Ніч на Андрія: як нагадати нареченого

12 Грудня 2016, 18:40
2347 Джерело: prozahid.com

Завтра за релігійним календарем - День святого апостола Андрія Первозванного. Ніч на Андрія споконвіку вважається чарівною. Вона може відкрити дівчатам таємниці майбутнього і дати відповіді на найпотаємніші питання. 

Тож багато хто з дівчат за заведеним звичаєм напередодні дня апостола Андрія дотримуються посту та моляться йому про дарування їм гарних наречених. 

Але, аби дізнатися про своє кохання у ніч з 12 на 13 грудня, в давнину влаштовували ще й  гадання.
Ми наведемо кілька способів магічних дійств.

 

* У ніч на 13 грудня покладуть під подушку мішечок з написаними на окремих аркушах паперу чоловічими іменами (11 імен на власний розсуд, можна вибирати з друзів-знайомих, а один папірець залишити порожній ). Вранці, 13 грудня витягують один з них. Яке ім'я випаде - так і зватимуть майбутнього чоловіка. Якщо дістався чистий папірець, значить - ім'я судженого поки залишається таємницею. 

 

* Вважають, що чоловік, який присниться дівчині в ніч на 13-е грудня, стане її чоловіком. Тому стараються запам'ятати того, кого побачать уві сні. А щоб суджений приснився напевно, перед сном обов'язково слід думати про людину, яка дорога серцю. 

 

* Ворожіння на сон 

Кладуть під подушку гребінець, кажучи:" Суджений-ряджений, причеши мені голову ". Суджений у сні і чеше голову. Беруть наперсток солі, наперсток води, змішують і їдять. Лягаючи спати, дівчина каже: "Хто мій суджений, хто мій ряджений - той пити мені дасть". Суджений у сні і подає пити. Кладуть під подушку чотирьох карткових королів і кажуть: "Хто мій суджений, хто мій ряджений - той приснися уві сні". Суджений сниться уві сні у вигляді якого-небудь короля. 

 

* Ворожіння на ім'я 

Дівиці збираються і виходять на вулицю. Тут кожна запитує про імені першого стрічного чоловіка - його ім'я і буде ім'ям судженого. 

 

* Ворожіння на чарці і перстні 

Наливають з вечора в чарку води, опускають перстень і виставляють на мороз. Перед сном приносять чарку: скільки буде горбків, стільки буде й синків, а скільки ямок - стільки дочок. 
 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром