Підцир'я: священика запросили на учительський семінар

13 Грудня 2016, 19:10
4047

В день пам’яті святого апостола Андрія Первозванного у стінах загальноосвітньої школи с. Підцир’я відбувся семінар на тему «Позитивне мислення в освітянській діяльності».

На запрошення дирекції гостем заходу став настоятель місцевого Свято-Петро-Павліського храму прот. Сергій Михалюк, – повідомляє Камінь-Каширське благочиння.


 

У невимушеній атмосфері за чашечкою ароматного чаю педагогічним колективом розглядалися та вирішувалися нагальні питання та проблеми, які стосуються не лише вчителів, а й кожної людини зокрема. Цікавими та пізнавальними були доповіді про людину та її можливості, визначено основні помилки мислення людини, зроблено акцент на тому, що саме позитивне мислення є важливим засобом протидії психосоматичним захворюванням таким як стрес та депресія. Вчителям були надані практичні поради шодо виховання толерантності, створення доброзичливого психологічного клімату в класі та колективі і ролі посмішки педагога у цьому процесі; сформульовано основні правила щасливого життя.

1

 

У завершальному виступі прот. Сергій нагадав і вкотре наголосив, що Православ’я – це релігія радості. Навівши приклади зі Священного Писання  та життя подвижників, батюшка закликав всіх присутніх старатися ніколи не впадати у відчай, не нарікати, за все дякувати Богу та бути усміхненими, налаштованими на позитив. Адже саме у щасливого вчителя щасливі учні.

1

 

 

 

Коментарі
13 Грудня 2016, 21:40
"старатися ніколи не впадати у відчай": отож бо й воно припустим згоріла церква і тут не слід впадати у відчай, хоч с...и в муку але говори усім що бог дав, бог і забрав. Головне не впадати у відчай. Вже вкотре Підцир"ївська міська чи там сільська школа запрошує православного священника на подібні зібрання педколективу школи. Питаємо інших, які відповідають за чистоту Закону чи мав право директор школи запрошувати православного священника на збори педколективу і чим воно все-таки закінчиться?
13 Грудня 2016, 22:39
Православні священники є у нашому житті настільки близько і безпосередньо,- маю на увазі їх супровід людини від хрещення новонародженого і аж до відспівування на останній дорозі, - що вбачати якусь крамолу у запрошенні настоятеля місцевого Храму на зустріч з педколективом, як на мене, недоречно. Тепер нема освітнього закладу, аж до університетів, де б, для прикладу, на 1 вересня не було представника Церкви. Інша справа, що не має бути крайнощів, маю на увазі войовничий атеїзм в період дитинства нинішніх педагогів і мало не обожнення нинішніх служителів культу незалежно від району чи області чи заміна методистів райво служителями культу. Люди, що спрагли слова Божого в минулому, мають право на повернення до цього джерела мудрості та спокою, оскільки часто, надто у нинішні непрості часи, Церква і Господь є чи не єдиним порятунком і надією на милість зверху. Я не хочу вести тут мову про конфесійність православ'я, роль протестантських християнських церков у житті міста і району, надто святом Андрія Первозванного, оскільки для всього є свій час і місце. Хотілося б тільки побажати молодому прот. Сергію, аби він розумів, що УПЦ МП сьогодні у силу різних причин є на своєрідному роздоріжжі, воно викликане світоглядними чинниками, які рано чи пізно минуть, відтак його місія є непростою і вимагає далекоглядності. Фактично йде зміна поколінь, він розуміє про що я веду мову. Бо будь яке начальство, у т.ч. і найвище, й церковне, тимчасове як і все у цьому світі, а правда і Церква вічні... Молода генерація духівників УПЦ МП, особливо західних регіонів України, фактично тримає долю цієї християнської вітки у своїх руках. Тому такі зустрічі необхідні, причому обом сторонам діалогу, якщо, звичайно, це не монолог і повчання однієї сторони...
13 Грудня 2016, 23:08
Відповідно до назви семінару об"єктом, навколо якого працювала шанована освітянська спільнота, було позитивне мислення. При вивченні будь-якого мислення (творчого,технічного, педагогічного тощо) виходять із таких тривіальних речей, як визначення позитивного мислення, компонентний склад позитивного мислення, психолого-педагогічні умови для формування і розвитку кожного компоненту . позитивного мислення. У даному повідомленні цієї інформації нема.
14 Грудня 2016, 00:43
Михайлюки-Дрозди із кацапським нутром. Пригадаєте це тоді, коли вони (не дай Боже!!) будуть благословляти кацапських агресорів ...
14 Грудня 2016, 00:50
Ні,не можуть вчителі без тих кав,печива,чаїв............На кожен семінар готуються,як на весілля.З їхніми зарплатами тільки такі застілля робити..............
14 Грудня 2016, 01:09
"побажати молодому прот. Сергію, аби він розумів": як Це Ви можете для цього пана побажати, щоб він Вас зрозумів чи розумів як там ВАм хочеться? Тут справа у вірі, а не в розумі, а може в питаннях вигідно чи не вигідно або ще інакше - довіри до конституцій церкви? Отже давайте шановний розберемося. Чи маємо довіру частини Підцир"ївського естеблишменту до УПЦ(МП) в особі пана Сергія. Очевидно що мають оскільки він не був би запрошений. Вигідно, чи не вигідно пану Сергію його запрошення до школи очевидно, що вигідно оскільки це майже як прорив МП в системі цивільних взаємовідносин цієї церкви з К-Каширьским суспільством. Розум. Тут така справа й не будемо навіть питатися в одних чи інших. Віра. Тут теж така справа через те, що віра це така консистенція яка має бути тільки в системі координат церкви та громади й тут однозначно, що церква сама вибирає де ЇЇ бути серед вірян й тут як говориться Ми Їй не указ. Інша справа школа в особі педагогічного колективу та ЇЇ адмністрації чи вона має систему координат коли вдається до таких взаємовідносин. Ось тут по-моєму координати зрушилися й не на користь процесу педагогічного виховання. Крім того шановний, одним членом цієї церкви у свій час було сказано що ВІн не може мислити/подумати коли він може втратити взаємозв"язок із цієї церквою читай своїм батьком. Тому якщо Ви шановний думаєте, що МП враз якщо не сьогодні то завтра повернеться в українське лоно та ще й закликаючи молодого члена до обдумування свого становища то ніколи цього не буде і не надійтеся. Це те саме як перед розстрілом коли в одну мить все життя перед очима, аж тут тобі й повезло і нарешті сам собі говориш - пронесло навіть невдаючись до абстрактного осмислювання що ж таки сталося. Так із цим паном Сергієм, навіть і не думає що інакше може бути, а Ви собі думаєте що буде так як Ви собі придумали. Ви шановний наївний як младєнєц. Крім того пане сьогодні не час виборів коли слід переводити стрілки на свою сторону і по-моєму не варто взагалі говорити у такому невизначеному тоні оскільки народ думаю розуміє.
14 Грудня 2016, 12:48
Щось батюшка не те загнув. Православ'я є релігією надії на воскресіння, а не радості, хіба що у майбутньому, в час воскресіння. А до цього - смуток за втраченим. А те що вчителям подали, то це з Буддизму.
14 Грудня 2016, 14:05
Школа таки на кобітах тримається.
15 Грудня 2016, 10:39
Євангеліє: "Коли ж вони йшли сповістити учнів Його, ось, Іісус зустрів їх і сказав: РАДУЙТЕСЯ!" ( Мф.28:9).
15 Грудня 2016, 17:38
А було тут позитивне мислення?
15 Грудня 2016, 19:11
Ні. Такі Буддизм, який вчить пануванню над своєю свідомістю. А цитатою з Мф.28:9 лише сказане мною підтверджено - радість від Воскресіння і на час Воскресіння.
16 Грудня 2016, 12:02
Св. апослол Павло: &quot;Плід же духа є: любов, РАДІСТЬ, мир...&quot; (Гал.5:22). <br/>Згідно ваших тверджень можна зробити висновок, що й а св. апостол Павло, говорячи вищенаведені слова, теж, прости Боже, був буддистом. Як говорив той же апостол: &quot;Мені вас жаль&quot;!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39