Сесія райради: робочі будні у свято

08 Грудня 2016, 18:10
2539 Джерело: kamadm.gov.ua

Сесію районної ради, яка відбулася вчора, 7 грудня, поєднали із відзначенням Дня місцевого самоврядування.

Відтак участь у ній взяли голови районної ради та адміністрації Віктор Сус і Валерій Дунайчук, міський голова Василь Бондар, депутати районної, міської, обласної рад, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, ветерани органів місцевого самоврядування району.

Присутні на сесії заслухали звіт голови районної ради Віктора Суса; затвердили декілька районних програм; внесли зміни до Статутів Камінь-Каширської центральної районної лікарні та Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги і розглянули ряд інших питань.

В урочистій частині привітали із професійним святом всіх тих, хто працює у сільських, міських, районних та обласних радах. Подякували за співпрацю, ініціативність, побажали здоров’я, миру, злагоди та єдності, вручили почесні грамоти.

Працівники культури підготували для присутніх концертну програму.




 

Коментарі
08 Грудня 2016, 20:53
Норм. так собі. Перший пробний.
08 Грудня 2016, 21:28
Що, є задум вернутися у старі пенати?
08 Грудня 2016, 21:28
Про що саме?
08 Грудня 2016, 22:40
Чому депутати &quot;більшовики&quot; не підтримали цього запиту? Виборці, а Вам цікаво це знати?<br/><br/>Голові Камінь-Каширської районної ради<br/>Сусу Віктору Івановичу<br/>Голові Камінь-Каширської районної <br/>державної адміністрації<br/>Дунайчуку Валерію Савовичу<br/><br/>ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ<br/>З метою врахування пропозицій жителів громад району, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», при складанні та розгляді проекту Стратегії соціально-економічного розвитку району на період до 2020 року та проекту районного бюджету на 2017 рік просимо:<br/>І.Забезпечити надання та обговорення детального звіту про виконання завдань Програми соціально-економічного розвитку Камінь-Каширського району на 2016 рік в розрізі громад та об»єктів ( суми використаних коштів та джерела фінансування)- попередньо розмістити цю інформацію на сайті районної ради<br/>ІІ.Забезпечити надання та обговорення детального звіту виконання районного бюджету за 9 місяців 2016 року ( в розрізі розпорядників коштів та КЕКВ)- попередньо розмістити дану інформацію на сайті районної ради.<br/>ІІІ. Внести в Стратегію соціально-економічного розвитку фінансування таких об»єктів та забезпечити першочергове фінансування:<br/>1.Добудову всіх об»єктів незавершеного будівництва фінансування яких здійснювалося в 2016 року<br/>2. Придбання медичного обладнання В ЦРЛ <br/>3. Добудова ФАПу в с.Фаринки <br/>4.Капітальний ремонт Будинку культури с.Грудки.<br/>5. Капітальний ремонт Будинку культури с.Нові Червища<br/>6. Капітальний ремонт дороги сполученням Запруддя-Карпилівка<br/>7. Капітальний ремонт дороги сполученням Камінь-Каширський-Седлище<br/>8. Капітальний ремонт дороги сполученням Камінь-Каширський -Полиці<br/>ІV. Провести детальний аналіз стану виконання всіх місцевих Програм, які фінансувалися за кошти різних бюджетів, мінімізувати їх кількість і чітко визначити напрямки можливого їх фінансування в 2017 році.<br/><br/>Депутати Камінь-Каширської районної ради фракція «Українське об»єднання патріотів-УКРОП»<br/> Лях.С.М.<br/> Гордійчук А.О.<br/> Грисюк М.М.<br/> Жураківський З.М.<br/> Козік О.П.<br/> Процик Н.В.<br/> Сидорук С.М.
08 Грудня 2016, 22:56
як на лекції сидять
08 Грудня 2016, 23:07
Одне - молоти язиком, інше перти плуга. І.Франко Одним - молоти язиком, іншим перти плуга.
08 Грудня 2016, 23:32
От що-що, а пункт 6.&quot; Капітальний ремонт дороги сполученням Запруддя - Карпилівка&quot; я би таки по більшовицьки підтримав, навіть з певним пріоритетом. Бо рано чи пізно, але помічник народного депутата мусить запросити до себе в Карасинську ґміну народну обраницю і як по такій дорозі, що є нині, вона туди буде добиратися? Одне стидоттє. А якщо сурйозно, то давно пора з'єднати нормальною дорогою Запруддя - Карасин з В. Обзиром, оскільки ця логістична дорога є до певної міри артерією, що дасть життя віддаленим приповурським селам. Там конче необхідно зберегти молоде населення, благо що й Стобихва, яко кавалок гарної природи, майбутня зона відпочинку, рекреації тощо починає цікавити далекоглядніших людей. Дороги - це перше, про що має думати центральна/регіональна/місцева влада, решта - громади і люди додадуть!
09 Грудня 2016, 00:40
&quot;якщо сурйозно&quot;: якщо серйозно то Ви шановний тільки до певної міри через те, що й маєте скоріше всього правничу спеціальність тільки ніколи не читали той горезвісний Державний бюджет України. Як незнати, що про суть иінімальної заробітної плати у кожному такому документі згадується двічі. Раз коли встановлюється мінімальна заробітна плата та другий коли згадується перший робітничий розряд який мав би бути рівний мінімальній заробітній платі але кожного разу тільки в межах прийняття бюджету, тобто тільки для тих працівників які працюють в бюджеті. Тобто якщо встановлено, що перший розряд тільки 1600 то це означає що бюджет насправді отримав не 3200 мінімальної, а принаймі тільки ледве 200-від сили 400грн. і то можливо менше від перевищення минулого разу. Тобто якщо у Вас шановний десь 9-14 розряд то множте на суму в 1600 і матимете собі оклад. Для прибиральниці як не множиш однаково вийде дійсно 3200, тобто не менше ніж мінімальна заробітна плата. То де Ваше соц.підвищення?
09 Грудня 2016, 00:41
&quot;888<br/>21:07 08.12.2016&quot;: згідний з ВАми, респект.
09 Грудня 2016, 00:48
&quot;Salomon<br/>19:28 08.12.2016<br/>Що, є задум вернутися у старі пенати?&quot;: це з теорії ймовірності. Дивіться самі. Чому раптом пан Сус вирішив провести засідання на &quot;гірці&quot;? Хто йому заважав провести такий захід як слід, раніше. Подумайте самі. Учора-позавчора було проведено такі заходи як; збор АТОшнків, збори Чорнобильців, Збори обманутих пенсіонерів і т.д. іт.п. Хто йому заважав або кого він злякався чи кого він там на кону не переносить коли такий захід переніс на &quot;гірку&quot;. Отже нехай відповідь шукають інші чому пан Сус останнім часом став бігати по району.
09 Грудня 2016, 00:50
Крім того в районі явно страдає стратегічне бачення його розвитку, якщо сесія не прийняла рішення про стратегічний напрямок розвитку у першу чергу медицини та дорожнього покриття. Отже будемо все планувати та робити на ходу від рук або принаймі від тих хто дасть на &quot;лапу&quot;.
09 Грудня 2016, 09:43
То краще напишіть , хто з епутатів районної ради підтримав ваш запит
09 Грудня 2016, 09:56
То краще напишіть , хто з депутатів районної ради підтримав ваш запит
09 Грудня 2016, 10:36
Тобі не всерівно де відбувається сесія райради? Це якесь значення має для тебе? <br/>Ти всеодно не депутат, от і сиди в себе вдома біля жіночки
09 Грудня 2016, 12:43
&quot;сиди в себе вдома біля жіночки&quot;: оце й доводить Нам усім, що українська приказка:&quot;моя хата з краю я нічого не знаю&quot;, живуча всіх живих, а крім того ще Ви шановні довго будете бачити до прикладу того самого Тимофійовича з квітами який фактично через свого протеже розвалив район, а тепер ще його до небес підносять. Як це символічно. Ось Вам шановні і &quot;біля жіночки&quot;. Ось пане &quot;Хрін&quot; Ваша декомунізація. Не з символами слід боротися, а з людьми, носіями цих символів. Ось Вам приклад. Йому тому панові аж до одного місця як Ви його назвете чи радянським чи українським, воля народу найголовніше що Ви йому довірили й надалі даєте для нього квартбланш для нього найголовніше тримати все в своїх руках і нічого не робити.
09 Грудня 2016, 13:56
Чому ви не балотувалися в депутати райради? Вносили би свої запити, для того, щоб покращити щось в районі.<br/>Писати в інтернеті це одне, а от робити щось на практиці це вже зовсім інше.<br/>Напевно ви не здатні нічого зробити. Залишається тільки розпинатися на цьому сайті. <br/>Ваш максимум - це клацання по клавіатурі.
09 Грудня 2016, 14:03
Квартбланш, пене коментаторе, це коли квартою б'ють по лобі і у результаті цього на лобі утворюється гуля, на фєні - бланш! А карт-бланш, це необмежені повноваження надані певній особі, це чистий бланк довірителя, який може заповнити на свій розсуд уповноважена особа. Такий карт-бланш ми, для прикладу, надаємо народному обранцю голосуючи за нього на виборах до Верховної ради. Ми вручаємо цій людині та її політичній організації, у каміньському випадку цьогоріч, політичному проекту, який Корбан &quot;зліпив&quot; нашвидкоруч, аби уникнути кримінальної відповідальності за вчинені порушення закону у часи своєї буремної бізнесової діяльності. Це для лікнепу для окремих просвітителів і носіїв символів та гібридного мислення, котрі вважають, що молоде вино можна влити у старі міхи. Люди читають таких &quot;графоманів&quot;, частина з них ще свято вірить друкованому слову чи це на сайті, чи в газетці і мавпує навколо себе серед друзів і близьких. Справа ж не у вулиці Радянській, з якою хтось хоче пхатися у цивілізоване товариство, а справа у неосмисленні самої суті оновлення нашого життя. Ось така каша у головах виборців, їх &quot;поводирів&quot; і досі дають можливість &quot;старі міхи&quot; видавати за &quot;золоте руно&quot; порятунку, дають старим навіть олігархам, підмалювавши собі патріотичною помадою губи, перемагати в поліських виборчих округах завдяки обіцянкам підремонтувати веранду чи дорогу і при цьому корчити добропорядну міну на обсипаній політичною віспою морді. Тому боротися з &quot;людьми, носіями цих символів&quot;, залишивши ключових політичних &quot;діячів&quot; району, у т.ч. і того, кого ви згадуєте, марна справа. Це я бачу, слідкуючи вряди-годи за найактивнішими коментаторами цього сайту - &quot;борцями&quot; невідомо за що, але з &quot;квартбланшами&quot; в голові ...
09 Грудня 2016, 15:14
&quot;06 декабря 2016 года Верховная Рада Украины, по инициативе Кабмина, тихонько и без обсуждения (по упрощенной процедуре) приняла два законопроекта, которыми нивелировано «сенсационное» повышение минимальной зарплаты в Украине до 3200,00 гривен, анонсированное премьер-министром Гройсманом. Суть законопроектов вкратце сводится к тому, что доходы населения не увеличатся, а вот расходы - значительно. Разберемся спокойно и по порядку.<br/>В Кодексе законов о труде изменён термин «минимальная зарплата». Так, раньше это была ставка за простой неквалифицированный труд, в которую не включались доплаты, надбавки и премии. Теперь, это размер оплаты труда за выполненную работником месячную норму труда. То есть, из термина ушли «неквалифицированный труд» и «доплаты, надбавки и премии». Другими словами, во-первых, квалифицированному специалисту теперь можно платить столько же, как и разнорабочему; а во-вторых, этому квалифицированному специалисту теперь можно установить «голую ставку» даже ниже «минималки», поскольку нужно чтобы суммарные выплаты (зарплата+доплаты+премия) не были меньше установленного размера минимальной зарплаты.&quot;: http://uainfo.org/<br/>Ось ВАм шановний весь сир-бор про підвищення соц. стандартів про які Ви так потужно розпиралися. Між іншим КЗпП України найбільш прогресивний з радянських Законів, давали працівникам дійсні соціальні гарантії, а не ті які сьогодні видумав пан Гройсман. То Ви далі проти Констанкевич? Не слід так розпинатися шановний. Оберніться довкола.
09 Грудня 2016, 15:25
&quot;&quot;зліпив&quot; нашвидкоруч, аби уникнути кримінальної відповідальності за вчинені порушення закону&quot;: як би хтось там боявся як Ви тут говорите то пані депутатка голосувала б в унісон з більшістю. Не лукавте самі бачите, що все-таки Констанкевич має свою точку зору. Чому б Їй не голосувати як голосує Гройсман в надії що Їй та іншим Кропцям як Ви тут говорите не зарахують? Чого Ви тут розпинаєтеся? Шановний ще вдавитеся коржиком.
09 Грудня 2016, 15:31
&quot;Чому ви не балотувалися в депутати райради&quot;: бачите шановні, увійти в якусь політичну систему тут навіть в К-Каширську достатньо складно і крім того від мене нічого незалежить, а тим більше бути обраним. На мою думку достатньо, що я майже не криючись розповідаю Вам свої погляди на процеси. Думається, що це на сьогодні достатньо. Є дуже багато речей про які можна розповідати але у першу чергу як тут хтось вже говорив - треба кормити сім&quot;ю, а тому навіть це &quot;клацання&quot; забирає достатньо часу.
09 Грудня 2016, 16:06
&quot;06 декабря 2016 года Верховная Рада Украины, по инициативе Кабмина, тихонько и без обсуждения (по упрощенной процедуре) приняла два законопроекта, которыми нивелировано «сенсационное» повышение минимальной зарплаты в Украине до 3200,00 гривен, анонсированное премьер-министром Гройсманом.&quot;: оцим рішенням Вони взагалі зробили розхолощення самого поняття соціального стандарту. Стандарт це коли - не менше більше можна але Вони зробили - не більше менше можна тільки до Нашої межі. Ось шановний &quot;Хрін&quot; Ваші усі соціальні стандарти від Гройсмана та його команди. Усміхніться Вас снімають. Я Вас попереджав. То і далі проти Констанкевич?
09 Грудня 2016, 16:08
Таке враження, що перший ліпший, хто сюди зайшов намагається шпильок наставити Юрію Яковичу.
09 Грудня 2016, 16:43
&quot;Усміхніться Вас снімають. Я Вас попереджав. То і далі проти Констанкевич?&quot; - питаєте? <br/>Перше: Мене вже &quot;сняли&quot; раніше, нормальні мужички на дорозі не валяються))).<br/>Друге: Я не проти Констанкевич, ми з нею не знайомі, а на фото вона виглядає файно! )) Я не підтримую нещирих декларацій політичного проекту, який вона представляє, оскільки вважаю, що олігархія у будь-якій упаковці - консервує режим, з яким нині бореться українське суспільство. Факти окремих голосувань підтверджують таку консервацію!<br/>Третє, мовою, запропонованою опонентом: 1) «При повышении минимальной зарплаты одновременно предлагается повысить размер должностного оклада работникам I тарифного разряда единой тарифной сетки до 1 600 гривен, т.е. до размера утвержденного прожиточного минимума для работоспособных лиц», — говорить міністр соціальної політики Рева.<br/>2) Він також підкреслює,&quot;... что должностной оклад такого работника, по сравнению с сегодняшним днем, с 1 января 2017 года вырастет на 44%. Оклады бюджетников, по его словам, увеличатся в среднем на 50%.&quot;<br/>&quot;Хто попереджений, той озброєний!&quot; - кажуть учні Лао Дзи! Тре було не попереджати...)))
09 Грудня 2016, 17:08
Я особисто проти такого підвищення оскільки воно робиться на ходу в ручному режимі. Дивіться самі щоб погасити полум&quot;я яке вони запалили після того як на всю Гройсман розторочив про мін.3200грн. вони приймають річ про суть мінімальної заробітної плати яка стояла до цього часу більш як півстоліття і яка працювала до цього часу це і називається стандарт оскільки цей стандарт писався не на радянських традиціях але скоріше всього, що на Європейських традиціях. Згадайте - 8 часовий робочий день, норма тривалості, норма робочого часу, норма виробітку - все це давало не знущатися з робочого люду і в тому числі і Вас пане професоре через що давало моливість Вам заробляти. До речі Європейські традиції також мають усі ці НОРМИ. Більше того, соціальні стандарти це є ЗАКОН який не вихолощується як у цьому випадку через те, що НОРМА це те що не менше, а не так як у цьому випадку. Тепер можна прийняти рішення про оклад за місяць або плату за годину й менше аби лиш не було менше від 3200 включаючи нічний час перевиконання робочого часу і т.д.іт.п. Якщо воно прийнято у цьому випадку то тут тільки залишається норма часу - 8 годин, 42 години на тиждень яку до речі легко проконтролювати. Але нома виробітку ЇЇ ніхто і так не контролював але була вказівка на відповідно до суті мінімальної зарбітної плати, а тепер й так немає контролю, а тим більше робочому люду хіба вони тут тямлять? Я не маю на увазі тієї горезвісної інспекції праці, контроль це контроль будь-кого за виконанням роботи навіть роботодавцем. Тобто у цьому випадку чи ти працюєш 8 годин чи працюєш 12 годин тобі однаково можуть записати 3200. Зрозуміло у чому суть ЦИХ стандартів. По суті соціальний стандарт який до цього часу був певний до якої небуть межі і який давав дійсно стабільну гарантію, що менше не буде. Тепер за більшу роботу заплатять те саме, а потім реальна заробітна плата й так зменшиться по відношенню до виконаної роботи оскільки пахатимеш більше. По-моєму цей Закон має пройти через Конституційний суд.
09 Грудня 2016, 17:41
&quot;до 1 600 гривен, т.е. до размера утвержденного прожиточного минимума для работоспособных лиц&quot;: цей пан як і Ви разом із Ним лукавите через те, що утвержденний мінімум вже тепер має бути 3200, а не той який раніше був 1450. Цеж не базар &quot;Золотого теленка&quot; стулья вечером деньги утром, деньги утром стулья вечером. Ще такого в законодавстві не було коли спираються на ту норму яка раніше діяла та яка перестане діяти після прийняття нової. Маразм. Такий уряд у відставку і такого міністра. Хіба він не схожий таким чином на Азарова?.
09 Грудня 2016, 19:38
Пане Камінь наведу Вам невеличку довідку про Реву. Пам&quot;ятаєте, як у Львові називалося військове училище за совітів? Так от Рева в прямому розумінні слова за дипломом політрук, який пішов з війська з розпадом совка, трохи никався без діла, а потім навіть рік, чи два пропрацював у середній школі, а вже звідтам пішов у владі коридори м.Вінниці, де й був весь час, доки в Київ не забрали.
09 Грудня 2016, 20:16
А Гройсман і тієї освіти не має, бо МАУП, який дав йому диплом магістра не є тим ВНЗ, що дає системні знання академічного чи прикладного характеру. Більше того, нинішні дипломи, &quot;наукові&quot; статті часто вводять людину в блуд і дезорієнтують її у всесвіті справжніх знань. Тому молодь часто купує диплом за гроші і кладе його мамі в креденс на згадку...))) Азаров взагалі був маркшейдером, але он скільки картин наховав на Дарниці...Ні Рейган, ні Валенса, навіть Гавел не мали належної до управління державою освіти, але вони мали політичну волю до нації, яку очолили...
09 Грудня 2016, 20:57
Про політичну волю-це так, але ще й треба усвідомлювати себе частинкою нації.
10 Грудня 2016, 02:21
Азаров поки не закостенів у принципі дав молодій Українській державі Податкову систему. Звичайно тепер він є тормозом але на мою думку відровідно до проблем сьогоднішнього дня не слід правоохоронній діяльності вриватися без суду і слідства до дому читай будівлі. Сьогодні вриваєшся ТИ, завтра вриватимуться до тебе. Закон розвитку. По-моєму це неправильно але по революційному. Тому націоналістам і тому подібним -стам революція у 17 році була історично правильною так як і сьогодні?
10 Грудня 2016, 02:34
Ю.Я. Ви весь час декларуєте, що є частинкою радянського народу. Подібно в Горбачовську антиалкогольну компанію говорили: &quot;Пілі і будєм піть!&quot;.
10 Грудня 2016, 11:21
Справа не в тому. Людина як зазвичай має звичку чи може порівнювати своє сьогодення або майбутній свій стан з минулим часом або своїм або іншими діями. Ось і все. А те що Ви закидаєте про те що &quot;Камінь&quot; є &quot;радянським&quot; то Ви у принципі не вірно мислите так як би думали та гадали б про майбутнє яке воно буде щасливим та прекрасним. Це те саме як про комунізм. Ось чому Ми вертаємося майже кожного разу до свого минулого. З чим Ми можемо порівняти свій теперішній стан щоб сказати так:&quot;вірною дорогою йдем товариші)))))&quot;. Але про те, що учора той час назвали &quot;раднським&quot; ніхто ні в чому не винен.
10 Грудня 2016, 12:36
Та лишіть того Юру у спокої, хіба не видно, що це продукт того часу, ментальний покруч, котрий не може зорієнтуватися у трьох соснах, ностальгує за своєю молодістю і не розуміє куди і чому рухається українська спільнота. Най пише мемуари про чай з бутербродами на своїй інспекційній ниві 20 літ тому...Надто багато уваги ватнику, а що вже казати про лугандонських пролетарів!
10 Грудня 2016, 13:47
&quot;ностальгує за своєю молодістю&quot;: рано чи пізно Ви будете самі ностальгувати, така вже людська природа шановний через те, що точно зістаритеся ))))))). Якщо Ви маєте своїх дітлахів яким трохи вже за 15, як Ви з Ними спілкуєтеся? Ото-то й воно що кожне покоління відкидає нашарування старших і тут ніде правди діти. Все тече у правильному руслі й саме те, що Ваші діти використають Ваші напрацювання і так само як Ви використовуєте напрацювання Ваших старших поколінь. Тут тільки слід брати краще поскільки як Ми бачимо самі, ніхто ж не відкидає досвід наших дідів та прадідів але як ЇХ називають чи українцями чи тепер скажімо так &quot;радянськими&quot; по-моєму не має значення. Ми б могли з Вами подискувати на цю тему але вибачте що немаю часу. Доброго дня ВАм.
10 Грудня 2016, 18:35
Юрій Якович Ви завжди були є та будете зі своєю особливою думкою, ніхто (я тим більше) у Вас її не відбере. Мене лише дивує відношення до минулого. Річ у тім, що минулого уже нема і ніколи не буде об&quot;єктивно. Суб&quot;єктивно воно в пам&quot;яті. То навіщо життю те, чого вже нема? Наприклад, в мене нема уже давно мами, а про неї згадую мало не щотижня, але ж від цього вона мені не скаже своє лагідне материнське слово &quot;синок...&quot; Першим ділом по приїзді в Камінь я йду на її могилу, але могила-це не мама, її ж нема в цьому житті. Висновок: минуле не забувайте, але живіть сьогоденням, а щоб було майбутнє ставте собі конкретні цілі, які треба досягти.
11 Грудня 2016, 02:31
&quot;Річ у тім, що минулого уже нема і ніколи не буде об&quot;єктивно. Суб&quot;єктивно воно в пам&quot;яті.&quot;: звичайно пане Ви праві на 1000% але справа в тому як вчили Нас/Вас класики навіть той самий Сковорода поскільки він у першу чергу Український філософ, минуле це у першу чергу ДОСВІД. Без досвіду не буде майбутнього. Тим більше якщо молодь не має досвіду Вона нічого не зробить. Але досвід може бути який?, досвід може бути прочитаний/начитаний, розказували але може бути фактично взятий з життя. То що Ви проти Мого/Вашого фактичного досвіду який Вам дістався у тому вигляді в якому він був/виник з свого життя в тому чи іншому історичному часі. В яких Я записках тут позивався до минулого, з тим щоб його повернути?. Це пан &quot;Хрін&quot; порозносив різну &quot;хрень&quot;, що буціто Я закликаю до радянського минулого. Це він так відображає свої погляди на сьогодення та майбутнє держави. Але ж він Сам творить тут від того самого власного досвіду. Філософія життя. Нічого немає з нічого, сьогодні, завтра тільки відображення з минулого. По -моєму кращі зразки минулого мають бути і завтра і післязавтра.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024