Правоохоронці покривають діяльність незаконних пилорам на Камінь-Каширщині?

22 Грудня 2016, 20:30
3453

Заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик просить прокуратуру дати належну правову оцінку діям правоохоронців, які фактично покривають діяльність незаконних пилорам.

Про це повідомляє інтернет-видання «Вголос». 

Олександр Пирожик під час однієї з сесії облради звернувся до Нацполіції з проханням розібратися з питанням щодо законності діяльності пилорам на території Камінь-Каширського району Волині, зокрема у с. Старі Червища. 

«Напрочуд яскраве свідчення, як проводить розслідування наша «доблесна» поліція за резонансними депутатськими запитами, зокрема, щодо незаконних пилорам у поліських районах Волині. Спершу винуватця не можуть (чи не хочуть?) знайти, даючи йому час прибрати сліди неправомірних дій, «зачистити» речдоки. Для цього готують формальну проміжну відповідь, яку, до речі, тримають в себе, не відправляючи доти, доки «потрібно». Згодом дають остаточну відповідь, з якої випливає, що «пилорама не працювала, деревина не розпиловувалась, на території пилорами відсутня необроблена лісопродукція, придатна для розпиловки», – обурився він. 

У заступника голови Волинської облради викликав незадоволення і той факт, що опісля лише з пояснень порушника робиться висновок, що «наміру займатися підприємницькою діяльністю останній не має, пилораму придбав для власних потреб». 

«Отак просто, від нічого робити викинув поліщук чималі гроші на цілу пилораму «для власних потреб»! Після таких «висновків» вже можна й написати, що в діях громадянина «ознак адміністративного чи кримінального правопорушення виявлено не було». А «в разі незгоди з прийнятим рішенням... маєте право його оскаржити». 

Найцікавіше, що обидві відповіді на депутатський запит, датовані різними вихідними датами та номерами, надходять в обласну раду в один і той же день!» – зазначив Олександр Пирожик. Відтак, він скерував обидві відповіді в прокурору області, аби їм та відповідним діям посадовців-поліцейських дали належну правову оцінку.



 

Коментарі
22 Грудня 2016, 23:16
а в нашій поліції як завжди бардак. правди не було і не буде
22 Грудня 2016, 23:18
Стрічкопиляльні верстати - це не суха трава, яку хтось запалив.
23 Грудня 2016, 01:18
Зато у нашій поліції - усі ветерани АТО і мають посвідчення УБД (учасника бойових дій) , хоч перебували лише в зоні АТО на "блоках" і далееееко від "передка" ..
23 Грудня 2016, 15:22
"Фактів розпилювання деревини в комерційних цілях не виявлено.." - а менти думали, що вони приїдуть - і там їх все чекатиме...
23 Грудня 2016, 18:12
У заголовку треба зняти знак питання і все стане ясно.
24 Грудня 2016, 00:48
Не там винних шукають! Ліс на ці пилорами возять працівники лісгоспу, адже розробку ділянок лісники фактично проводять за свій рахунок, або можна сказати, за крадений і проданий на ці ж пилорами ліс. Наводити порядок треба в лісгоспі, а не шукати крайнього.
24 Грудня 2016, 00:53
Якщо так ставити питання: "Хто крайній?", то сюди можна притягнути і винахідників, які винайшли напрочуд простий стрічкопиляльний верстат і виробників робочого органу - стрічкової пилки та ще багатого кого. Тому ,-мабуть,підхід має бути іншим. .
24 Грудня 2016, 09:32
Якби Вам довелось будуватись і відповідно виникла б потреба у лісоматеріалах, то тоді би побачили, що в теперішніх умовах ліс можна купити лише на цих пилорамах, бо лісгосп виділить лише 10 кубів.<br/><br/>Ці пилорами потрібно повернути у законне русло, а для цього треба створити вільний та прозорий доступ до деревини, що сприятиме формуванню конкурентної ціни і як наслідок збільшаться надходження до бюджету, у тому числі і лісового господарства. А поки що поповнюється бюджет лише окремих &quot;привілейованих&quot; осіб.
24 Грудня 2016, 12:20
Дякую.
24 Грудня 2016, 20:07
А на цю твою приватну пилораму ліс звідки потрапляє? І чи не крадений??<br/>А може пилорамщик-приватник сам свій ліс має? Чи виростив його?
24 Грудня 2016, 20:49
А чому поліція має охороняти ліс. Це як охоронці в супермаркетах. Спочатку охороняють, а потім починають красти. А вже коли переходять до системних крадіжок, то шукають серед покупців когось, на кого можна &quot;повісити&quot; вкрадене. Так само з лісом. Ліс повинні охороняти лише ті, хто на ньому заробляють. Але щоб не нагліли, то встановити їм жорсткі правила: прозорість, ліміт, а для більшої ефективності забезпечити внутрішній контроль за контрольними діями контролерів. Кожний поліцай повинен охороняти конкретний об'єкт і не більше, бо він людина державна і живе державним коштом.
25 Грудня 2016, 15:35
Звичайно ,поліція не повинна охороняти ліс. Але вона повинна професійно виявити злочин , який майже &quot;лежить на поверхні&quot; , а не тупо прикидуватись &quot;імпотентами&quot; чи сліпо-глухо-німими інвалідами , то ще й на всю голову...
23 Червня 2018, 00:48
А чому підняли питання щодо одного мешканця? Та пилором там з десяток
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром