У центрі зайнятості провели бліц-навчання для роботодавців

15 Грудня 2016, 13:27
1353

13 грудня у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбулось бліц-навчання для роботодавців на тему «інформаційно-консультаційна робота щодо важливості ознайомлення молоді з ринко утворюючими підприємствами, посилання наставництва з метою формування професійних інтересів у молоді».

Участь у ньому взяли представники ринко утворюючих підприємств міста та району – ДП «Камінь-Каширське лісове господарсов», ДП «СЛАП Камінь-Каширськагроліс», ТзОВ «Доф Арбо», ТзОВ «Волинь Ресурс 2016», ПП «Константа-М» та ін.

Директор центру зайнятості  Лілія Дзямко розповіла про те, що Державна служба зайнятості є посередником на ринку праці між роботодавцем, який має потребу в кадрах, та людьми, які шукають роботу. Вона надала інформацію про стан ринку праці, основні тенденції та процеси, зокрема, зменшення кількості тих, хто шукає роботу і знаходиться на обліку (порівняно з минулими роками). Лілія Мефодіївна звернула увагу на низьку активність громадян щодо реалізації свого права на працю. Також наголосила на необхідності орієнтувати керівників підприємств на збільшення розміру заробітної плати для конкурентоспроможності на ринку праці.

Провідний фахівець з питань зайнятості Іщик Ю. закцентувала увагу на важливості ознайомлення молоді з ринкоутворюючими підприємствами, посилення наставництва, за допомогою чого роботодавці матимуть вплив на формування професійних інтересів, становлення працівника, його закріплення на робочому місці.

Наприкінці даного заходу з державним підприємством «Камінь-Каширське лісове господарство» було домовлено про організацію до кінця поточного місяця професіографічної екскурсії на підприємство з метою ознайомлення учнівської молоді, шукачів роботи з професіями, які користуються попитом на ринку праці.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024