Цьогоріч на Камінь-Каширщині виникла 71 пожежа

27 Грудня 2016, 21:03
1275

Про запобігання виникненню пожеж та надзвичайних ситуацій у період відзначення Новорічних та Різдвяних свят говорили учасники апаратної наради 26 грудня, яку провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

Щодо вищезазначеного інформували начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк, начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих. Про це повідомляють у РДА.

Як повідомив головний рятувальник району, загалом у поточному році на території Камінь-Каширщини виникла 71 пожежа (у 2015 році – 104 пожежі). У вогні загинуло 2 людини. Прямі матеріальні збитки, завдані пожежами становлять 2 млн. 379 тис. грн. (у 2015 році – 3 млн. 749 тис. грн.). Врятовано матеріальних цінностей на суму 5 млн. 980 тис. грн. (у 2015 році – 8 млн. 800 тис. грн.).

Також Андрій Миколайович назвав основні причини виникнення пожеж, зокрема несправність пічного опалення, необережність громадян при поводженні з вогнем, порушення правил монтажу та експлуатації електрообладнання, дитячі пустощі з вогнем, попадання грозового розряду блискавки, підпали.

– З метою забезпечення пожежної та техногенної безпеки у місцях проведення святкових заходів Камінь-Каширським РВ УДСНС України у Волинській області здійснена наступна робота: проведені протипожежні інструктажі з обслуговуючим персоналом об’єктів, настоятелями храмів Камінь-Каширської округи та особами, які будуть задіяні під час проведення масових заходів; надіслані листи керівникам ринків про заборону торгівлі піротехнічними виробами на їх територіях; проведені цільові обходи в місцях реалізації піротехнічної продукції та її зберігання; перевірено готовність пожежно-рятувальної та інженерної техніки, аварійно-рятувального обладнання; здійснено перевірку джерел протипожежного водопостачання поблизу місць проведення масових заходів, – зазначив начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк. – У період із 30 грудня 2016 року по 3 січня 2017 року та з 6 січня по 10 січня 2017 року в підрозділі ДПРЧ-8 буде забезпечено чергування особового складу в посиленому режимі готовності.

Тематичний план робочих заходів, спрямованих передусім на охорону громадського порядку в районі, озвучив начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024