Священики доставили у Свято-Успенську Святогірську Лавру 5 тонн продуктів та інших речей для біженців

17 Грудня 2016, 10:20
2331

З 14 по 16 грудня 2016 р. з благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького священики Камінь-Каширського благочиння прот. Анатолій Литвин – настоятель Cвято-Михайлівського храму с.Грудки та прот. Георгій Михайлов – настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму м. Каменя-Каширського відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру.

Священики привезли та передали близько 5 тонн продуктів та речей, зібраних прихожанами, на підтримку братії монастиря, а також біженців з територій, які тимчасово окуповані, та тих, де йдуть бойові дії, – повідомляє Камінь-Каширське благочиння.




 

На даний час у Лаврі проживає 120 чоловік братії і приблизно 600 біженців, з яких 50 є неповнолітніми.

Отці Анатолій та Георгій мали змогу помолитись разом із чернечою братією, приклонитись до чудотворного Святогірського образу Матері Божої, а також мощей Святогірських преподобних.

Після Всенічного бдіння відбулася зустріч і  розмова з намісником лаври митрополитом Святогірським Арсенієм. Владика митрополит розповів про відбудову лаври, про благодійницьку діяльність, дав змогу приклонитись до мощей та святинь, котрі зберігаються в лаврській ризниці і виносятся для загального поклоніння в неділю Торжества  Православ’я.


 

У розмові з владикою виявився ще один цікавий факт про те, що митрополит Арсеній і протоієрей Анатолій мають однакову світську спеціальність, а також під час строкової військової служби в один час, у одному полку і в одному підрозділі разом виконували свій солдатський обов’язок. У кінці розмови владика, благословляючи на зворотню дорогу, порадив священикам відвідати Лаврський скит на честь ікони Діви Марії “Всіх скорботних радість” в селі Богородичне і приклонитись до ікони Божої  Матері “Одигітрія”, котра напередодні страшних подій під Дебальцевим спочатку почала мироточити, а потім й кровоточити.  

В день від’їзду прот. Анатолій і прот. Георгій із водієм автомобіля Анатолієм Грицаком прибули на скит, молитовно вшанували чудотворні ікони з іншими святинями та відбули на рідну Волинь.

Цікавим є ще й той факт, що матушка ігуменя Авмросія також з Камінь-Каширської землі.



 

Фото із сайту Камінь-Каширського благочиння

Коментарі
17 Грудня 2016, 15:16
Ну капець, так ось кому дрозди-михайлюки збирають харчі і допомогу...
17 Грудня 2016, 16:36
Давайте візьмемо паузу у критиці УПЦ МП хоча б на період зимових свят. І не тому, що вже нема у цьому потреби. Я думаю, що сказано і так чимало, розумному - достатньо. Але ж даймо шанс і священникам, особливо у період посту, осмислити почуте, пережите, майбутнє... Думаєте вони всі однакові, прогундяєвські? І ми не всі янголи, не всі є такими як би комусь хотілося. Та й допомога Святогірській Лаврі, одній з 4 православних Лавр на території колишнього СССР, котра у даний час є прихистком УКРАЇНЦІВ, можливо й не з однаковими світоглядними позиціями, але ж біженцями на укропську територію (!!!), є християнською справою. Це також, якщо правильно це організувати, правильно і чесно розповідати жертводавцям у районі тощо є боротьбою за Україну. Хто допоможе Лаврі? Бо колишнє примушування донецьких і кримських до негайного переходу на "співучу й солов'їну", як це вимагали радикали, не об'єднувало державу. Не все так просто у цьому житті... Хтось допоможе атошникам, хтось біженцям - всі ж люди!
17 Грудня 2016, 16:38
"Рускій" мір Камінь-каширського разліву...
17 Грудня 2016, 17:00
Можливо, ви дуже віддалено знаєте цих рускомірців камінського розливу .Вони зараз прикриваються цитатами з Біблії та подібними &quot;благодійницькими християнськими справами&quot;. Бо саме такі дрозди та Ко через свої парафії МП сприяли просуванню &quot;вєлікого і могучего&quot; в свідомість українців ,починаючи з часів приходу більшовиків на Україну..<br/>То виявляється, саме радикали винні в тому, що донецькі і кримські так образились і почали воювати з нами , бо їх , бідолашних буквально &quot;катували&quot; , примусивши в Україні в держустановах користуватись виключно державною мовою? Ого!<br/>А ці попи-рускомірці , керовані з Москви , виявляється зараз вже божі агнці,бо ж збирають допомоги для Святогірської лаври ,з якої ця допомога йде в лугандон?
17 Грудня 2016, 19:02
Бачив фотографії ченців з цієї Лаври зроблені приватною особою. Аж мороз по шкірі-страшно зарослі (бородаті і патлаті) та дизайн одягу помітно відрізняється від волинських ченців. (Може фото тенденційно підібрані молодим спортсменом з паурліфтингу, хто зна).
17 Грудня 2016, 20:06
Чи віддалено я знаю священників каміньського розливу? Та не цілувався з ними, це точно. Тим не менше я добре знаю дух цієї потужної гілки православ'я, майже в деталях пригадую пряму трансляцію інтронізації Святійшого Патріарха Кірила, перебіг предтечі цієї церемонії та неабияке &quot;пожвавлення&quot; боротьби за &quot;русский мир&quot; з його приходом на трон. Ножем у серце для мене, як втім і для багатьох інших земляків, стала втрата Свято - Іллінського Храму у Камені, оскільки навіть у страшному сні цього ніхто не міг припустити. І, скажу чесно, не тому, що я є &quot;фундаменталістом&quot; православ'я чи, буває, поб'ю собі лоба в молитвах, перебуваючи в церкві на основні релігійні свята чи за внутрішньої потреби у цьому. Відтак, я своїм інтернет-майданом не мало сала залив/старався за шкіру &quot;яструбам&quot; РПЦ, особливо після того як Павло Лебідь, настоятель Києво-Печерської Лаври, наш земляк з волинської землі, прирівняв Януковича до Ісуса Христа. Повірте, у мене достатньо розуміння та підготовки до розмов на тему ролі РПЦ в Україні. Але відомо, що не всі клірики цієї Церкви розділяють замисли Кирила/Кремля, прикладом цього є навіть нинішня справа з Новинським, який тлумив проукраїнських достойників цієї церкви. Та й Павло Лебідь отримав гідну відповідь від свого земляка-волинянина, що гріє мені душу, прес-секретаря Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП Віктора Мартиненка, порадивши поцілувати йому Януковича у його &quot;найсвятіше&quot; місце. Тому, як на мене, всім священникам МП треба дати шанс для прийняття свого особистого рішення. Сім'я Михалюків, яка надто потужно і доволі безцеремонно , - взявшись без належних дозволів реконструювати центральний Храм району - пам'ятку архітектури, - увійшла в життя місцевого Благочиння. Враховуючи обставини, що склалися з трагічною втратою Храму, у них, як на мене, є тільки один шанс для майбутнього - молитися, жити і працювати разом зі своїми прихожанами та Україною. Всяке церковне колаборанство, якщо у когось є такі наміри, вже не пройде повз увагу не тільки місцевої покладистої громади міста, але й тих хто вміє і знає як у такому випадку поступати у рамках чинного законодавства. Близькі стосунки з єпархіальною владою, яка також живе і працює поміж притомними людьми, вже не відіграють очікуваного значення. Врахуйте і те, що на сьогодні, принаймні в офіційному руслі, не вирішено питання про відновлення приміщення церкви у місті. Тому працювати на Кирила і отримати право на забудову цього разу вже точно не вдасться. Давайте, справді, більше не штурхати у спину цих церковних достойників міста хоча б на цей передріздв'яний період, бігме, ніхто нам не закине, що ніхто їм не дав шансу й покаятися, якщо не за себе то хоча б за тих владик, хто шкодять їхній репутації...))
17 Грудня 2016, 22:11
Дай Боже щоб хоча б частина цього вантажу дійшла до тих знедолених , а не до ...
17 Грудня 2016, 22:11
Дай Боже щоб хоча б частина цього вантажу дійшла до тих знедолених , а не до ...
18 Грудня 2016, 10:52
Якраз саме для цих , тобто для сепарів або як тут їх на звали &quot;українцями з іншим світоглядом&quot; чи &quot;знедоленими&quot;, цей вантаж і призначений... Дехто тут розпинається-філософствує про &quot;заблудших овець&quot; - московських попів-дроздів , мовляв ,вони самі ще не розібрались,чи нада їм той &quot;рускій мір&quot; чи ні .. Знаючи їх давно як поборників і вірних служак РПЦ , можна їх поведінку охарактеризувати народною приказкою, правда трохи видозміненою : &quot;Скільки дроздів українським хлібом не годуй - все одно будуть рускомірцями-гундяєвцями!&quot;
18 Грудня 2016, 11:07
Скільки б ви тут не філософствували про те, що не можна &quot; штурхати у спину цих церковних достойників міста хоча б на цей передріздв'яний період, бігме, ніхто нам не закине, що ніхто їм не дав шансу й покаятися..&quot; , вони були й будуть поборниками руского міра і МП . Згадайте,в якому кацапському стилі &quot;Гей славянє!&quot; Стефан &quot;дрозд&quot; Михайлюк &quot;реконструював&quot; вже неіснуючу з його вини древню Іллінську церкву - пам'ятку архітектури..Фактично , він зробив з неї на вигляд &quot;русскую баньку&quot; ))<br/> Очевидно , ви не знаєте, але він зробив це без відповідних на це дозволів . Про це навіть були публікації в інтернеті.. А це , до речі, вже кваліфікувалось як злочин. Тому він ,як банальний злочинець , вирішив &quot;замєсти слєди&quot; - знищити головний доказ ...І церква &quot;&quot;пішла за димом ..(( Можна знову тут процитувати щось &quot;не судіть і несудимі будете&quot; - так , можливо.. Але ж Іллінська церква не була приватною церквою чи банькою дроздів-михайлюків ,що можна було реконструювати її як заманеться, змінивши її оригінальний (хай і старий) вигляд.
18 Грудня 2016, 11:26
Дрозди,як ви їх називаєте, підуть у &quot;русский мир&quot; так далеко, на скільки їм дозволить громада. Хіба ту наругу в реконструкції не бачили люди? Чому не били на сполох? &quot;Не суди и судимим не будеш&quot; спрацювало...Нехай тоді була влада овочева, а нині хто заважає надати матеріали &quot;реконструкції&quot; віповідним органам, за одне й факт пожежі прощупати (експертизи, покроково реакцію служб тощо)? Тому - волонтерство це &quot;котлети&quot;, а &quot;мухи&quot; навколо них - це інше...Одними розмовами результатів і правди дочекатись неможливо!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024