Волинські студенти обговорять реформування системи виплати стипендій з депутатом Верховної Ради

13 Грудня 2016, 20:45
1168

Завтра, 14 грудня 2016 року, у Луцькому національному технічному університеті відбудеться зустріч народного депутата України Ірини Констанкевич із студентами.

Ірина Мирославівна, як член комітету з питань освіти та науки Верховної Ради, має на меті поспілкуватися зі студентським активом Луцького національного технічного університету та Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки на тему стипендіального забезпечення.

Про це повідомили у прес-службі Волинського УКРОПу.

Депутатка хоче обговорити такі важливі питання: який розмір стипендії отримуватимуть студенти наступного року, від чого він залежить, чи є у державному бюджеті кошти на стипендії у розмірі 2000 тисяч гривень.

Як зазначала раніше Ірина Констанкевич: «Ухвалений парламентом законопроект 5130 у частині зміни системи стипендіального забезпечення значно погіршить становище студентської молоді, і саме тому ми пропонуємо студентам визначите власне бачення реформування системи виплати стипендій і разом відстоювати узгоджену позицію у Верховній Раді України».

За словами політика, у разі підписання Президентом України цього законопроекту, кількість студентів, які матимуть право претендувати на отримання академічної стипендії, визначатиметься виключно рішеннями уряду. Фактично, буде запроваджений «ручний режим» визначення кількості отримувачів з урахуванням наявних фінансових можливостей бюджету. Нині ж діє норма Закону України «Про вищу освіту», яка передбачає, що розмір стипендіального фонду вищого навчального закладу повинен забезпечувати виплату академічних стипендій не менш як двом третинам і не більш як 75% студентів.

Крім того, з набуттям чинності закону 5130 зникне норма про прирівнювання розміру мінімальної академічної стипендії до розміру прожиткового мінімуму та норма про право студентів на отримання інших стипендій, призначених фізичними (юридичними) особами, та  персональних стипендій вищих навчальних закладів.

Наразі Ірина Констанкевич готує зміни до статті 62 Закону України «Про вищу освіту» (щодо справедливої системи стипендіального забезпечення).

 

Коментарі
14 Грудня 2016, 00:23
Цікаво, що розповість нардеп студентам про підвищені стипендії, якщо вона особисто не голосувала за мінімалку 3200 грн.? Хіба те, що слід негайно призначити перевибори до ВР, аби вже остаточно переміг Коломойський на чолі УКРОПу і от тоді сади зацвітуть рясним цвітом, поля заколосяться небаченими врожаями і щойно тоді буде змога підняти рівень виплат, починаючи, звісно, з студентів...
14 Грудня 2016, 01:21
"тоді сади зацвітуть рясним цвітом, поля заколосяться небаченими врожаями": саме так ВАм разом із Вашим Гройсманом здається як піднімуть мінімальну до 3200грн. ))))))) Здається зрілий чоловік, має академічну освіту але йдеться на такі дешеві популістичні обіцянки навіть якщо й закладуть в бюжет рівно стільки. Але чомусь багато хто не вірить цим обіцяним єврейській небесній манні. Але чомусь не приймається Закон про спецконфіскацію, бюджет не збалансований, а отже не може бути виконаний. Якось дивно звучать ці обіцянки про манну небесну. Звичайно цього року при тому коли президент долучиться до процесу Закон про спецконфіскацію можуть прийняти, а далі що буде. Де знайдуться кошти на 2018 рік, а тим більше коли треба буде віддавати скільки за запозиченнях? Дальше знову когось будемо грабити в Законний спосіб? Тут і війна згодиться так? Отже шановний слід реально дивитися на такі речі, а не гратися в державу яка ось-ось впаде до ніг.
14 Грудня 2016, 01:28
Цікаво, якби Хрін не стимулював Каменя останній писав би тут класні пости?
14 Грудня 2016, 11:44
Скільки олігархічний укроп вам платить за те, що ви його так тут піарите?<br/>ЦЕ бізнес партія, яка дбає тільки про власний карман. <br/>Коломойський давно вже має сидіти в тюрмі разом із палицею
14 Грудня 2016, 12:31
&quot;Каміню<br/>09:44 14.12.2016&quot;: шановний ВАм не втолк, що громадяни можуть мати свої погляди незалежно від того хто сидить там на горі? Крім того Ви подивіться наприклад на Підцир&quot;ївську школу, директор якої часто-густо запрошує православних священників МП але зверху того пан Ляшко зовсім іншої думки про Цю саму МП. Тим більше шановний ніхто мені нічого не платить та не доплачує як Ви тут говорите. Я тут зовсім з іншої точки зору. Я вважаю що наше суспільство має бути більш відкритіше, мати свободу слова яка до певної межі тут в К-Каширську скажімо так заборонялася навіть маючи свою газету з великим обсягом друку. Тільки свобода слова може здвинути наше суспільство з мертвої точки зору.
14 Грудня 2016, 12:43
Та не соромтесь ви так. Ну платять то платять. Але я про інше. Ви б проконсультувались з вами шанованою Констанкевич - чи правильно на люди писати &quot;ВАм не втолк...&quot; Що би то мало значити?
14 Грудня 2016, 12:51
Така цікава зовні панночка мабуть замолоду на хлопів з периферії не звертала увага, а лише з крутеликами міськими тусувалася по кафешках. Попробуй доступись до неї.
14 Грудня 2016, 12:56
Чого тут консультуватися та з приводу чого? Я наприклад навіть не знайомий з цією депутаткою. Крім того з Укропівської когорти я особисто тільки знаю від сили трьох чоловік і годі але попри того маю свою особисту думку яка інколи збігається з Ними. Можливо в інший час будемо співпрацювати але не тепер але між іншим крім того громадяни проголосували за цю людину давши більше 65 відсотків голосів. На мою думку так і повинно бути через те, що тільки грамотні люди можуть щось відтворити з цією державою.
14 Грудня 2016, 14:05
Перечитайте Євангеліє і знайдіть там місце про те, як один, від страху, зрікся Його. Не кажіть того, у що не вірите, аби сподобатись іншим
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39