16 грудня: події, дати, іменини

16 Грудня 2016, 08:00
1092

Доброго ранку, дорогі читачі.

Нехай всі звістки сьогоднішнього дня будуть лише добрими для вас. 

Відпускайте те, що бентежить вас і наповнюйте серце радісними емоціями.

Цитата дня: Тільки не розкисати. В тому і полягає твоє завдання в нашому тяжкому житті - зберегти серце люблячим і не розкисати, не дивлячись ні на що. Що б не трапилося, тримай себе в руках і не падай духом. 

Стівен Кінг 

 

У народі кажуть: Якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше.

.

16 грудня іменини святкують: Аліса, Гаврило, Гликерія, Іван, Сава, Федір.

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

 

Цей день в історії:


1637 — Бій повстанців під проводом Павла Бута (Павлюка) під Кумейками з польською армією.

1653 — Англія обнародувала конституцію («Знаряддя управління»), згідно з якою Олівер Кромвель призначався лорд-протектором з повноваженнями, рівними королівським.

1773 — «Бостонське чаювання»: мешканці Бостона захопили та викинули у море велику кількість чаю, на знак протесту проти митної політики Великої Британії у її колоніях. Дії, що Велика Британія вжила було у відповідь, стали одним з чинників американської війни за незалежність.

1815 — Бразилія отримала статус рівноправного королівства у рамках т. зв. Сполучених королівств — Португалії, Бразилії та Алгарве.

1913 — На студії «Keystone» молодий британський актор Чарлі Чаплін почав зніматися у своєму першому фільмі «Заробляючи на життя», де він зіграв маленького вусатого шахрая з моноклем.

1944 — Німецьке командування силами трьох армій почало контрнаступ в Арденнах (Бельгія). Це була остання і безуспішна спроба прорвати союзний американо-англійський фронт і змінити хід Другої світової війни на Західному фронті.

1950 — після поразки від китайських військ і відступу на десятки кілометрів у Кореї, президент США Гаррі Трумен оголосив у країні надзвичайний стан і стан готовності до війни

1976 — стала до ладу друга лінія київського метрополітену

1979 — Уперше людина, рухаючись по поверхні Землі, подолала звуковий бар'єр: американський автогонщик Стен Барретт на автомобілі «Budweiser Rocket» розвинув швидкість 739.666 миль/год, рухаючись поверхнею висушеного озера Роджерса в штаті Каліфорнія.

 

16 грудня народилися:

1770 — Людвіг ван Бетховен, німецький композитор, представник віденської класичної школи

1790 — Леопольд I, король Бельгії з 1831 (†1865).

1847 — Ганс Гросс, австрійський вчений-криміналіст, професор кафедри криміналістики Чернівецького університету, один із основоположників судової психології

1866 — Кандинський Василь Васильович, німецький художник-абстракціоніст російського походження, графік і теоретик мистецтва (†1944)..

1883 — Макс Ліндер (Габріель-Максимільєн Льовілль), французький кіноактор-комік і режисер, зірка німого кіно

1946 — Бенні Андерссон, шведський піаніст, співак, композитор.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024