Учнів Камінь-Каширського ВПУ ознайомили з їх правами

11 Грудня 2016, 09:10
1915 Джерело: dcz.gov.ua

У рамках відзначення Всеукраїнського тижня права та на виконання Меморандуму з координаційним центром з надання правової допомоги 7 грудня провідний юрисконсульт Камінь-Каширського районного центру зайнятості Михайло Мельничук та заступник начальника відділу бюро правової допомоги Інна Бондар провели у Камінь-Каширському вищому професійному училищі правову вікторину «Чи знаєте Ви що?».

Під час заходу учні дізналися про найважливіший міжнародно-правовий акт по забезпеченню прав дітей – Конвенцію про права дитини, що схвалена на 44-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, ознайомилися з найважливішими та невід’ємними правами дитини, окремими статтями Конституції України, – повідомляє Волинський регіональний центр зайнятості.

Юрисконсульт центру зайнятості розповів і про основний закон, яким регулюються трудові правовідносини в Україні – Кодекс законів про працю України, у якому прописані всі правові норми про взаємовідносини між робітником та роботодавцем. Присутні дізналися, що не допускається прийняття на роботу осіб молодше шістнадцяти років. Але за згодою одного із батьків або особи, що його замінює, можуть, як виняток, прийматись на роботу особи, які досягли п’ятнадцяти років. Учні отримали інформацію про тривалість робочого дня та щорічні відпустки для неповнолітніх. Особливу увагу звернули на джерела пошуку роботи, умови укладання трудових договорів, а також на основні аспекти працевлаштування та звільнення з роботи.

Після ознайомлення з основними міжнародними правами та правами трудових правовідносин провели невеличку гру на теми: «Права неповнолітніх у трудових правовідносинах», «Я знаю як захистити свої права».

Після заходу присутні задали питання Михайлу Анатолійовичу та Інні Павлівні щодо застосування власних прав у конкретних ситуаціях. 

 

Коментарі
11 Грудня 2016, 11:27
Думається що попервах це права Їхніх батьків які перед тим як давати Їм право на працю мають самі ЇЇ знайти на правових засадах. Але от лишенько із правами на працю в К-Каширську для дорослих вже не говорячи про дітлахів пошукаємо разом оскільки у Цьому випадку в К-Каширську по-перше це право ніхто не заслідковує. По-друге доросле населення К-Каширського району безправне по відношенню з Їхніми правами відносно того самого КЗпП України, а тим більше вже з останнього прийнятого Закону у Верховній раді. Фактично безправ"я було взаконане і отже шановні Ви тепер безправні раби оскільки тепер роботодавець має право Вам оплачувати роботу незалежно від того яку Ви маєте кваліфікацію та на скільки Ви інтенсивно, якісно ЇЇ виконуєте, Отже роботи буде більше й більше, а реальної заробітної плати все менше і менше.
11 Грудня 2016, 14:54
Уни - це хто?
11 Грудня 2016, 19:51
Уни, це гуни.
11 Грудня 2016, 20:54
Гуни - це хуни, а уни, це хто? Редакторська фантазія чи звичайна безграмотність?
12 Грудня 2016, 22:59
А ХУНА - це хто така?)))
14 Грудня 2016, 12:54
Опанасович чув емоційне "хона"або "шля(є)парка"-це щось на кшалт нашого ненза, лише по відношенню до кобіти.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024