І знову Склезь

25 Грудня 2016, 11:20
5318

Можна, не помічаючи плину часу, дивитись на вогонь, як пливе вода в річці, і думати про Склезя. Дивна людина. Про таких думаєш – чи то вони сотворили цей недосконалий світ, чи то недосконалий світ сотворив Склезя. З першого випадку на нього можна молитись, а з іншого – призначити державну допомогу. Колись в одній книзі прочитала таке. Один герой з іншим героєм ділиться враженнями про коханку, каже – це така…., що здається, що Камасутру вона вивчила ще до того, як навчилась ходити. Але якщо вона її не читала, то однозначно написала сама.

На жаль, так не думає один активіст Камінь-Каширського району. Воно й не дивно, коли щодня в районі тільки й одну «камасутру» можна і побачити. Після такого перенасичення тягне перейти до Кримінального Кодексу України, що він і зробив.

І здається правильно. По-перше, є нагода довідатись, що краще знають місцеві правоохоронці – «камасутру» чи кримінальний з кримінально-процесуальним кодексом.  По-друге, довідатись про те, в яких стосунках перебуває Склезь з місцевою «фемідою» та її єдиноутробними правоохоронними органами. Раніше їх правильно називали – внутрішніми.  По-третє, дізнатися, в яких відносинах обласна прокуратура з районною поліцією, бо цей настирливий поліщук накатав заяву і в поліцію, і в прокуратуру.

Я в цій історії представляю ГО «Центр Громадянських Ініціатив», який взяв на контроль і надаватиме допомогу заявнику у його правозахисній справі.

А тепер читайте, і діліться прочитаним з іншими, як свіжим хлібом.

Вероніка РОМАНОВИЧ,

представник Центру Громадянських Ініціатив у Волинській області

 

Прокурору Волинської області

Максиму Киричуку

м. Луцьк, вул. Винниченка, 13

43000

Сільчук  Володимир Пилипович

 

 

Повідомлення

про вчинення кримінального правопорушення (відповідно ст. 214 КПК України )

 

Доводжу до вашого відома, що впродовж 2012 -2016 рр. Склезь Степан Степанович вчинив низку правопорушень передбачених Кримінальним Кодексом України.

Зокрема:

  1. Вчинено екологічний злочин. 2013 року Склезь С.С. зняв з території свого земельного паю родючий шар ґрунту, який вивіз за його межі та продав. Даний земельний пай знаходиться в урочищі «Діброва» між селами Клітицьке і Підцир'я  Камінь-Каширського району Волинської області.
  2. Склезь С.С. є власником пилорами, яку обслуговують наймані працівники, трудові відносини з якими не оформленні відповідно до норм чинного законодавства. Приховування інформації про найманих працівників пов’язано із ухилянням від сплати податків та соціальних внесків.
  3. Склезь С.С. здійснює нецільове використання земельної ділянки  сільськогосподарського призначення  - с. Яловацьк  Камінь-Каширського району Волинської області – 30%  ділянки засаджена сосновими деревами.
  4. Склезь С.С. незаконно використовує земельні надра. В с. Яловацьк Камінь-Каширського району Волинської області розташована водозабірна вежа, глибина свердловини 70 м. Оплата за здобуту та використану води не здійснюється.
  5. 2011 року Склезь С.С. скористався безповоротною державною фінансовою допомогою, понад 100 тис. грн. – отримав кошти на реконструкцію телятника на свинарник. Фактично ніякої реконструкції не проведено. Кошти не повернуто.
  6. Перебуваючи на посаді сільського голови, весною 2016 року зрізав  дерева на кладовищі в с.Клітицьк,  частину яких продав як дрова  а  частину розпиляв на власній пилорамі на палети. Кошти за вказаний лісоматеріал в бюджет сільської ради не надходили.
  7. Склезь С.С. до жовтня 2015 року, до обрання на посаду сільського голови був  власником зернозбирального комбайну. Для роботи на комбайні щороку винаймав робітників, з приводу діяльності яких не надавав жодних повідомлень до державних контролюючих органів – не сплачував податки, соціальних внесків.
  8. Склезь С.С. від 2012 року незаконно, без належно оформленого дозволу,  видобуває пісок  на різних ділянка Камінь-Каширського району, Волинської області , який продає.

 

На підставі вище зазначеного, відповідно ст. 214 КПК України ,

ПРОШУ внести дані відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Повідомити про внесення до Реєстру, відповідно чинного законодавства України.

20 грудня 2016 року

                                  

 

 

                              

 

 

 

Коментарі
25 Грудня 2016, 14:20
<p>Не зовсім зрозуміло до чого тут Кама с утра, як жартують москалі, але якась не реалізована любов у Романович до Склезя простежується, скоріше всього -платонічна. Бо, пригадується, вона його тлумила за непрозорість використання бюджетних коштів, виглядає, що справедливо, бо таки довелося війту звітувати перед громадою. Тепер за гідність голови взявся інший чоловік, оскільки, на його думку, той замість бути прикладом громаді займається протизаконними справами. Зі звернення до обласного прокурора не видно, які документальні докази заявник додав до своїх тверджень, як і не підкреслив, що усвідомлює всю відповідальність за достовірність написаного. Зрозуміло, що обласний прокурор доручить місцевій прокуратурі ретельно та об'єктивно вивчити наведені факти та вжити відповідних заходів. Думаю, що за кілька місяців місцева прокуратура справиться з дорученням, повідомить заявника та облпрокурора про результати чим і завершиться вся ця возня...Але любов штука злопам'ятна, якщо вона не приносить плодів...Камасутра - це техніка любові, вона розрахована не далі оргазму, тобто плід її не цікавить....Можливо хіба у цьому ключі автор статті на початках всує згадує цей древній індійський еротичний трактат?</p>
25 Грудня 2016, 14:23
Звиняйте за вигляд коментаря - технічна недолугість! Не второпаю, правда, чи то моя, чи ні...Мо', адмін виправить, був би вдячним...
25 Грудня 2016, 15:21
Аналогія про камасутру очевидно стосується Склезя, який так розпоясався ,що напевне , сам писав Кримінальний кодекс)))
25 Грудня 2016, 16:19
та іншим, що прочитали це. Заявник про вчинення кримінального правопорушення не зобов'язаний наводити переконливі факти та докази. Так говорить закон. Той самий закон - КПК, говорить, що впродовж 24 годин з моменту надходження заяви до установи, її відомості мають бути внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань. А потім обов'язково розпочатись слідство. Про це, до речі, доволі докладно розписано на цьому сайті в статті "Ото була я в прокурора...". Там одночасно йдеться, що правоохоронці дуже люблять "возитись" (коли вже українці українську вивчать, бо не "возитись", а "марудитсь" ) і тому сміливо порушують КПК. Правда коли їм треба, то жвавіших за них не знайдеш. І ще - заявник не несе відповідальності за викладену в заяві інформацію, оскільки це той випадок, коли за правдивість відповідає не заявник, а слідчий. А вже потім суд, якщо до цього дійде.
25 Грудня 2016, 16:35
Дякую Вам за честь - роз'яснити мені ази юриспруденції, вони нікому не шкодять)). Та й я не особливо вдарявся у юридичну казуїстику, мене більш цікавить процес взаємин Романович-Склезь. Чого добивається Вероніка від Склезя, самого процесу, як це викладеного у Камасутрі, чи таки результату-плоду, коли цей процес існує у повноцінних сім'ях-суспільствах? Іншими словами - чи Романович цікавить Склезь(посадовець та його справи) чи справедливість, як така, незалежно від локації Клітицька і персони війта? Сподіваюсь - останнє! Але Ваша відповідь, пане Юрист, закладена ось у цьому одному Вашому реченні з коментаря:"І ще - заявник не несе відповідальності за викладену в заяві інформацію, оскільки це той випадок, коли за правдивість відповідає не заявник, а слідчий." Схоже на Каму с утра! )))
25 Грудня 2016, 16:42
Ото вас повело!!! Сила слова. Скажеш "Камасутра" - удар енергії і бажань. Скажеш - "праця" - здивування. Скажеш "думати" - істерика, або ухиляння від теми. Але не можна недооцінити поєднання "Камасутри" зі "Склезем". Тепер до нього точно почнуть придивлятись, і жінки, і чоловіки. З ваших коментарів я це вже зрозумів.
25 Грудня 2016, 17:19
Вісім пунктів обвинувачення - це щось. Таке враження, що цей Склезь жити не може не порушуючи закон. Варто було і по інших пройтись. А особливо по тих, хто наділений правами і обов'язками контролера. Якщо не побачили, то за скільки, бо важко повірити, що в Поліському краю, де один одного змалку знають, щось можна приховати. Ось і тест їм влаштували. Така собі перевірка" на воші".
25 Грудня 2016, 18:38
Воші перевіряють, кажете? Не забудьте і про гнид подбати, вони стійкіші до дусту(ДДТ) та й сидять, переважно, при корені. От на Вероніку також, буває, наговорять купу прикростей, але вона ж до цього відноситься як фільозоф, боротьба за справедливість, яку вона очолює на рівні громадської організації області, дає їй індульгенцію і право відчиняти ногою двері прокурорів, доручати здійснити перевірку інших, благо "заявник не несе відповідальності за викладену в заяві інформацію...". Пора і Склезю очолити якусь ГО "Лис Микита & К*"...
25 Грудня 2016, 19:28
Склезь не з породи очильників. Він надійний член ГО "Грабіжники & К". А до "К" входить вся районна знать. Тримаються вони один одного міцно. Бо тільки разом можна мати все і нічого за це не мати.
25 Грудня 2016, 19:44
Член це не голова ГО районного рівня. До голів району чи ГО області майже ніяких претензій, як бачите, нема. А до члена - є! Тільки не пов'язуйте це з Камасутрою, навіть якщо це голова, яку на районному рівні вживають у зменшувальному виразі, ну, ви здогадуєтесь....Одним словом, обговорення звернення до прокуратури - триває... ))
25 Грудня 2016, 19:52
Це ж той Сільчук, що умовно засуджений за фінансові махінації бо оформляв фіктивних працівників і привласнював зарплату яку платила біржа праці.<br/>PS. Найшла коса на камінь!
25 Грудня 2016, 20:11
Щось не сходиться. Як умовно можна засудити за шахрайство з працівниками. Де-юре, це не можливо. Якщо фінансові махінації, то не з працівниками, бо предметом фінансових махінацій є інше. Якщо щось і було, то явно під керівництвом Гордійчука - представника феміди по-камінські та колишнього керівництва колишньої районної прокуратури. Ці охоронці закону не одному життя підрізали. Ось за ким &quot;зона&quot; тужить.
25 Грудня 2016, 20:22
Я не знаю деталей! Колись біржа рекламувала: &quot;Беріть людей на роботу, а зарплату заплатимо ми&quot;. От Сільчук і набрав людей, а гроші які платила біржа привласнив. Казали, що за це отримав умовний термін і відшкодував збитки державі.
25 Грудня 2016, 20:24
0-0-0! Це вже ближче до теми! Це вже ті гниди, про яких йшлося вище?
25 Грудня 2016, 20:26
Гугол усе пам'ятає - http://ualeaks.com/silchuk-volodimir-pilipovich-18683.html
25 Грудня 2016, 20:33
1.Його земельна ділянка і його право знімати грунт. Ми теж знімали бо під забудову родючі грунти не підходять, під бруківку теж...<br/>2.Думаю там дійсно є ті що неоформлені і це неправильно та разом з ним треба скласти список і інших пилорамників... як то кажуть щоб одним махом)))<br/>3, 4 і 5 пункти не буду обговорювати бо необізнаний<br/>6.Дерева на кладовищі зрізав власним коштом тож мав він хоч якось відшкодувати собі затрати. <br/>7.У нас багато хто комбайн має і послуги надає. Я й сам наймаю. Тільки ніхто про це державу не повідомляє<br/>8. Пісок видобуває не без відома Бондара ось та комедія чи наша з вами трагедія.<br/>Вероніко, але ж і у вас я знаю, не все прозоро з бізнесом. То може і про себе розповісте?
25 Грудня 2016, 20:41
А живчик цей Склез однозначно. Активний і діяльний чолов&quot;яга, тому завше на виду.
25 Грудня 2016, 21:50
Гугол так, але він не може пояснити доволі непредметне пояснення дій Сільчука. Там явно за вуха тему тягнули. Як він міг привласнити гроші? Технічно, це можна зробити лише по домовленості з робітником від центру зайнятості, або з кимось з працівників центру. Тоді справа мала бути за ознаками ОЗГ (організована злочинна група) Мало місця для пояснення, одним словом - справу білими нитками шито. Таких справ по Україні море. Натомість справжні шахраї на волі та На судівських та прокурорських посадах і досі жирують.
25 Грудня 2016, 22:04
З пунктів, які ви прокоментували є очевидним, що з цих питань ви компетенції теж не маєте. Ваш аналіз побудований на власному уявленні про дозволене і заборонене. Насправді закони говорять про інше. Ваш народний стиль &quot;правового&quot; мислення проглядає крізь постійне змішування ваших уявлень про законне з вашим життєвим досвідом щодо Бондара, Романович. Ви так захопились &quot;юриспруденцією&quot;, що забули де в цьому повідомленні Романович, а де автор заяви. Таке враження, що Іван і 777 - це або брати, або один брат: іронія навзамін осмислення дійсності.
25 Грудня 2016, 22:37
Я прочитав той &quot;гугол&quot;. Ви праві. Але з власного досвіду побачив там ще одну тенденцію. Ця справа з серії замовних. Хтось замовив справу на Сільчука. Виконавці не мали обвинувальних матеріалів і використали готову схему. Фальшивих судових справ більш як можна собі уявити. Їх ліпили, або для розорення підприємця, або для прикриття, для статистики викриття злочинів, справжніх махінаторів. Радив би Сільчуку зайнятись переглядом справи і пошуком замовників. Вони, як на його статус живуть десь недалекого від нього.
25 Грудня 2016, 22:40
Мені те, що тут пишуть про Склезя зовсім нецікаве, я не знаю і знати не хочу цього дядька. Звідси і вихвачування зовнішніх фактів. Ви ж не проти, що цей дядько активний і діяльний?
25 Грудня 2016, 22:48
Як у вироку можна побачити якісь тенденції? Там суха інформація тез будь яких пояснень, аргументів та фактів. І звідки у вас дні, що мали виконавці, а що не мали? Ви часом не були учасником того процесу?
26 Грудня 2016, 00:08
Висновок вже вимальовується. Вероніка вольно чи невольно втягнута у мишину возню між двома діячами сільського розливу. Виглядає на те, що Склезь свого часу наступив на хвіст Сільчуку, з цього й почалася &quot;боротьба&quot; за справедливість у Клітицьку, яка не вартує виїденого яйця. Своєю нинішньою заявою Сільчук мстить війту за минулі образи за принципом - ти також не кращий і не менший злодій від мене...А для чого воно Вероніці, хрін його знає...))
26 Грудня 2016, 00:21
Досвід дає можливість побачити те, на що не звертають увагу люди без досвіду. І саме ця &quot;суха інформація&quot; є найкращою підказкою. Як колись жартували в радянському війську - вчить матеріальну частину. А ще для Медузи, яка оцінила ситуацію не з того, що написано в заяві і в коментарі до неї, а з власного досвіду. Досвіду людини, яка чи то довго чи то й зараз живе між &quot;інтриг&quot;, боїться проблем і прагне абсолютного спокою і ясності у всьому. Щоб бачити процес, його треба або очолити, або відсторонитись від своїх емоцій.
26 Грудня 2016, 01:05
Заява і коментар В.І. до неї це відволікання від суті справи, це запрошення до вивчення проблеми шляхом синтезу. А досвід схиляє до аналізу ситуації у часі і у просторі. Тому очолювати мишину возню для отримання дивідентів відповідного масштабу &quot;удєл&quot; сільських котів/кішок, яких тягне на &quot;помойку&quot;, а для благородної мешканки морських просторів - це не масштаб, навіть не привід для будь-яких емоцій!
26 Грудня 2016, 11:40
Читаю вас, намагаюсь зрозуміти, але розумію лише те, що ви за логічними категоріями ховаєте порожнечу. Доволі дивне трактування пізнавальних можливостей синтезу та аналізу. По-друге, ви явно не впорядкували суть справи із змістом справи. Ви про яку справу взагалі? А потім цей ваш мовний русизм. Це через незнання української чи надмірного хвилювання? Особливо &quot;цікавим&quot; є останнє речення. За граматикою якої мови складено?
26 Грудня 2016, 12:24
Щоб скористатися вашою порадою &quot;ви явно не впорядкували суть справи із змістом справи&quot;, пропоную назву посту &quot;І знову Склезь&quot; замінити на &quot;І знову Романович!&quot;. Тоді викристалізується і зміст, і його суть!<br/><br/> P.S. Граматика і семантика тих двох таки влучних, як на мене, слів у лапках в останньому реченні відповідає гібридній схемі наведення порядку у районі, де явне і уявне, грішне і праведне тісно переплітаються поміж себе...
26 Грудня 2016, 12:58
Пані. Не поспішайте давати відсіч. Зміна назви відповідає зміні форми, але зі змісту опублікованого посту це не виходить, хіба зробити наперекір логіці. Спочатку ви намагались захистити Склезя, а тепер себе - граматика це не-семантика. З граматичної точки зору ваші речення позбавлені виразності бажаного, а з семантичної - прояв субінтелігентної культури. Цей феномен з'явився в Україні серед тих, хто переначитався соціалістичної за змістом на національної за формою художньої літератури літератури.
26 Грудня 2016, 13:02
БлІн, панІ Романович треба спершу зІ своЄю головою розІбратися, а тодІ вже чІплятися за громадян, полІцІю та ІншІ органІзацІЇ. Можна подумати вона за свІй гадюшник &quot;вероніка&quot; нІкому нІчого не башляЄ.
26 Грудня 2016, 13:42
Не морочіть своєю &quot;вченістю&quot; людям мізки! Бо ніхто не стверджував, що граматика і семантика одне і теж! Ваше &quot;....Зміна назви відповідає зміні форми...&quot; також блудливе, оскільки зміна форми це зміна формату чи розміру шрифту, наприклад з Helvetica, якою послуговується цей сайт, на, наприклад, Arial Black. А от зміна прізвища у назві статті змінює її зміст та витягує на світ Божий суть захованого за словесами - уявну боротьбу Янгола з ріжками з Чортами з приклеєними до спини бутафорними крильцями і німбом навколо хвоста...))) Людей на макуху не візьмеш, казав колись Борис Олійник - соціаліст за формою, але націоналіст за духом!
26 Грудня 2016, 14:46
Пані. Не варто на початку понеділка так нервувати. Цілий тиждень попереду, який закінчиться початком Нового 2017 року. Що рятує від нервування – це усвідомлення відмінності суб’єктивної від об’єктивної реальності. У кожного є власна уява про дійсність, кожний нею живе, але є логіка, яка допомагає позбутись зайвого в уяві. Скажімо чортики в голові хворого на «білу гарячку». Вони, тобто чортики даються хворому як нагадування про наближення смерті і від його суб’єктивної спроможності залежить – повірити цьому чи ні. Емоції вдається загнуздати, знаючи, що все невпинно змінюється. Ніщо не є вічним і не змінним, навіть дійсність Камінь-Каширського району. Проте зміни дратують, бо їх усвідомлюють вже на стадії зміненого. Можливо пізніше це сподобається, але лише потім, коли свідомість змириться з дійсністю. Прискорити процес усвідомлення змін можна і за допомогою семантики і навіть граматики. Але варто користуватись не власним винаходом логіки, граматики, семантики, стилістики, яку ви поплутали з семантикою, а усталеними про них в суспільстві переконаннями. Написане Сільчуком, Романович для вас, закономірно, є замахом на ваше усталене і тому комфортне життя. Але воно вже давно закінчилось. Ви живете в іншому просторі і часі, якщо ви розумієте значення цих категорій не в геометричному чи географічному значенні, а принаймні на рівні теоретичної або квантової фізики. Проте думками ви, як мінімум, у 2012 році. Натомість, якщо зважити на ваш приклад з Б.Оліником – то десь в 60-х минулого сторіччя. Його «націоналістичний» дух так і лишився в його комуністичній формі. Тому з тієї плеяди літераторів мені більш до душі Ліна Костенко, Вінграновський, Шевчук, але не Гончар і не Яворівський.
26 Грудня 2016, 14:55
&quot;не реалізована любов у Романович до Склезя простежується, скоріше всього -платонічна.&quot;: можна припустити, що платонічна любов пані Вєроніки до голови сільської ради знаходиься тільки в обсязі конкурентних відносин оскільки як Вона та як і Він мають доволі добротні сільськогосподарські комплекси які відгодівлі свиней. Тому якщо йому дали сто тисяч то тут можна в інших запитати чому не дали іншим. Ось у чому проблема.
26 Грудня 2016, 15:07
Не дивлячись на механізми психологічного захисту та словесний понос ми таки дійшли до основного-це потреби в основі мотиву. І пан Камінь, як інформована особа розкрив суть потреби, за що йому дякуємо.
26 Грудня 2016, 16:16
Оскільки я розпочинав коментарі з того, що &quot;...не реалізована любов у Романович до Склезя простежується&quot;, а &quot;Камінь&quot; розкрив причину цієї &quot;нещасливої платонічної любові&quot; то варто починати завершувати розмову. Та й справді, наближається Новий рік Півня, всі ми гуртом, богудякувати, розібралися у суті справи то для чого та півняча задерикуватість? Ну, а підсумком, рефреном нашої розмови, з огляду на згаданих &quot;Каменем&quot; сто тисяч гривень на свинарник, могла б, як на мене, бути цитата з однойменного твору- комедії Івана Карпенка-Карого також !!! &quot;Сто тисяч&quot;)). У ній, як всі знають, є Калитка, його син РОМАН... та інші - майже всі наші герої: &quot;Згодом Калитка був уже вдома. Роман сповістив батькові, що його шукали жид і копач. Герасим залишається сам із собою та розмірковує: &quot;Ох, земелько, свята земелько — Божа ти дочечка! Як радісно тебе загрібати докупи, в одні руки... Пріобрітав би тебе без ліку... Глянеш оком навколо — усе твоє... і все то гроші, гроші, гроші...&quot;. <br/><br/>P.S. Чом не нове прочитання трагікомедії відомого автора? Бо ж минуло більше 100 літ...
26 Грудня 2016, 18:26
Такі так. Треба завершувати цю мову. Несподівано вдався чудовий тест. Коротко про висновки. Люди ви прості. Живете без вимог до життя. Ковтаєте, що дадуть, а тому і думанням себе не обтяжуєте. Ваші версії про Романович - це ваше життя. Так думають і гутарять на базарі, в такому стилі обмінюються думками даїшники. Ви не з числа поганих. Ви нормальні. Але не ви живете життя, а життя живе вас і з вас робить життя. Тривалий час з вас робили собі життя комуністи, потім олігархи. Кому тепер вас передадуть, важко передбачити. Але передадуть, тобто життя продовжується. Як серед ваших кажуть, - З наступаючим....!!!
26 Грудня 2016, 20:50
Нервуєте, леді, проколи допускаєте? Бо як інакше сприймати ваше &quot;Люди ви прості.&quot;?? Таке враження собі можуть скласти тільки ті, кому тривалий час вдається водити людей за носа, заробляти собі на хліб і на свою славу з їхньої простоти. То відразу пишіть - люди ви (прості) лохи. Далі, після слів: &quot; Тривалий час з вас робили собі життя комуністи, потім олігархи.&quot;, добавте - а тепер роблять собі життя горе-бізнесмени, часто на людських слабкостях і хворобах. Тому, З наступаючим...!!! Новим роком і прозрінням простих! Майдан &quot;простих&quot; якраз і повстав проти тих, хто вважав людей за &quot;простих&quot;, тепер бореться проти вил і кіс у політиці, шахраїв, що примазались до Майдану і кричали у рупор - я тут, всі під мій прапор, мій захист, мою зверхність над вами....
27 Грудня 2016, 22:11
На Майдані простих не було. Прості на Майдан не ходять. Прості ходять на базар. Прості не проти Майдану, але не в їхньому селі. Для простих Майдан - це телевізійна подія. Прості не визнають себе простими, але не можуть стати непростими. Прості бояться перемін, бо дуже повільно звикають до всього нового.
28 Грудня 2016, 14:33
Погоджуючись з Вами з тезою &quot;На Майдані простих не було. Прості на Майдан не ходять&quot; і т.д., вважаю, що варто визначитись з самою дефініцією &quot;прості&quot;. Адже коментатори 16:26 і 18:50 в поняття прості вкладають різну суть. Чиновництво, депутатство, інше чванливе ...ство звичайних мешканців незалежно від їх професійного статусу та світоглядних принципів переважно вважають простим електоратом, плебсом, біомасою і т.п., що піддається політтехнологічним маніпуляціям. Ющенко свого часу таких хотів охрестити &quot;маленькими українцями&quot;, вочевидь, усвідомлюючи власну велич. Але, аби уникнути розлогості у цих умовностях, запропоную читачам напрочуд цікавезну книжку сучасного класика Тараса Прохаска &quot;НепрОсті&quot;. У ній автор, власне, й розглядає питання сутності простих і непростих мешканців Карпат. За оцінкою відомих письменників, аналітиків ця книжка &quot;НепрОсті&quot; Тараса Прохаська розпочинає нову добу сучасної української прози. Суперпопулярна Оксана Забужко, що народжена у Луцьку, майже відкрито заявляє, що цей твір Прохаська надихнув її на книжку &quot;Музей покинутих секретів&quot;, яка перекладена щонайменше на 15 іноземних мов і, серед інших ініціаторів, бачить пана Тараса одним з номінантів на Нобелівську премію серед письменницького люду. Тому, нехай і прикра тема обговорювалась у цьому пості, але вона мимоволі все одно дала привід для роздумів про нас з вами простих і таких непрОстих...
28 Грудня 2016, 17:06
Можна почитати книжку, а можна згадати життя. Хто є простий? Звідки він взявся? Протилежністю простому є не-простий. Простий - vulgaris - максимально пристосований до усталених умов життя. Якщо умови життя змінюються - прості зникають, виживають не-прості, які згодом стають простими. Але Полісся має особливий тип простих. Здавна жили бідно, щоб вижити крали в пана, потім в куркуля, потім в колгоспі, завжди державу і її порядок визнавали ворожими собі. І ось настали зміни. І держава вже не та і порядки запроваджуються інші, але прості ніяк не можуть зрозуміти, бо думають по-простому, чому Склезь не має права красти, чого від нього Романович хоче. Відразу роздуми про якийсь її підступний задум, про майже &quot;непорядного&quot; Сільчука. І важко зрозуміти простим, що годі бути простими, час відмовлятись від колгоспної простоти.
28 Грудня 2016, 17:35
Підтримую таку інтерпретацію поняття &quot;простий&quot; щодо частини людей, котрі не бачать своєї ролі у громадянському суспільстві та сповідують принцип &quot;абишоурвати&quot;! Москалі недаремно мають прислів'я &quot;Простота хуже воровства!&quot;
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024