Кому з жителів району голова ОДА призначив пенсії за особливі заслуги

02 Грудня 2016, 10:10
3230 Джерело: zz.te.ua

Громадський активіст і політик із Луцька Михайло Шелеп через суд змусив Волинську облдержадміністрацію оприлюднювати розпорядження її голови за 2015 і 2016 роки щодо встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук», – повідомляє портал «Четверта влада»

«28 листопада, виконуючи рішення Волинського окружного адміністративного суду, Волинська облдержадміністрація надіслала мені на електронну пошту повні тексти розпоряджень голови ОДА «Про встановлення пенсій за особливі заслуги перед Україною», які я просив раніше», – пише Михайло.

Згідно із законодавством пенсія за особливі заслуги встановлюється як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із законом.

Вона встановлюється у розмірі від 20 до 40% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тобто цього року надбавка складала від 214 до 483 гривень.

«Відтепер всі розпорядження голови ОДА, якими він встановлює пенсії за особливі заслуги перед Україною, будуть оприлюднюватись повністю. Тепер кожен зможе дізнатися кому і за що встановлені такі пенсії. Якщо там будуть звичайні люди, які справді заслуговують на це – питань не має. Якщо ж там знайдуться ті, хто і так обдирає людей – реакція суспільства має бути миттєвою», – зазначає громадський активіст.

Дев`ять таких розпоряджень за 2015 та 2016 роки про встановлення «особливих» пенсій активіст оприлюднив в мережі інтернет. Журналісти «Четвертої влади» звели імена в один список і спробували відшукати «найзаслуженіших».

Серед 450 отримувачів пенсій за особливі заслуги перед Україною значиться багато жінок із званням «Матері-героїні», члени багатодітних сімей, учасники бойових дій, однак виявилося у списку і чимало відомих персон. Серед них:

Перший заступник голови правління Волинської обласної спілки споживчих товариств Володимир Горгут,

Голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак,

Багаторічний депутат Волинської обласної ради, головний лікар Ратнівської центральної райлікарні Михайло Бегаль,

Багаторічний депутат Іваничівської районної ради Василь Павлюк,

Багаторічний депутат Волинської обласної ради та Локачинської районної ради Михайло Скопюк,

Депутатки Луцької міськради чотирьох скликань Надія Ткачук та Олена Іванюк,

Депутат Ратнівської райради п’яти скликань Василь Бебес,

Депутати Локачинської райради чотирьох скликань Володимир Чечерв’як та Анатолій Стецюк,

Депутати Володимир-Волинської районної ради чотирьох скликань Василь Люлька, Валентина Оніщук та Ольга Шимонюк,

Депутати Рожищенської районної ради чотирьох скликань Володимир Мосійчук та Любов Бень,

Депутат Турійської районної ради чотирьох скликань Іван Гнатюк,

Колишній директор ВАТ «Луцьке автотранспортне підприємство 10727» Михайло Демчук,

Дружина колишнього гендиректора ВАТ «Електротермометрія» Олега Малихіна Наталія Малихіна,

Власник групи компаній «Луцькавтодор» Юрій Ольховий,

Заступник міського голови Нововолинська, депутат Нововолинської міськради чотирьох чкликань Володимир Рожелюк,

Депутат Горохівської райради чотирьох скликань Павло Звонар,

Депутат Камінь-Каширської райради чотирьох скликань Степан Крам,

Депутат Любешівської райради п’ятьох скликань Василь Матейчик та депутати цієї ж ради чотирьох скликань Володимир Хрупчик і Юрій Шоломицький,

багаторічний директор Луцького вищого професійного училища будівництва та архітектури Ростислав Собуцький.

Детальніше переглянути за які звання і заслуги отримали «особливі» пенсії зазначені особи можна у розпорядженнях голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика.

Ось список жителів району, яким встановлена пенсія за особливі заслуги перед Україною за клопотанням голови Камінь-Каширської РДА у 2015-2016 роках (на основі дев`яти розпоряджень голови Волинської ОДА):








 

Коментарі
02 Грудня 2016, 17:37
А 275 та 276 не ті ж, що 362 і 363 ?
02 Грудня 2016, 21:12
Більшість отримали пенсії як &quot;Мати -героїня&quot; або &quot;по втраті годувальника&quot; .<br/>А от явно не &quot;мать-героїня&quot; і не &quot;батько-герой&quot; - це Крам Степан Васильович .Він отримав пенсію за &quot;особливі заслуги перед Україною&quot; за клопотанням голови Камінь-Каширської РДА Валерія Дунайчука як &quot;особа , яка обиралась депутатом чотирьох скликань Камінь-Каширської районної ради ... &quot;<br/>Це повний капець...
02 Грудня 2016, 22:41
Нехай Крам віддасть пенсію для жителів села,це буде найкраща передвиборчої обіцянка за всі 3+скликання.
02 Грудня 2016, 23:15
Ти свої гроші може віддай теж для села, рлзумнику
03 Грудня 2016, 01:21
Якщо й слід кому давати таку пенсію то наприклад Корниловичу, начальнику К-Каширського автодору який також не мало був детутатом і у принципі один з керівників який й до цього часу працює на благо К-Каширщини.
03 Грудня 2016, 03:28
Що це за Крам? Це той, батько якого в совку завідував банком, чи якийсь інший?
03 Грудня 2016, 09:18
Це його дядько
03 Грудня 2016, 09:26
Я тут погуглив - вийшло цікаво)) Степан Крам був депутатом чотирьох скликань ,але кожен раз від іншої партії )) <br/>Два останні рази - від неіснуючої &quot;Нашої України&quot; та зараз від Блоку Порошенка &quot;Солідарність&quot; ..
03 Грудня 2016, 14:13
всякого роду пенсії за особливі заслуги - рудимент радянської системи. поважаю матерів-героїнь, як і всіх матерів, але вони й без цього мають ряд пільг і соціальної допомоги. а серед простого народу буде правильно надати пільги батькам і дітям загиблих в Афгані, Чорнобилі, АТО. всі інші отримують зарплату і премію за &quot;особливі&quot;заслуги.
03 Грудня 2016, 17:17
А Гунчик ,Дунайчук - теж депутати від БПП &quot;Солідарність&quot; ))<br/>Це так, просто для інфи))
04 Грудня 2016, 03:46
Дякую колезі за уточнення інформації про Крама.
04 Грудня 2016, 10:42
Будь ласка))
04 Грудня 2016, 12:20
Крам мабуть і не сподівався на таку щедрість від влади, котра апріорі вважає, що депутатство не менше 4 скликань сприймає за &quot;особливі заслуги перед Україною&quot;. Тому й прихопив майно колишньої сільгосптехніки у свою власність, а це земелька у найсприятливішому промисловому районі міста, поряд із залізницею, сяка-така техніка, що не встигли роздерибанити на потреби &quot;пожити, як люди&quot; тощо. Бо ж треба чимось ту &quot;тєжку&quot; працю депутата собі компенсувати. Проте, голові ОДА у ситуації з Крамом, вочевидь, видніше! До слова, частина гвардійців від Симоненка-Мартинюка, що всіляко гальмували становлення і розвиток України також, мабуть, з огляду на кількість каденцій отримує гроші від цієї знедоленої держави &quot;за особливі заслуги&quot;. Тому, доброю справу зробив активіст і політик із Луцька Михайло Шелеп, що через суд змусив Волинську облдержадміністра-цію оприлюднювати розпорядження її голови з цих питань. А наступний крок- це поіменний аналіз цих &quot;заслуг&quot; окремим діячам і адекватні ситуації кроки. Кров людська, колись писав відомий автор, як, до речі, і її податки, - не водиця...
05 Грудня 2016, 09:41
&quot;через суд змусив Волинську облдержадміністрацію оприлюднювати розпорядження її голови з цих питань.&quot; - зате як попіаритись ,що Гунчик відвідав родину Героя Миколи Королько - то й суду не треба було , писали на всіх сайтах Волині!!
05 Грудня 2016, 13:54
Як цікаво знати про людей камінських. Якби не сайт я знав би лише Крама, що банком завідував. А тепер ланцюжок для роздумів: дядько Крама-дерибан сільгосптехніки-4 каденції депутатства-пенсія за заслуги. І це лише в Камені, і на прикладі якогось там Крама. А скільки ще таких ланцюжків є в Камені, в області, в Україні? За Горбачова говорили соціалізм з людським обличчям, а тут мабуть мабуть соціалізм з обличчям капіталізму, прямо катахреза, але це наша реальність.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024