Денис Остапук із Ракового Лісу добирався до спортзалу за десятки кілометрів

04 Грудня 2016, 18:22
5000

Невеличкий спортзал ковельського відділення центру «Інваспорт», де тренуються вихованці Валерія Дружиновича, називають «кузнею кадрів чемпіонів-паралімпійців». Щотижня Денис Остапук добирався сюди за десятки кілометрів з рідного села Раків Ліс Камінь-Каширського району.

Нині 16-річний юнак навчається в коледжі. Мріє стати програмістом та захоплюється фотографією, - ідеться у сюжеті ТЦК.

«Дуже хотів займатися. Мене завжди підтримували батьки, рідні і тренер, - пригадує Денис Остапук. - Є багато спортзалів, скажемо так – елітних, куди ходять дуже багато людей. А от приходиш до Валерія Павловича, як додому... Це неповторна атмосфера...»

Те ж саме можуть сказати й інші вихованці тренера: дипломований реабілітолог Максим Бондаренко, для якого цей спортзал став другою домівкою. Невиправний оптиміст і майстер на всі руки Михайло Ющук, який вірить в те, що саме спорт допоможе йому відновити втрачене після аварії здоров'я. Чи тендітна Ксенія Токар — неймовірно сильна духом дівчинка, прикута до візка з дитинства. Ксенія навчається у звичайній школі та піднімає штангу, вдвічі важчу за себе. Нещодавно повернулася з медалями з чемпіонату України з пауерліфтингу.

«Повернулася з Дніпра. Приходжу в школу, ще нікому нічого не казала, а мене вже всі вітають, - ділиться враженнями Ксенія Токар. - Всі вже знають, що я зайняла 1 і 2 місця, радіють... У мене в школі багато друзів. Я ще виготовляю вироби з бісеру, допомагаю тітці, яка робить блокноти та шиє. А у спорті мрію про нові висоти...»

З цікавістю слухала аудиторія «Уроку доброти» і виступ першого в історії Ковеля параолімпійського чемпіона Віталія Романчука, який завоював «золото» у складі збірної України з футболу на Параолімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

У цій школі Валерій Дружинович відпрацював майже 20 років учителем фізкультури. Каже: особливий, «спартанський» дух — це не лише фізичне виховання, а духовний розвиток особистості.

Коментарі
04 Грудня 2016, 21:50
Тут варто розказати про Анатолія Шевчика, ПараОлімпійського чемпіона, багаторазового світового чемпіона по футболу який народився зовсім недалеко від вул. Радянської та який перший удар по м"ячу зробив зі своїми такими ж самими однолітками як і сам. Який це Анатолій Шевчик сьогодні, принаймі сьогодні він у перших рядах з партією "УКРОП".
05 Грудня 2016, 12:50
Каденчук може досить за Уроп розпинатися.
05 Грудня 2016, 14:09
Пане Орест Каденчук говорив мені, що він не Каденчук. Анатоліїв Шевчиків є багато в Україні, знаю, наприклад, художника років під 56 з хвостом, потужними, як в негра губами, але малює непогано, а ще гарно оформляє рекламу і вивіски для магазинів (з цього й живе, а не з творчості).
05 Грудня 2016, 23:08
Хто тут про кого розпинається. Шановні на мою думку партія Укропп принаймі тут на Волині це люди нової формації які до цього часу звичайно в переважній більшості ні в якій партії не перебували. Укропп як я для себе розумію це люди які по-підростали, вийшли з пелюшок вибачте на слові стали зрілими людьми й побачили, що все-таки слід взятися за політику та таким чином розбудовувати як слід державу з Їхньої точки зору. Тільки ось звичайно декому не до вподоби ці процеси через те, що усі звикли до батьківщини, народної партії та іже з ними які говорять тут на місці що Ми/Я розбудовую партію вже 20 років, а натомість виявляється, що партію принаймі останніх 10 років розбудовував Янукович ))))))). Чорна бухгалтерія тому доказ. Крім того незнати тут в К-Каширську Шевчика ПараОлімпійського чемпіона це вже перебір. Тут нічого казати, розведемо руками і годі.
06 Грудня 2016, 00:32
Будемо знати не лише художника с масивними губами А.Шевчика, а й нашого славного земляка. Дякую Каміню.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром