Усім населеним пунктам Камінь-Каширщини слід оновити та розробити генеральні плани

13 Грудня 2016, 12:00
1913

Депутати районної ради затвердили Програму розробки планувальної документації у Камінь-Каширському районі на 2016-2020 роки.

Аналіз стану містобудівної документації району, опублікований районною радою, засвідчує, що із 64 населених пунктів Камінь-Каширщини генеральними планами забудови забезпечені лише 52. Це становить 81 відсоток від загальної кількості. Не розроблені генплани в основному для сільських населених пунктів, які раніше були визначені як неперспективні. Це зокрема села Житнівка, Надрічне, Краснилівка, Малий Обзир, Стобихва, Ставище, Ольшани, Городок, Соснівка, Іваномисль, Запруддя, Радошинка.

В той же час переважна кількість генпланів населених пунктів району виконані на основі старої нормативної бази й потребують коригування.

Більше того термінового коригування потребують 36 генеральних планів.

У даний час в районі майже вся містобудівна документація, яка була розроблена на старій нормативно-правовій базі до 1991 року, стала непридатною для прийняття рішень через реформування земельних відносин, створення ринку нерухомості та введення в дію нових будівельних норм  правил.

Тож Програмою прогнозується у 2016-2020 роках провести роботи по схемі планування територій Камінь-Каширського району вартість якої разом з експертизою складатиме близько 300 тисяч гривень.

Окрім того оновлення та розроблення містобудівної документації необхідно провести для всіх населених пунктів Камінь-Каширщини.

До речі на розроблення та коригування генеральних планів населених пунктів необхідно буде 4248,8  тис. грн. (дана вартість може змінюватися при зміні вартості проектних та геозедичних робіт Держбудом).

Коментарі
13 Грудня 2016, 15:58
Ха. Де ж той генеральний план, принаймі м.Камінь-Каширська можна побачити позаяк різного толку законних підстав для того щоб люди могли Його ачити та робити висновки. Крім того це по-моєму "качка" про те, що генеральний план який був складений у минулому столітті не має право на життя. Це таким чином хочуть, принаймі в К-Каширську місце в районі позашколою скоригувати до мінімуму суспільної вигоди та максимум до приватних інтересів. Тільки от чиїх інтересів та чи Вони не подавляться випадково такими інтересами.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024