У медіа-кафе обговорили механізми захисту прав учасників АТО

07 Грудня 2016, 09:18
1445 Джерело: dcz.gov.ua

ГО «Волинські перспективи» розробила проект «Дорога додому», основна мета якого – започаткування успішних моделей соціальної адаптації військовослужбовців-учасників АТО, які проживають у сільській місцевості, та надання їм комплексної підтримки шляхом юридичного, психологічного та соціального супроводу у започаткуванні власної справи та самозайнятості. У свою чергу, служба зайнятості також сприяє соціальній адаптації військовослужбовців до мирного життя, шукає шляхи їх успішного працевлаштування.

У рамках даного проекту у Камені-Каширському провели перший тренінг у неформальній обстановці, у формі медіа-кафе, на тему «Національні механізми захисту прав учасників АТО», – повідомляє Волинський регіональний центр зайнятості. 

Голова ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом”юк ознайомила учасників з основними етапами проекту «Дорога додому», обговорила основні проблеми учасників АТО, шляхи і можливості їх вирішення. Присутні на заході учасники АТО озвучили свої найболючіші проблеми: виділення земельних ділянок, безоплатний проїзд та забезпечення медикаментами.

Заняття продовжив юрисконсульт ГО «Волинські перспективи» Віктор Юрійович Вальчук, який дав відповіді на всі хвилюючі питання учасників проекту, порадив добиватись своїх прав, спираючись на основні закони України та законодавчі акти. Велику увагу Віктор Юрійович приділив роз’ясненню основних пільг учасників АТО, в тому числі на житлово-комунальні послуги, субсидії. Присутнім було надані певні поради та рекомендації, як вирішувати конкретну проблему і за якою схемою треба це робити.

Саме в такій неформальній обстановці учасники АТО змогли вільно поділитись своїми проблемами, відчули підтримку з боку небайдужих людей і виявили бажання зустрітись знову.

Коментарі
07 Грудня 2016, 11:54
"учасники АТО озвучили свої найболючіші проблеми": звичайно поки Центр зайнятості ще понад рік триматиме на обліку такої категорії безробітних у себе на обліку та виплачуватиме досить пристойну допомогу по безробіттю це не так відчувається через те, що родина все-таки матиме дохід. Але потім коли після боїв на Сході загострені почуття притуплятимуться через рік, а то й раніше таким людям неодмінно потрібно буде робота. Роботи немає або робота на Сході в Москві, Пітері або робота переважно тепер в Польській республіці. Але й це не проблема, проблемою є те, що людина не зможе адаптуватися до так званого мирного життя зі своїми вічною боротьбою всіх тих самих подібних до Чорнобильських ходоків по українських судах, "білих домах" та "мерах" за своїм зі своєї точки зору, боротьбою зі державою яка як зазвичай обділила Їх в процесі розподілу суспільних благ.
07 Грудня 2016, 11:58
Запитання до модератора для чого ВАМ реклама такого толку яка появляється інколи внизу як ось подібне скріншорт:<br/>&quot;Дом престарелых в Санкт-Петербурге<br/>Современный темп нашей жизни оставляет очень мало времени для того, чтобы уделить внимание нашим близким, особенно это касается старшего поколения. И все большее количество людей задается вопросом,&quot;
08 Грудня 2016, 13:29
Темп жизни? Скорше деградація, але й темп реальність, бо суспільство на інформаційно-технологічному етапі свого розвитку. Протиріччя-розвиток суспільства з одночасною деградацією його членів. Камінь поясніть цей феномен.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024