Звичаї: 12 страв на Святвечір

06 Січня 2017, 11:20
2112 Джерело: nyam-nyam-5.com

За давньою українською народною традицією у Святвечір у переддень Різдва за столом збирається уся родина.

Святкова вечеря називається багатою, бо готують до неї 12 страв. І оскільки Святвечір припадає на останній день Різдвяного посту, всі страви повинні бути пісними.

Традиційно на столі на Святвечір повинні бути:

  • кутя,
  • узвар,
  • колядний борщ,
  • вареники.

Багато хто до їх переліку у наш час додає мариновані гриби, оселедець.

Пропонуємо приготувати вінегрет, а також голубці з рисом та грибами.

Можна посмажити рибки, натушкувати капусти.

А на десерт спробуйте приготувати цукерки


 

Інгредієнти:

  • 300 г сухофруктів: курага, родзинки і чорнослив (можна взяти свої улюблені сухофрукти)
  • 100 г горіхів: волоських і фундука
  • Какао-порошок або кокосова стружка для декору

Промийте і обшпарте окропом сухофрукти. Потім подрібніть у блендері або м'ясорубці. Також подрібніть волоські горіхи, а фундук залиште цілим. Змішайте горіхи із сухофруктами і починайте формувати цукерки: візьміть горішок фундука і скачайте навколо нього кульку з раніше приготованої маси. Готову цукерку обваляйте в какао-порошку або кокосовій стружці. Щоб цукерки були солодшими, до начинки можна додати мед.

Або ж запечіть яблук

diamant24/Depositphotos
diamant24/Depositphotos

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром