу у напрямку об’єднання територіальних громад; оцінюють можливі ризики та перспективи даного процесу, вивчаючи ситуацію безпосередньо на місцях.

Вже неодноразово фахівці з питань децентралізації перебували з цією метою на теренах Камінь-Каширщини, – розповідають на сайті РДА.

Один із таких візитів у район здійснили сьогодні, 22 листопада, Василь Гром – консультант із бюджетних питань Офісу реформ у Волинській області, Валентин Малиновський – консультант із юридичних питань регіонального відділення Асоціації міст України у Волинській області.

Попередньо поспілкувавшись із керівниками районної влади, експерти нині проводять тематичні семінари на базі сіл Пнівне та Полиці, позаяк згідно із Перспективним планом формування територій громад ці населені пункти є майбутніми адміністративними центрами.

Коментарі
23 Листопада 2016, 00:13
Не йдуть реформи і Край. Якось пан голова райради спробував прорекламувати в Нуйні на полі свого однодумця і дальше нічого не пішло. Тут найголовніше те, що сільська рада має проголосувати за саморозпуск. Але саморозпускатися нікому не хочеться от у чому проблема. Тут не те, що змінити вулицю на іншу. Була Радянською стане іншою але ж тут на кону саморганізація цілого села. о прикладу село Підцир2я на сьогоднішній день може так само проголосувати та самоорганізуватися у сільську раду й до речі зможе прекрасно себе годувати так як годує підприємець відчасти своїм хлібом К-Каширський район. Почасти на квадратний кілометр у цьому селі найбільше із усіх населених пунктів розташовано підприємців. Перечислимо; церква, школа, садочок,МТС, ПП, ПП, ПП, ПП. і ще кілька магазинів, ферма, хлібзавод і так далі. І ще правда кладовище. Чом село Підцир"я не зможе наприклад відділитися від міста і прекрасно себе годувати - будувати тротуар, дороги та соц.сферу? Але не зможе оскільки у цьому випадку відсутні люди які могли б взяти на себе роль лідера/лідерів які могли б ідею відродження села поставити на кін. Так само як і в інших селах які мають ще й об"єднати навколо себе кілька таких самих як і САМ. Ось у цьому Є проблема й для повіту через те, що практично Повітом нікому небуде керувати через те, що немає людей, принаймі в К-Каширську які могли б бути лідером з перегонів на ТРОН. Ось чому пан Бондар відмовляється вже приєднувати до себе навколишні села або торгується за більш привабливі для себе рахунки ось чому пан Сус у принципі далі Нуйнівського/Сошичнянського куста не йде, ось у чому немає людей які моглиб реально рахувати затрашній день бюджет своєї гміни. Амінь.
23 Листопада 2016, 01:45
Лідери? Незамінних нема-принцип життя. Тут очевидно проблема природно-економічна, а не особистісна.
23 Листопада 2016, 01:58
Ось як говорять про пана Бондара про те, що він має на увазі з приводу децентралізації:"участь у обговорені реформи взяв і голова Камінь-Каширської міської ради Василь Бондар. Він, зокрема, зауважив, що не проти приєднання, але не хоче приєднувати до міста села." Масло масляне.
23 Листопада 2016, 02:10
Яке він має відношення до торби з написом "Децентралізація"?
23 Листопада 2016, 10:39
Підтримую Каменя,вся проблема в тому,що треба ліквідувати с/ради і адміністрацію,а ті хто там сидить не тільки не зацікавлені але й не хочуть.Вони не думають про майбутнє села,а про своє крісло яке їм надав народ.Справді,поки не буде лідера і справжнього патріота все буде текти своїм руслом.Нема людини яка пожертвувала б свої часом і здоров'ям заради інших і майбутнього села.
23 Листопада 2016, 10:41
Лідери ? А хто піде з розумною головою у владу , де тільки крадуть і чекають на торбу ? І будь-яке рішення треба проштовхати через попити кави у задньому кабінеті Суса . Я працюю комерційним директором на приватній фірмі і в мене інколи виникало бажання щось зробити , але зарплата і тупа бездіяльність і сидіння в кабінетах швидко відбиває такі думки :)
23 Листопада 2016, 11:59
ПО тексту;"не проти приєднання, але не хоче приєднувати до міста села." мав на увазі очевидно, що село якщо забажає має само до нього приєднатися він не проти але Він село приєднувати не буде. Звичайно навіть за законом йому ніхто не дає таких повноважень приєднувати до себе село. Без коментарів одним словом. Але якщо село намагатиметься до нього приєднатися то звичайно він не проти, а де ти дінешся у цьому випадку. Одним словом тут у кожному випадку проглядається очікування приблизно такого роду - а що ж там далі буде? Їх усіх можна зрозуміти оскільки Вони усі не володіють не тільки інформацією але й ситуацією в тому ракурсі в якій вони мають розуміти та володіти, а саме - у першому випадку, це рівнем їхнього майбутнього бюджету. Скільки, почім і з кого. Це звичайно труднорозрешима ситуація оскільки тут в деякій мірі потрібно володіти ситуацією на рівні розвитку бізнесу, володіння ситуацією на рівні земельних відносин та сплати податків та платежів в регіоні. Але сьогодні ситуація для керівника регіону нічого не показує і нічого не дає оскільки взаємозв"язок між бізнесом, фіскальними органами та органами які володіють цією ситуацією не дає Їм тих повноважень на які воно можуть спиратися або навіть хоча б елементарної освіченості. До прикладу візьмемо ось Хотешівську сільську раду яка сьогодні буцімто не виконує бюджет. Попри роздутий штат у цьому селі, десь на два працівника більше ніж по нормах (хоч і в законі) як навкруги село не може назбирати коштів. Чому питається? У першу чергу через те, що рядові працівники з якихось причин не виконують своїх повноважень буцім-то не наповнюють бюджет. Але ж вони або не володіють інформацією, не бажають цього робити або їхні повноваженя не наповненні критеріями за якими вони можуть це зробити. Напевно одночасно і те і те. То питаємо інших осіб, при інших обставинах вони зможуть це зробити? Звичайно що ні і тим більше Місто якщо до Них приєднається ще кілька територій на яких бізнес, якщо і був який небуть то він або кришувався до не давна головою сільської ради або інфраструктура не була розвинута зовсім з тим напрямком коли рано чи пізно з Неї щось почне капати в бюджет, а тим більше з тим напрямком розвитку фіскальних органів коли навіть фіскалам можуть дати поворот от ворот не тільки голові сільської ради, міської ради або навіть старості якщо такий виникне в результаті тих же самих реформ. Тут у першу чергу шукаємо таких регіональних керівників котрі хоча б будуть орієнтуватися на податкових та бюджетних трансформаціях, щоб реально думати над подальшим своїм життям та життям своїх співгромадян, а не думати тільки як поділити шмат який вже прийшов до тебе. Ніхто до тебе в сучасному світі не прийде не має дурних як говориться.
23 Листопада 2016, 14:07
"в мене інколи виникало бажання щось зробити , але зарплата і тупа бездіяльність і сидіння в кабінетах швидко відбиває такі думки": таки дійсно заробітна плата у такому випадку Вам це не дороговказ. У цьому випадку слід Вам навести приклад Чугуєвського Француського дивака який кинув малу/велику батьківщину та переїхав до батьківщини своїх предків. І ось сьогодні у нього результат, збільшення бюджету аж на 620 відсотків!!!!! З цими відсотками напевно він зможе щось зарадити на своїй території і в тому числі й підвищення своїй заробітної плати про те й в цьому випадку тут не порівняяєш ЇЇ з тими статками які можеш мати коли ти комерційний директор. Це факт, тому коли намгаєшс Ним стати (мером, головою сільради, старостою) то тут таки розмір заробітної плати Вам не дроговказ тут зовсм вже інше. У пешу чергу це відчуття того що твоя батьківщина це твоє рідне кубло яке маєш і тільки ти маєш впорядкувати. Але крім того по дорозі до цього становища маєш поконкурувати з іншими, навіть з негідниками про яких ти майже і не здогадуєшся. Ось тому маєш сидіти своїм комерційним директором і не рипатися.
23 Листопада 2016, 16:50
Не знаю чи є якась користь з тих семінарів, що проводяться ПОЦами(представниками обласного центру), але принаймні до роздумів місцевих мешканців вони спонукають. Бо, перефразовуючи відоме прислів'я, якщо не займатися децентралізацією, то децентралізація займеться тобою, факт таки доконаний. Адже центральна і місцева влада, які більш-менш тримали території вкупі шляхом їх бюджетного фінансування через перерозподіл бюджетних асигнувань між регіонами, що зібрані у вигляді податків з них, поволі відмирають через їх совковість та проведення "реформ". Іншими словами, стара система управління вже не працює, а нової ще нема. Тому - хаос, анархія і зубожіння основної маси і життя "по-новому", а фактично по-старому у більшості чиновників вищого ешелону. Відтак, постає риторичне питання, яке має й історичні аналоги й відомих авторів - "Что делать?" А "делать" треба самоврядування територій через децентралізацію, тобто повернення повноважень громад їх законним власникам - народу, яке колись забрала Радянська влада, а з повноваженнями і повернення податків на місцеві рівні. Тобто не ганяти податки у Київ, щоб, згодом, їхати з торбою і випрошувати гроші на школу, дитсадок чи дорогу місцевого значення, а мати свої фінансові ресурси на ці справи. Такий підхід, який працює у всіх цивілізованих державах, покладає на місцеві громади не тільки право!! користування "своїми" грошима-податками, але й обов'язок!!! їх накопичення, тобто вміти створювати систему управління, господарювання, яка б "утворювала" середовище (владу, фінанси, ресурси, механізми, тощо), здатне забезпечувати гідне життя мешканців громади. Через призму такого, звичайно доволі спрощеного, розуміння децентралізації і варто осмислювати наше майбутнє. Тобто, якщо Підцир'я у статусі села, вулиці чи іншої назви, бачить у собі спроможність самоорганізуватися, то може навіть не те, що залишатися окремою адміністративною одиницею, але навіть, як вважає коментатор Камінь, задекларувати себе навіть окремою ґміною чи й повітом. Бо за свої гроші громада може дозволити собі все, навіть утримувати цирк чи виїзне шапіто в сусідні села. Але перед цим добре прорахувати структуру і об'єми доходів у місцеву Підцирську/Тоболівську/Пнівненську і т.п. казну, скласти такий собі бізнес-план. При цьому, проживання у Підцир'ї багатьох ПП ще не означає, що вони автоматично будуть сплачувати податки саме Підцир'ю, бо їх виробництво, бізнес може розташовуватися на інших територіях, які, звичайно, будуть обкладені податком саме там. Громади, будемо з подачі Каменя базуватися у Підцир'ї, мусять роздивитися навкруги себе - чим вони володіють для майбутнього управління, а це активи і пасиви у різних формах і можливостях. Скажімо, підцирці зможуть отримувати дохід від пролягання своєю територією дороги державного значення. Чому вони безплатно мають нюхати сморід від чужих бусів, які везуть контрабасик на Устилуг? Знову ж таки залізниця там є, - давай до підцирської каси якийсь відсоток від заробітків і т.д. Є пісчані кар'єри, є певні виробництва та торгові заклади, які б теоретично могли працювати на це село, ґміну чи повіт. Я, звичайно, алегорично про це все оповідаю, оскільки хочу, аби люди зрозуміли, що перед прийняттям цього важливого рішення потрібно все детально прорахувати, визначити межі не тільки територій - Підцир'я до Фіґури у Камені-, але й межі своїх адміністративних, природних, ресурсних та інтелектуальних можливостей. Задля цього мають бути постійні контакти з експертами, сусідами-поляками, які вже цей шлях пройшли. Я не бачу потреби зараз розформовувати всі "вторинні" сільради, нехай люди у селі прорахують на зборах селян - чи здатні вони утримувати 1-2 людини у владі для потреб села. Прототипом громад у нас вже є церковні громади, які згідно законів мають самоуправлятися, а насправді їм трішки допомагає Москва, декотрим небагатьом Київ з Філаретом, але аналогія є. Недаремне колись церкви мали свої землі, а тепер навіть на кладовищах у Камені, мабуть і у Підцир'ї, землю беруть родичі померлих на свій розсуд, на свої кроки чи метри і т.п. А так не мало б бути, бо все має ціну, щоправда не завжди у грошах...
23 Листопада 2016, 17:22
"тому маєш сидіти своїм комерційним директором і не рипатися" : таки дійсно , хай приходять до влади ті , хто хоче щось зробити , але через місяць , він зрозуміє , що не має за що . І прожити за ту зарплату не можна , якщо ти повністю віддасися роботі ( так як є на комерційних фірмах ) . А щодо " Чугуєвського Француського дивака " , то може він і дивак , але багатий :)
23 Листопада 2016, 18:36
"повернення повноважень громад їх законним власникам - народу, яке колись забрала Радянська влада": отже все-таки по-Вашому Радянська влада мала сенс на початку свого становлення? Потому я за таку владу (радянську) яка була на початку свого становлення приблизно 18 року народження минулого століття, поскільки сенс радянської влади тієї самої про яку Ми з Вами говоримо, не тієї що комуністи для себе привласнили, а тієї яка говорила у свій час "раду-владам" через те що ради це винахід передусім українського народу якої небуло у свій час ЇЇ становлення на Європейському континенті й не було здається і в Північній півкулі (Американському континенті). До речі я не був проти перейменування вулиці Радянської але деяким посадовцям у Міській раді я пропонував щоби вулиця мала все-таки похідну від слова "Рада". Як виняток чи правило з цього Я пропонував Їм назвати вулицю іменем "Центральної Ради" але Вони не послухали. Аж тоді коли Вони стали не виконувати свої обіцянки з приводу громадського обговорення, Я зі своїми однодумцями вирішили неймовірне - повернути/залишити стару назву. Отже чекайте Нас ще з "Центральною Радою" з якою Порошенко вже розпіарився.
23 Листопада 2016, 19:26
Радянська влада разом з повноваженнями забрала у людей й приватну власність, засоби для існування - землю, коні, механізми та, найголовніше, свободу в її широкому розумінні. Свободу бути господарем чи наймитом, свободу думати чи байдикувати, право на віросповідання і т.д. Проголосивши лозунги "землю-селянам", "фабрики-робочим" спокусили простолюдинів до переділу власності, пообіцявши натомість колективне урядування - ради робітничих і селянських депутатів. Ця ідея, що базувалася на теорії єврейських кібуців, бродила "призраком" по Європі, але не прижилась ніде окрім Росії, що окрім імперських амбіцій, як і тепер, нічого за душою не мала. Щойно у 1861 році відмінивши кріпосне право Російська імперія у 1917 році вхопилась за цю ідею побудови комунізму, як за рятівний круг для свого порятунку. Точнісінько так як і тепер, 100 років тому, Росія, ввя'завшись у І Світову війну, вустами своїх політиків проголосила про наміри збудувати рай на землі, озброївшись нашвидкоруч теорією німецьких євреїв Маркса і Енгельса про світле майбутнє, вести боротьбу с "мракобєсием"(нині фашизмом в Україні), буржуазією(нинішнім бізнесом) та тому подібне. Результати не забарились, економіка рухнула, культура занепала, церкви зруйновані, але замість "государственной Думы" з'явились квазіоргани влади - Советы(Ради), які так з ностальгією згадує Камінь, бо тоді була ковбаса по 2,8 руб., хліб по 16 коп. , ми були молодими і у Сибір могли завезти задурно. Я не маю намірів тут переповідати історію, але для молоді мусив наклацати кілька речень. Біда у тому, що світоглядні речі, котрі потребують відповідної освіти, відповідного виховання, відповідної практики життя, за цих майже 100 років настільки вкоренились в голови людей, особливо на Сході, де ця влада твердо стала на ноги майже відразу після революції. В центральній Україні, зокрема в Холодному Ярі боротьба проти такого устрою велась майже до 1925 року. А от на західних теренах, де ще у 1955 році ловили останніх упівців, зокрема Голуба біля В.Обзира, а господарів-землевласників вивозили з Полісся майже до смерті Сталіна, жива пам'ять приватної власності ще жива у її нащадках, в мислячих та прогресивних людей. Хоча, правду кажучи, мені розповідали відомі й поважні у Камені люди, що якби не радянська влада то вони не мали б такої освіти і такого соціального стану, і це правда. У цьому форматі важко вести полеміку щодо користі чи зла радянської системи господарювання та й нема потреби. Хіба наші славні аналітики, як Камінь та іже з ними, котрі, можливо, в поколіннях не мали власної господарки та відповідного світогляду, ще ностальгують за світлим минулим. Я тут нічим їм допомогти не можу, але я "стараюсь Батя" - казала одна відома особа. Молодь вже над цими питаннями не задумується, європейські цінності доказали свою прогресивність при всіх їх мінусах. Україна поверне свою історію, свої методи господарювання і владу громад. А статистичні дані "Каменя" у будь-якій формі цьому не зашкодять...
23 Листопада 2016, 19:41
То добре, що приїздив економіст та юрист. Шкода, що з ними не було психолога або психіатра.
23 Листопада 2016, 21:39
Дякую пану Хріну за правильно побудований зміст і структуру двох дописів, прочитавши які пізнав нове (популярно про децентралізацію), впорядкував за свої фрагментарні знання з історії та отримав задоволення від гарного тексту. Маю надію, що не лише мені, але й усім читачам було цікаво. Навіть покійного кгбіста Револьта Скрипкіна що вбив Голуба пригадав.
23 Листопада 2016, 21:53
Такому собі:&quot;Хрін-Каменю 17:26 23.11.2016&quot;. Про що Ви говорите? Ваші останні слова про те, що Україна згадає свій шлях та відродиться? НЕ відродиться Вона. Вона піде далі своїм шляхом. Про яке відродження Ви говорите якщо кожного разу даючи гроші МВФ вимагає тих кроків які Їм Європейцям тільки Їм видніше. Ви хочете столітнє нашарування за якихось там кілька років, змінити державу та людей? Не будьте наївними. Тільки шукаючи в СВОЇЙ історії позитив можемо змінитися. А хто говорить про радянську владу періоду коли комуністи, бувші ВКПб правили тут на Україні закрема на Поліссі. Московія для України була імперією. Як годиться кожна імперія вибудовувала тут свої порядки і крім того між іншим будувала свої дороги, та інфраструктуру і так далі і тому подібне. Але зважте на те, що будь-яка імперія і в тому числі наприклад панська Польща будувала свої порядки та свої дороги та свої між іншим готелі. Тому у цьому випадку за Український час в К-Каширську маємо чудовий готель але розвалену промисловість збудовану за радянського совка та от зовсім недавно побудоване непогане промислове підприємство (ріжуть палєти), з усієї Волинської області (теж приватна власність!!!!!) на бувшому АТП (бувший автобусний гараж) але ж крім того це підприємство навіть не українське. Воно за іншими даними має Німецькі корені. Ось у чому проблема. Що Ви не знайдете тепер нічого Українського якщо не рахувати совкового часу. ТОму говорячи про радянську владу зразка 18 року то це ще непогано оскільки українська демократія поки не винайшла нічого і не винайде повірте. 1000%<br/>Крім того ваше:&quot;Молодь вже над цими питаннями не задумується, європейські цінності доказали свою прогресивність при всіх їх мінусах.&quot;, то тут таки з Вами можна ще подискувати оскільки Наша молодь переважно тепер стикається з Європейськими цінностями у вигляді 12 годинного робочого часу без соціалки але слава богу, що ще платять тому що радянський/російський совок викручуючи руки/здоров&quot;я молодим не платять залишаючи ЇХ сам на сам із минулим пережитком. Але ось у Нас така ситуація що від совка майже відбилися а до Європи, Європейських цінностей ще не підійшли. А що таке Європейські цінності. Це у першу чергу солідарність оскільки без солідарності Вони не могли б побудувати свою Європу. Солідарність це у першу чергу, якщо по-нашому це ради які можуть обиратися за багатопартійним принципом та тримати владу народу оскільки Їх було обрано народом.
23 Листопада 2016, 23:15
Дякую колезі 777-му та і Каменю, оскільки кожен з них демонструє своє бачення на сьогодення та перспективу. Для Каменя, але, передусім як і всі інші дописи в полеміці для читачів, спробую з іншого ракурсу пояснити свою логіку і логістику. Якщо мислити сьогоднішнім днем, лишень за себе чи свою сім'ю, ностальгуючи при цьому за своїми молодими роками і ковбасою за 2,8 руб. то пан Камінь справді має раціо. Розвалили промисловість, колгоспи, владу всіх рівнів, безплатну медицину, соцзабез. До того всього ще й садок біля хати постарів, забор похилився, зуби повипадали, а на керамічні в Зіберта з Степаном бракує коштів і шкода, якби й були бо дорого. З іншого боку, підіть в неділю вранці на Пассаж, погляньте на ту кількість автівок, бусів і молоді рум'яні від енергії і молодості обличчя, обійдіть місто по периметру, загляньте в новозбудовані садиби з бошівсько-електролюксівською побутовою технікою, молодими садками, одягненими в сучасне вбрання діточок та підлітків з смартфонами-айфонами в руках і розкажіть їм про колишній колгоспний рай, надої від корови по 2000 літрів молока на рік і грамоти-вимпели кращим дояркам. Пригадайте велику &quot;промисловість&quot; Каменя, яка випускала столові буфети і стільці на кухню (на ДОЗі) та сільгосптехніку з її кузнею і найкращим зварювальником Йосипом Козіком, що повернувся з тюрми за те, що не здав інформації про піднятий синьо-жовтий прапор над педучилищем, і запропонуйте їм всім відродити ті часи. Вони скажуть - дядьку, ідіть собі лісом чи деінде, не морочіть нам голови, а як не маєте де прикласти своїх рук, то не заважайте іншим. Іншими словами, якщо думати не про себе коханого, а про дітей, внуків і майбутнє нашої держави то не вартує згадувати устрій і владу, яка не сумісна з законами розвитку суспільства, яка не мала внутрішнього самовдосконалення, оскільки не була побудована на засадах приватної власності, справедливості та віри у Бога чи свободи совісті. Ми, до певної міри, тому й товчемся/тупцюємо на місці через те, що за формою ніби й освічені люди баламутять людям мізки можливістю відновити &quot;бабі молодість&quot;, встановити дисципліну і порядок, або обравши Президентом нарешті дуже чесного патріота України, який би для всіх нас збудував гарну державу. Нема й не буде таких президентів, доки ми самі собі не віримо, не знаємо, що ми хочемо і як потрібно діяти. Навколо України всі, окрім Росії/Білорусії, впорядкували більше чи менше свої держави, людям не легко, але їм попускає на душі, коли вони дивляться на нас безпомічних і безтолкових з гібридним мисленням, схоластикою в головах, але на розкішних, нехай і вживаних, бехах, мерсах та інших тачках і з німбом над головами чи в голові...
24 Листопада 2016, 00:09
Резонансно пише пан Хрін (як для мене). Можливо, живучи в Камені, пан Каденчук не відчуває швидкоплинність життя, тому й згадує штани кльош, окантовані блискавкою, магнітофон &quot;Маяк&quot; та пунш &quot;Сливовий&quot; з цигарками &quot;Димок&quot; за пару копійок. Але того вже нема і не буде, як нема вже назви &quot;Радянської&quot; та Матючихи з тієї вулиці, про яку пан Каденчук писав &quot;ще жива&quot;.
24 Листопада 2016, 12:00
Ніхто не закликає до минулого радянського часу. Це Ви шановний кожного разу дискутуючи зі мною вішаєте ярлики та зокрема на мене. Згідний з Вами що раніше ковбаса яка була по 2.8 як Ви говорите не була того гатунку але вона була. Було масло був навіть квас вибачте на слові. Тепер маємо дійсно добротний Пассаж який виріс можна вважати з пережитка минулого, як розкріпачення бувшої радянської трогівлі, торжка який передбачав на довгі роки наперед однієї тільки бази. Але ж і тут можна подисувати через те, що база не була державною але кооперативною. Ось й на цьому Пассажі тільки й продаються, що Китайські айфони, Німецьк/Польське/Турецьке шмаття. Рідко коли завозять з Харкова. Ось і все. Де тут українського? Сьогодні по великому рахунку тільки й заробляють, ріжучи ще радянський ліс та пісок який лежав сотнями років чекаючи коли підприємливі українські патріоти з вже переатестованою українською поліцією будуть гнати пісок на ліво та направо. Ось Вам і вся україна сьогодні в К-Каширську. Не рубайте сук на якому сидите шановний. Якщо хтось і заробляє на Пассажі та де інде приторговуючи то це тільки перерозподіл того бабла який зарробляється в Росії/Білорусії та вже слава богу В Євросоюзі. Так і повинно бути? Де виробництво славного К-Каширського масла, чудового квасу який продавався навіть у Москві, де питаю Вас виробництво додаткового продукту за яку дійсно можна брати валюту. Сьогодні МИ фактично тільки споживаємо ті гроші які дає Євросоюз чекаючи від Нас вільного ринку щоб вирізати наш ще радянський ліс, а завтра торф, мідь під Ратнівщиною і здається все тут на Західному Поліссі.<br/>&quot;яка не сумісна з законами розвитку суспільства, яка не мала внутрішнього самовдосконалення,&quot;: це Ви напевно самі начиталися Маркса, Леніна. Про які закони розвитку суспільства Ви говорите як будь-то Ви про них щось знаєте та у цьому тямите, про яке внутрішнє самовдосконалення? По Вашому якщо Ми будемо знати ці Закони та знатимо про внутрішнє самовдосконалення то Нам й суспільство слід будувати таким чином як пишуться ці Закони іт.д. Ось Ви й попалися Ви самі є пережиток минулого якщо шукаєте для себе якісь Закони розвитку суспільста та внутрішнє самовдосконалення. Уявляю Вас як Ви медитуєте сидячи у себе на Києвських пагорбах. Ви там у себе щось силкуєтесь але самі незнаєте нічого вартісного тільки крошити минуле яке дійсно вже не вернеш й до нього не повернешся. Тут великим комбінатотором не треба бути.
24 Листопада 2016, 14:35
Утворення ОТГ за волею самих жителів і розумних лідерів, які мають високий КСЛ (коефіцієнт служіння людям) - єдиний (хоч і не легкий) шлях до руйнування радянської системи врядування і відродження України громад. Такі семінари важливі, ще більш важлива поява лідерів, як Я.Католик і інші. Утворені ОТГ вже живуть в нових вимірах і нових відносинах, їм заважають, але вони вже рухаються, а ми сидимо в &quot;болоті&quot; і слухаємо &quot;мудрих керівників&quot;.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024