У районі планують розвивати туристичну галузь

10 Грудня 2016, 16:23
2431

Депутати районної ради затвердили Програму розвитку туризму та рекреації у Камінь-Каширкому районі на 2017—2020 роки.

Її розробники зазначають що вона повинна «стимулювати ефективне використання наявних рекреаційних ресурсів, підвищити рівень міжгалузевої співпраці, створити додаткові умови для залучення інвестицій  у туристично-рекреаційну сферу, вирішити важливі соціально-економічні проблеми. в  тому числі , безробіття, поліпшити матеріально-фінансовий стан населення, особливо сільського, дати поштовх для розвитку інфраструктури села».

Тим більше Камінь-Каширський район володіє значними туристично-рекреаційними ресурсами, які використовуються не в повній мірі та мають потенціал для організації відпочинку та оздоровлення, туризму, екскурсійної діяльності. На Камінь-Кширщині є три заповідні території загальнодержавного значення, 37 – місцевого. Наш район багатий на історичні, культурні та релігійні пам’ятки.


 

Під час виконання заходів Програми передбачена робота із залучення коштів іноземних і вітчизняних інвесторів для розвитку матеріально-технічної бази туристичної інфраструктури району, задоволення потреб галузі у висококваліфікованих кадрах.

Окрім того планується проведення роботи з благоустрою існуючих та облаштування нових місць короткочасного відпочинку, рекреації. Також видання друкованої рекламно-інформаційної продукції.

Координацію та контроль за виконанням програми здійснюватиме управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури райдержадміністрації та апарат районної ради

 

 

 

Коментарі
10 Грудня 2016, 18:34
Так норм. звідкись там передрали. Головне щоб виконувати.
10 Грудня 2016, 18:52
Потенціал звичайно є, але хто трохи їздив Україною може сказати, наший Камінь не такий уже й привабливий у туристичному плані. У нас красива, як для мене,- поліщука, природа. Тому туризм має бути націлений у бік рекреаційний. У цьому плані зметикував Богач,-зять Кляйна, що навпроти "Ренети" готель для мисливців збудував
10 Грудня 2016, 22:23
Там буде ресторан. Крім того пан Богач нехай собі знає, що навпроти Нього є скважина яку використовують для миття автомобілів. В 2000р мені показували висновок що вода з цієї скважини має властивості не гірші від Нафтусі. Якщо вода звідти "смердить" то це оначає щось у ній Є. К-Каширський може трохи вичавити в ресторанно-готельному бізнесі але тут у першу чергу треба розвивати таку специфічну галузь як медицину, а ще освіту, і ще інші галузі які тільки потім дадуть вихід, а саме туристи чи пак гості міста та району почнуть їздити до К-Каширська. Так просто туристи то біш гості не приїзджають до значимого місця. Взагалі якщо взяти наприклад Канаду або Американські Штати то приблизно такі місця як Наші котрі не мають виражених історичних або географічних місць для відвідування використовують природу тобто парки, озера та річки. Не слід думати, що сьогодні чи завтра гості то біш туристи будуть валити до визначних місць К-Каширщини. Але якщо программа прийнята то слід все-таки тут подумати над цим процессом більш завзятіше. Наприклад Наший молодий мін. інфраструктури має подумати майже над кожним місцем яке може бути гідним для розвитку. Закликати людей про серйозність Цих кроків. Взагалі, якщо серйозно то навіть й бувший Льонзавод можна перетворити в креатив, таким який він є для відвідування, адже на Його території чудово грати у "війнушки"))))))), вже побито Все. Почитаємо, що скаже соціум. Тут є креативщики?
11 Грудня 2016, 12:45
Цікаву гіпотезу щодо "нафтусі" висуває Камінь. Ну і аргументи ж "залізобетонні" відразу наводить: "Якщо вода звідти "смердить" то це оначає щось у ній Є". Безсумнівно, що таки щось є. Я навіть підкажу у яких місцях треба шукати ще й "лужанську". Най хтось вдарить свердловину на місці колишнього хімскладу, старші люди знають - туди в бік колишнього ДОЗу. Там точно вода має смердіти, бо щонайменше до 1,5 м грунту на цій території за років 50 розвантаження там насипних у вагони міндобрив просякнуті мало, що не цілою таблицею Мендєлєєва. Та вода навіть може виявитися ще більш насиченішою, аніж всілякі там боржомські води. Ну, а "нафтусю", як на мене, варто шукати на території нижнього лісоскладу, навпроти колишнього "Заготльону" - на місці старої нафтобази. Там не тільки нафтуся, там і нафту з рік-два мож добувати, може ще й пару бочок солідолу нарити. Старі іржаві цистерни там роками випускали у спраглий пісчаний грунт соляру, керосин та інші нафтопродукти. Головне - завезти в Одеський НДІ курортології трохи бабла і сертифікат відповідності на мінводу буде на руках. А якщо змішати у певних пропорціях поверхневі грунти з хімскладу і з нафтобази, то, впевнений, що можна отримати ще й "лікувальні грязі" для "больніци". Якщо смердить - вірна прикмета чогось вартого уваги...)))
11 Грудня 2016, 13:37
Тре пану Каміню бурячихи привезти та почастувати нею, вона також смердить кріпко
11 Грудня 2016, 13:40
"Якщо смердить - вірна прикмета чогось вартого уваги": ото ж бо й воно, що смердить або попахує.)))))) Але очевидно пане "Хрін", що не тільки Вам "Камінь" смердить але й "больніца" Вам попахує. У чому питання скажете, а у тому що Ви шановний хоч і рахуєтеся для себе К-Каширцем але по своїй суті Ви давно вже не той яким себе тут представляєте ось тому Вам і смердить "Камінь" і "попахує больница". Вам вже говорили, що для Вас К-Каширська площадка не для Вас оскільки Ви тут нічого не зробите хіба що трішки "пахнете". Очевидно, що Ви не на тому рівні скоріше всього Ми для Вас не на тому рівні ось у чому проблема. Ви й раніше очевидно не були тут своїм через те, що перебувати серед перших бувших радянських осіб /папан, маман/ це не означає бути К-Каширцем. Бути К-Каширцем це вибачте дійсно інколи мати той самий запах яким Ви тут Нас усіх "охрестили". Тому Ми і без Вашої допомоги виберемось від того "запаху" який має К-Каширський. Доказ тому наприклад, Наш земляк Анатолій Шевчик який очевидно сьогодні не поділяє Ваші погляди і у першу чегу очевидно, що він з простого народу який знає що таке запах К-Каширська та який між іншим народився зовсім недалеко від здається бувшої Радянської вулиці, жителі якої знають його та шанують та який ніколи не відмовиться від цієї вулиці ні від К-Каширська через те, що ВІн працює на К-Каширськ. Ви вибачте на слові тільки мелете язиком від якого й "запаху" не має.
11 Грудня 2016, 13:49
Пане Камінь знову Ви за ту вулицю "Радянську", яка до речі напряму зв"язана і з моєю біографією. Але ж минулого нема є сьогодення та майбутнє, в якому і нас не стане колись. Даремно Ви на Хріна наїжджаєте, зрозуміло, що він не вибивався з простолюдинів як Ви, чи я в "люди", але це не аргумент, щоб не поважати його, як нашого земляка. Принаймні таке моє переконання, бо він цікава людина.
11 Грудня 2016, 14:28
Шановний пане "777" дійсно слово "радянська" тут дійсно ні до чого але на цій вулиці живуть прості українські люди яких варто поважати через те, що принаймі так маю честь з Ними жити та дихати тим К-Каширським "запахом", але якщо серйозно нікому не дано право Їх ображати, а надто тим що Вони у свій час народилися, жили та що найголовніше працювали у той непростий для Нас усіх час який тепер називають радянським. Навішування ярликів на простих громадян типу - "радянський" співзвучне тому самому раніше "бандерівець" і тому подібне. Тому я ніколи не прийму і не прийматиму Тих людей навіть, якщо Вони й стоять вище з Їхньої точки зору над простими засмальцованими громадянами які й пахали дійсно на тих заправках та к-каширських хіміях відтворюючи багаства бувшої УРСР саме через те, що це їхня праця яка не зійшла для Них з Їхніх рук, а давала принаймі для Них та їхніх дітей засоби для життя/проживання. А цей пан "Хрін" хоч і знає про К-Каширців багато але знати про Їх не означає Їх поважати. Очевидно пан раніше маючи такі можливості через те, що папан/маман були серед радянських перших впливових осіб району /чого б він не бажає себе тут називати/ не очистився від нашарування минулих літ, а тим більше сьогодні перемкнувшись до націоналістів або як він говорить про себе - "сняли" через те, що такі на дорозі не валяються, це він так про себе шановного отримує задоволення від того що має змогу знову топтати простий народ як перше його папан/маман. ВІд генів не дінешсі шановний яким ти народився таким і здохнеш.
11 Грудня 2016, 14:56
Наведу Каменю приклад - розглядав я в дитинстві у вітрині Мілашкіного кіоску обложки журналів (де був "Нікос" Солов"янчика, а нині "Наш край") у нових вельветових штанях. Ці штани помітив син Жуковича, чи Жуковського точно не пам"ятаю прізвище того партноменклатурника і схопив мене за руку і безцеремонно запитав: "Де дістав штани?". То мені, що через дитячі спогади тепер всіх, хто не такий як я не поважати?
11 Грудня 2016, 14:56
І чого гніватися? З чого Вми зробили висновок, що мені попахує "больніца"? Ну вжив я цей діалектизм, який був поширений у місті, то й що з того. Чи Ви волієте, аби я писав казенною термінологією на кшалт:"Державні та комунальні заклади охорони здоров’я, що створені та існують у формі бюджетних установ можуть реорганізовуватися в казенні підприємства та комунальні некомерційні підприємства»??? Я багато використовую різних поліських слів, оскільки це наше, це своєрідний колорит краю. А от те, що я потролив Вас з "нафтусею" - правда. Й не варто ці придумані й висмоктані з пальця припущення про мінводу перекривати моєю вдаваною вами зверхністю. Це маніпуляція і не інакше. Бо ж шукати "нафтусю" у місцях, де чи не століття, ще з російських часів була промислова розвантажувально-навантажувальна територія, особливо на "запах" - щонайменше непродуктивно. Окрім цього, ви ж мали б вже знати, що ця територія від маслозаводу й до заготконтори чи й переїзду має досить високий рівень залягання грунтових вод, що сходились у річку Цир. Це болотиста низинна місцевість. Навіть через це довгий час там не було забудови, вона інтенсивно розпочалась вже опісля меліоративного втручання і випрямлення русла річки. А бачити чи думати, що серед суцільної низовини і боліт раптом можна відкрити джерело з Нарзаном, це не для мене. Ось тут я справді проявляю певну зверхність, оскільки не хочу мовчати на нісенітниці, як і у світоглядному аспекті, до речі! Тому, моє вам побажання: тролять - відповідайте також з іронією, бігме буде цікавіше...
11 Грудня 2016, 15:10
але Шевчик не в К-Каширську народився, а в сусідньому районі
11 Грудня 2016, 19:08
&quot;моє вам побажання: тролять - відповідайте також з іронією&quot;: отож бо що відповідайте тим же самим, крім того не слід рубати наосліп. Дайте людям хоч яку-небуть перспективу, а інакше чого Ви тут піаритися ще й від імені деяких націоналістчних організацій. Якщо не бачите перспектив то нічого тут й шароварити.<br/>Крім того про того самого Шевчика, особисто Його знаю, а тим більше народився від Мого дому за декілька будинків ну просто перед самісінькою вулицею радянською. Дитинство його пройшло так би мовити за річкою у полі і перші удари по м&quot;ячу також були Наші вуличні.
11 Грудня 2016, 19:53
&quot;болотиста низинна місцевість&quot;: ну ні цей район є найвищим у К-Каширську через те русло річки має найменшу плинність аж до моста до Спецлісгоспу. Крім того вода бувшого Продовльчого заводу у свій час була найкращою не тільк в окрузі але й в регіоні. Тим більше у тій місцевості є ДВІ скважини які й досі на балансі цього заводу. Здається він там ще тримається, надає різного толку послуги. Так от одна скважена десь під 120 метрів, інша скважена десь під 85метрів залягання. Отже шановний де тут маємо шукати:&quot; щонайменше непродуктивно&quot;. Я взагалі як кажуть в прострації ві того чому до цього часу Міська рада якимсь чином не використовує цю воду для подачі в міську мережу адже вона ніколи там не очищалася у виробництві. З приводу того що вона там має &quot;запахи&quot; то інша справа оскільки &quot;нафтуся&quot; також із &quot;запахом&quot;))))))). До речі у свій час дійсно висновок про цю воду був дійсно від Одеського...
11 Грудня 2016, 21:01
Повернемось до теми. Про туризм на районі. Є що показати, а особливо німцю, голландцю, бельгійцю. За їх грубі гроші треба показувати місцеве начальство, місцевих чиновників. Для Європи це явище неймовірне. На такі експонати з'їдуться звідусіль, Головне на рекламі не заощаджувати.
11 Грудня 2016, 21:43
Кажете &quot;ну ні цей район є найвищим у К-Каширську через те русло річки має найменшу плинність аж до моста до Спецлісгоспу.&quot; ?? Якщо мене не зраджує пам'ять, то десь у дитинстві, буваючи в районі вулиці Радянської, бо там близько було глибоке місце для купання і рибалки - біля водокачки, то й на початку цієї вулиці були ями для гусей і качок, й вздовж її з тилового боку також були суцільні ковбані. То це найвища точка? Чим ви міряли ті висоти? Тому й плинність річки найменша, бо вода у ямі стоїть, а не рухається! У мене вчителем фізики з самих початків був Ламаний і оцінки у нього я заробляв відмінні. А у вас на Підцир'ї мабуть Оксентій намагався вчити цієї непростої науки...?)))
11 Грудня 2016, 23:12
А для чого німцеві-голландцеві пропонувати начальство, місцевих чиновників за гроші, коли воно бачить підданих, себто нас з вами. Бо ж начальство, як би там не було, трохи припудрене, напомаджене, наблатикане різними там зворотами, епітетами та метафорами, принаймні, по мінімуму. Їм, скоріше всього, цікаво буде поглянути на тих мудрагелів, що за їх голосували, обирали, призначали і терплять. Ось де предмет прискіпливої уваги, бо начальство ж не з Москви чи Орла, як колись, в район прислали, мера не в Києві обирали. Яке їхало - таке й здибало. Бачили очі, що купували - то ж їжте...А ще краще, загляньте у дзеркало, але таки хоч раз щиро! Тільки ж фіранки щільно закрийте, аби сусіди не підгледіли...
11 Грудня 2016, 23:17
Що це за &quot;панове&quot; такий безпосередній? Іноземцям зовсім нецікаві наші порядки. Їхні компетентні служби знають про наші порядки ліпше, чим ви, чи я, чи Камінь та ін.
11 Грудня 2016, 23:46
Порядками нашими вони не цікавляться, а наслідки порядків - це адреналін. А тости та промови нашого керівництва - це щось, коли немає нічого спільного з промовцем, а промовець - з промовленим. З виду начальство наче й небезпечне, після таких промов та тостів, але зажди дасть іноземцю себе погладити.
12 Грудня 2016, 00:56
Правильно, у цьому відношенні, як уже зазначалось, веде себе Богач Анатолійович. Він не так на іноземців, як на вітчизняну туристичну &quot;знать&quot; розраховує зі своїм готельно-ресторанним комплексом, яка любить випити, погуляти, постріляти, посмітити грішми.
12 Грудня 2016, 12:27
У цьому відношенні ведуть себе майже усі чиновники. Майже, бо не всіх досліджено. Але досить того, що по владним кабінетам та приймальним сидять і удають що працюють &quot;рептилії&quot; давнього походження, які шаленіють за найменшого руху не-свого, але добріють на очах, побачивши торбинку з подарунком. Чим не парк доісторичного періоду. На таких мільйони можна збирати. Проблема правда в тому, чи не підуть ці прибутку в торбинки &quot;рептилій&quot;.
12 Грудня 2016, 20:29
&quot;У мене вчителем фізики з самих початків був Ламаний і оцінки у нього я заробляв відмінні.&quot;: шановний до чого тут Ваший &quot;ламаний&quot; якщо бажаєте то Вам слід знайти хоча б одну карту зразка 72 року або клікніть в інтернеті й Ви побачите, що ця місцевість має найвищу ділянку в середмісті. Крім того Ми говоримо разом про воду яка може залягати приблизно віж 80-120 метрів, а не місцевий рельєф який дійсно гладився ще з часу Польської республіки. Крім того, Ми говоримо не про К-Каширську вивіску яка зчорніла і ось-ось може впасти, а про конкретні фізичні реалії - тисячі років. Тим більше інша низина про яку Ви говорите у свій час не завадила давати воду К-Каширську й до цього часу. Ви певно знаєте якщо Ви знавець К-Каширських реалій я говорю про &quot;Червинку&quot; яка до певного часу мала болотисту місцевість але вода між тим не гірша від усієї Волинської обл.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром